Geen categorie

Een nieuwe naam voor mijn blog.

Vijf maanden geleden ben ik voor de grap een blog gestart, min of meer per ongeluk. Maar nu mijn blog best veel lezers trekt, wordt het allemaal wat serieuzer en wil ik het een en ander veranderen.

Zoals jullie waarschijnlijk weten, werk ik in een modezaak. En tegenwoordig vinden mijn collega’s en ik het heel leuk om ‘events’ ofwel evenementjes te organiseren in de winkel. Zo was ik in maart op zoek naar een mode-vlogger of -blogger. Het leek me weer eens wat anders om zo iemand te vragen om de nieuwe trends voor het komende seizoen te laten zien. Een leuke VIP-avond voor klanten met drankjes en hapjes er bij etc. Hartstikke leuk.

Maar al die bloggers zijn zo jong! Ik zie het nog niet voor me dat een meisje van 17 even aan dames van 40 of 50 gaat uitleggen wat het gaat worden deze zomer. En ik maar zoeken op Google naar bloggers en vloggers van 40plus. Geeneen. Niemand die op dit vlak iets schrijft. Wel over food, gezondheid, gezin of over een ziekte. Al waren die eigenlijk ook nog veel jonger.

En voor ik het wist zat ik per ongeluk op een site om zelf een blog te schrijven. Op WordPress. (Ik kom er nu pas achter dat er ook een Nederlandse versie van is. Ik las alles in het Engels, viel niet mee.) Deze site is heel makkelijk om te begrijpen en ziet er mooi uit. Dus ik dacht: Nou, dan schrijf ik toch zelf iets! En ben voor de gein beginnen schrijven.

Nu ben ik niet zo goed met computers dus in plaats van dat ik “opslaan” in toetste, drukte ik blijkbaar op “publiceren”. Wist ik veel. De volgende dag keek ik op m’n telefoontje en zag allemaal reacties van mensen. “Leuk, zo’n blog!” en “Haha heel herkenbaar” of “Leuk stukje Ka!” Ik schrok me rot want dit was (nog) niet de bedoeling. Maar iedereen was zo lief en positief over het verhaaltje. Toen kon ik niet meer terug.

Ik ben nu dus bijna een half jaar bezig en merk dat ik het leuk vind om over van alles, niet alleen mode, te schrijven. En ik vind het ook gaaf om een ander iets te laten doen op m’n pagina. Er komen meerdere gastbloggers aan het woord vanaf september. Het wordt alleen maar leuker!

Maar dames, ik vind dat de naam MODE VOOR DE 40+ VROUW helemaal niet meer bij deze blog past. Het is en wordt meer een mini-magazine, een on line tijdschrift. Met verhalen, reportages en alles wat wij, vrouwen van 40 tot 80, interessant vinden.

Het wordt dus tijd voor een nieuwe naam. Maar ik heb jullie nodig want ik weet het niet goed. Ik heb wel al een paar leuke namen bedacht maar misschien weten jullie nog een leukere?

KAATmagazine 

Ka40+  (Dit is het idee van een klant tijdens mijn werk)

X by KA   (De X is de laatste letter van mijn achternaam, X staat voor vanalles-en-nog-wat                                                          en X is een kusje)

?   (Weten jullie een leuke naam voor m’n blog?)

 

Welke vinden jullie het leukst? Of weet je zelf nog een goeie? Laat het me weten in een reactie.

Groetjes, Karin.

 

 

 

Over auteur

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland.
Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode:
Hotlegs Fashion&Lifestyle.
Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44.
Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord.
Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels.
Veel leesplezier!
X, Ka.

10 Reacties

 1. Bianca de Bat zegt:

  Ka stylish xx en dan als tekst eronder mode voor de vrouw van 40 +
  Tegenwoordig hebben veel vloggers het over Stylish dus om met de trend mee te gaan.

 2. Annet van Langevelde zegt:

  Hoi, Kaatmagazine klinkt wel lekker en X by Ka is ook leuk, bij deze namen kan je blog over van alles gaan, ze verwijzen niet naar een bepaald item

 3. Astrid Gardien zegt:

  Karin, ik vind je blog super leuk!!! En top dat iedereen mag meedenken een leuke naam te verzinnen.
  Wat vind je van “Ka Matters” ?. Wat jij zegt “Matters”.
  In ieder geval, heel veel succes en ga wat mij betreft zo door, hoe het ook heet!!!👍🏻💪🏻

 4. Heidi zegt:

  Hoi Hoi ik zou toch zeker wel iets ook met die 40+ doen ivm kenmerk voor toch iets ouder publiek maar verder geen idee van een leuke naam. Heel veel succes. Vind het superrrr om je blog te lezen groetjes Heidi

 5. Wat denk je van 40 and KAunting?

 6. Ik vind mode voor de 40 plusvrouw wel een goede titel. Het is de reden dat ik erop klikte! Verder vind ik de optie van Leny leuk, 40 and KAunting. Humor maar ook duidelijk die 40 erin!

 7. Kaat magazine is leuk maar lijkt ook erg op Saar Magazine, zit ook beetje in dezelfde doelgroep, dus heel andere naam is vast opvallender. Ik vind Ka Matters en 40 and Kauting erg leuk bedacht door je volgers!

  1. Dat van Kaat en Saar vond ik zelf ook inderdaad. Dank je wel voor je reactie. Ik ben er nog niet helemaal uit haha

 8. […] meer wisten te vinden want het heeft me veel volgers gekost. Waarom ik juist die naam koos, kun je hier […]

 9. […] (Lees waarom ik zelf ben begonnen met deze blog in: Een nieuwe naam voor mijn blog.) […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: