Categorieën
vakantie

Stad van de Maand.

Stad van de maand december: Athene.

-TUI– De Stad van de Maand december is Athene, de hoofdstad van Griekenland. Wie is nog nooit in Griekenland geweest? Of wie heeft nog nooit in een Grieks restaurant gegeten? Ik denk dat iedereen wel eens op een of andere manier kennis heeft gemaakt met de gastvrijheid van de Grieken.

In deze stad kun je heerlijk genieten van de sfeer, de zon, het lekkere eten en de vriendelijkheid van de grote Griekse stad. In Athene ligt de basis van onze westerse beschaving. Er valt ook veel te bezichtigen uit de oudheid:

athene 1

Akropolis: de bekendste ruïne en symbool van Athene. Parthenon: de prachtige tempel bovenop de berg. Het Nationaal Archeologisch Museum: hier zie je de mooie historie van Griekenland.

Wist je dat Athene 300 dagen per jaar zon heeft? Heerlijk toch?

logo tuiAls je in december de Stedentrip van de Maand boekt, krijg je:

  • €50 korting p.p.
  • Gratis je auto parkeren op een bewaakte parkeerplaats op Schiphol
  • Gratis een superleuke stadswandeling met een Nederlandse gids t.w.v. €25 p.p.

En die stadswandeling is dus héél leuk! Deze gids neemt jullie mee, weg van de toeristische trekpleisters. Hij/zij loopt o.a. met je door de mooiste wijk van Athene: Kolonaki, waar je je kunt vergapen aan de dure winkels en prachtige panden en etalages.

kolonaki
Kolonaki (foto: followmckinsey.com)

 

En de gids neemt je mee naar Exarcheia: de hippe studentenwijk waar trendy cafeetjes, restaurantjes en boetiekjes te vinden zijn. Het is de wijk van de anarchisten en dat zie je aan de fraaie street art. Dit mag je niet missen!

exarcheia plein
Exarcheia. (foto: athensguide.com)

 

Ook deze keer heb ik weer een leuk en betaalbaar hotel uitgezocht:

Hotel PLAKA. 4 dagen €284 p.p.

Dit hotel ligt in het centrum van Athene en staat bekend om z’n supervriendelijk personeel. Er zijn veel luxe voorzieningen en het ontbijt is uitgebreid. Je hebt keuze uit een Grieks of een Amerikaans ontbijt.

De wijk Plaka is het oudste deel van de stad. Op het dakterras van het mooie hotel heb je een prachtig uitzicht op Akropolis. Een mooie plek voor een selfie!

Hotel Plaka Athene
Heerlijk relaxen na een dagje stadten, op het dakterras van Hotel Plaka.

 

TUI Terneuzen is het beste reisbureau van Nederland. Daarom hebben zij extra voordeeltjes voor jullie als klant. Je vindt ze in Kersstraat 3 in Terneuzen, vlakbij de markt.

logo tui

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Mode voor de 40+ vrouw

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder