Categorieën
beauty Lifestyle review

Action Detox Face Mask, aan- of afrader?

Het Action detox gezichtsmasker. Ik probeerde ‘m.

Ik zag bij Action een gezichtsmaskertje liggen die mijn aandacht trok. De verpakking was roze. En er stond “self heating” op. Zoiets heb ik nog nooit geprobeerd. Voor ik het wist lag het doosje in m’n winkelmand. Ik ga dit gezichtsmasker vanavond proberen. Kijk je mee?

Huidveroudering. Omdat het nog steeds zomerse temperaturen zijn, krijgt je huid niet de kans om uit te rusten. Er is nog steeds kans op huidbeschadiging door de zon. Om het verouderen en uitdrogen van je huid tegen te gaan, moet je de huid goed verzorgen. Gebruik iedere dag een voedende dagcrème. Reinig voor het slapen gaan je gezicht grondig. En smeer daarna een lekkere nachtcrème op.

Gezichtsmasker. Af en toe een reinigend maskertje kan natuurlijk ook geen kwaad. Er is genoeg keus. Zo’n houtskool gezichtsmasker heb ik al gehad. Een kleimasker heb ik ook al geprobeerd. Maar zo’n SELF HEATING masker heb ik echt nog nooit opgesmeerd. Zou dat dan echt warm worden? En hoe warm dan? Zou het gaan gloeien? Of voel ik gewoon helemaal niks? Echt iets voor mij: ‘Huh, voel niks!’ Zou zomaar kunnen.

img_0399

Reinigend. Dit masker van ‘Sence beauty’ belooft dat het de huid diep reinigt. Het is geschikt voor alle huidtypen. Probeer wel eerst even of je er niet allergisch voor bent. Anders krijg ik misschien nog de schuld. Na gebruik zou je een gladde, zachte huid hebben. Het is een DETOX behandeling voor je huid. Je mag het meerdere malen per week gebruiken.

img_0401

Twee zakjes. Er zitten twee zakjes in de verpakking. Dus kun je later in de week nog een detox-behandeling doen als je wilt. Maar wat misschien nog leuker is, is om het samen met je vriendin, zus, buurvrouw of moeder te doen. Gezellig samen voor l*l zitten. Theetje erbij. Of een wijntje. Detox night.

img_0402

Huid make up vrij. Zorg dat je haar uit je gezicht is. En maak daarna je gezicht goed schoon. Er mogen geen make up resten op de huid zitten. Dan smeer je die er namelijk helemaal in. En dan heeft zo’n reinigingsmasker geen zin. Ik gebruik eerst reinigingsmelk en daarna een tonic om mijn gezicht goed schoon te maken.

img_0403

Dikke substantie. Ik scheur een zakje open en knijp het spul naar de opening. ‘Tjee, dat valt nog niet mee. Zit er toch iets in? Ik heb het natuurlijk te lang en ongekoeld bewaard. Het ligt hier al een paar weken. Wacht, ik rol het een beetje op, net als een tube tandpasta. Ja, daar komt ie!’ Het is een dikke substantie, een zalmkleurige, gebonden gel. Echt een geur merk ik niet op. Ik ben benieuwd hoe het smeert.

Self heating. Zodra ik een dotje gel op mijn gezicht smeer, wordt het al warm. Wat een vreemd gevoel. ‘Hoe zou dat komen?’ vraag ik mij af. ‘Is dat toch geen enge chemische reactie? Straks verbrandt mijn huid! Ach, dan heb ik een leuk verhaal, een goeie blog. Gewoon verder smeren.’ denk ik. ‘Vooral doorgaan.’ Maar echt warmer wordt het niet. Heet kan ik het niet noemen.

img_0407

Uitsmeren. De gel smeert niet heel makkelijk uit. Maar er zit genoeg in het zakje voor een complete gezichtsbehandeling. Ik moet oppassen dat ik niet te dicht onder m’n ogen smeer. Mijn haar plakt er ook al iedere keer in. Maar ik krijg het er goed uit. Nu heb ik mijn hele gezicht lekker dik ingesmeerd met het masker en moet ik het vijf minuten laten inwerken.

img_0412

Afspoelen. Na iets meer dan vijf minuutjes, kijk ik in de spiegel. Ik zie dat mijn hoofd wat rood is geworden. Mijn huid gloeit. Niet op een vervelende manier, hoor. Ik merk gewoon dat het iets heeft gedaan. Ik hoop straks het verschil te zien en te voelen. Nu mag ik het masker van m’n gezicht afspoelen met lauwwarm water. Ik heb wel een paar wasbeurten nodig om het er af te krijgen. De laatste restjes wrijf ik er af met een handdoek.

Eindresultaat. Ik inspecteer mijn gezicht in de spiegel. Het ziet er goed uit. Het masker heeft mijn gezicht echt gereinigd. Mijn huid ziet er rustig uit en is niet beschadigd, waar ik eerst bang voor was. Mijn gezicht voelt zacht aan. En glad. Nu doe ik lekker mijn nachtcrème al op. Dan droogt mijn velletje niet uit, na zo’n detox-behandeling.

Aan- of afrader? Heerlijk, dit Self-Heating Detox Face Mask. Het is weer eens wat anders. Voor mij dan toch. Ik kan ‘m echt iedereen aanraden. Het kost bijna niks en er zitten twee behandelingen in. Mijn huid is diep gereinigd en voelt heerlijk aan. Ik zou zeggen: ‘Iedereen aan de detox!’

X Ka.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: