Mijn nieuwe verslaving.

Ben ik dat alleen, of heeft iedereen dat? Een verslaving aan één of ander stom spelletje? Vroeger, zo’n tien jaar geleden, was ik verslaafd aan sudoku-puzzels. Daar kon ik mij prima mee vermaken. Ik deed op den duur het moeilijkste level. Zo goed was ik er in geworden. Dan zat ik helemaal in de cijferpuzzel en hoorde ik niks meer om me heen.

In die zelfde periode waren al mijn kennissen verknocht aan het spelletje “Angry Birds”. ken je ze nog? Ik deed sudoku’s. Maar ik had het zo erg te pakken dat ik nergens meer aan toe kwam. Iedere keer beloofde ik mezelf: ‘Als deze af is, ga ik stofzuigen. Of opruimen. Of het bed verschonen. Of een ander rotklusje.’ Maar mijn wil was zwak en dus deed ik nog een puzzeltje. En daarna nog een…

Op een gegeven moment vond ik dat het klaar moest zijn en ben ik Cold Turkey afgekickt van sudoku’s. Maar toen kregen we Netflix. En iedereen die Netflix heeft, weet hoe verslavend dát is. Een film, oké. Maar het zijn de series die ons nekken. ‘Vooruit, nog één aflevering en dan ga ik stofzuigen.’ Maar ook daar moet je sterk voor in je schoenen staan.

En wat dacht je van al die mensen met dat spelletje op de gsm “Candy Crush”? Gelukkig heeft dat virus mij nooit te pakken gehad. Of “Word Feud”, het scrabble-spelletje waardoor er haat en nijd tussen de besten ontstond. Het begon zo onschuldig maar het spel werd zeer serieus gespeeld. Vooral door vrouwen. Volgens mij is taal echt een vrouwending. Ook daar ben ik nooit ingetrapt.

Maar mijn dochter kwam een poosje geleden naar me toe. “Mam, ik heb een nieuw spelletje. Maar ik denk dat het ook iets voor jou is.” En ze liet me een app zien met allemaal plaatjes. Die plaatjes moet je dan inkleuren. Het ziet er een beetje uit als zo’n kleurboek voor volwassenen, maar dan op je telefoon. En dan gemixt met ministeck. Want je moet allemaal genummerde vakjes inkleuren. Eerst zei ik ‘Nee schat, mama vind daar niks aan, kleuren voor volwassenen. Daar heb ik geen geduld voor.’

img_7210

Maar die kleine van mij had de app al gedownload voordat ik het wist. En ze deed het even voor. “Kijk, je vergroot de vakjes, dan zie je de cijfertjes. Eerst kleur 1. Alle vakjes met kleur 1 worden nu grijs, zie je? Nou, dan doe je tab tab tab. En voor grote vlakken dubbeltab, dan kleurt ie in één keer in. Is het gekleurde rondje gestreept, dan heb je alle vakjes in die kleur gehad. Nou, maak deze maar af.”

img_7209

Dus daar ging ik dan, gehoorzaam als ik ben. Tab tab tab op de vakjes. Volgende kleurtje klik klik klik. En toen het plaatje klaar was, zag het er zó mooi uit! Sommigen zijn een animatie. Echt grappig! Ik deed er nog een. Toch wel leuk, dat kleuren.

img_7212

En toen was ik verslaafd. Nu doe ik iedere avond op de bank, of in bed voor het slapen gaan, nog even zo’n kleurplaatje. Mocht je benieuwd zijn, het heet SANDBOX. Het is heel ontspannend. Het is geinig. Je hebt moeilijke plaatjes en makkelijke. Het is gewoon leuk voor effe tussendoor. Maar wees gewaarschuwd: het is verslavend.

Veel plezier!

Advertenties

2 Comments

  1. Mijn dochter heeft het spelletje ook, wanneer ik haar smartphone bij heb kan ik het ook niet laten. Ik vind het heerlijk ontspannend om te zoeken naar de leukste manieren om de afbeelding te laten verschijnen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: