Categorieën
fashion Lifestyle

10 leuke ‘faux fur’ jassen

En geen Nel Veerkampjes.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat dierenprintjes enorm in de mode zijn. Ook jassen in dierenprint en/of van dierenhuid zijn erg trendy. Eigenlijk zijn ze nooit weg geweest. Maar dit seizoen zijn ze wel érg in. Hier 10 leuke faux fur jassen op een rij.

1. Giacomo

img_0459

Deze faux fur jas van Giacomomo is half lang en verkrijgbaar in groen en rood. De kleur rood valt lekker op dus trok ik die als eerste aan. Met deze jas maak je een statement en hij zit heerlijk.

2. Freequent

img_0461

Freequent is een leuk Scandinavisch merk met trendy en betaalbare mode. Deze ’tussenjas’ is voor de minder koude winterdagen. Hier in zwart/witte luipaardvacht.

3. Freequent

img_0494

En hier zie je dezelfde Freequent jas als hierboven maar dan in een andere kleur. Deze luipaard was kennelijk zwart, beige, camel en okergeel.

4. Geisha

img_0468

Dit noemen wij onder collega’s de ‘gorilla-jas’ omdat het een zwarte, gekrulde vacht is. Ook deze is niet al te dik. Het is een soepele, makkelijke jas van Geisha.

5. Giacomo

img_0476

Wat zit deze bontjas van Giacomo heerlijk. Alsof je een luxe badjas aantrekt. Deze beige kleur met het glansje ziet er chique uit en combineert bij alles.

6. Giacomo

img_0470

En de lekkere jas van Giacomo is er dus ook in het groen. Ook weer met zo’n mooie glans waardoor hij rijker oogt. Deze stof is zeer aaibaar dus je hebt kans dat mensen even aan je willen zitten. Aai aai.

7. Tramontana

img_0480

Errug leuk is dit neopreen (synthetisch rubber) jack van Tramontana. Je kunt ‘m aan twee kanten dragen. De foam-achtige stof in luipaardprint of het zwarte vachtje aan de andere kant. Je hoeft alleen maar de zakken even binnenstebuiten te doen. Hij is niet dik maar wel warm. Een stoer jack.

8. Ibana

img_0485

Is ie niet sjiek-de-friemel, deze faux fur mantel van Ibana? Hij is luchtig en licht. Zowel van kleur als van materiaal. Het is een echt jaren ’70 model. Ook deze is heel zacht en aaibaar. Een mooie jas in een lichtbeige tint.

9. Geisha

img_0490

Dit is dé jas voor de fashionistas onder ons. Een harige, dikke, halflange jas van Geisha. In de natuurlijke kleuren van de luipaard. Ik vind ‘m super.

10. Giacomo

img_0506

Een echte nep-lammy. Een prachtige neopreen jas met grote zakken van Giacomo. Deze kant houdt weer en wind tegen dus is geschikt voor gure winterdagen. Ook deze kun je binnenstebuiten dragen.

img_0501

Hier dus de andere kant van de Giacomo jas. Een faux fur van een zwarte panter. En kijk hoe leuk ze dit met de zakken hebben opgelost. Een mooie zwarte jas met een knipoog naar de zeventiger jaren.

Nel Veerkamp

De vraag die ik vaak krijg van klanten, als ze zo’n faux fur jas aan hebben is: “Zeg eens eerlijk, ik ben nu toch geen Nel Veerkamp met deze panterprint hè?” Haha, nee hoor. Deze prints zijn gewoon helemaal ín. Het is alleen voor iedereen even wennen.

Draag deze nepbontjes en luipaardjassen met een knipoog. Het is dé trend van deze winter. Maar draag het vooral niet in combinatie met te veel bling bling. Pas ook op met een overkill aan dierenhuiden door een panterprint jas te dragen met een (nep)leren broek én bontlaarsjes bijvoorbeeld.

Nogmaals, neem de dierenprint niet te serieus en mix verschillende stijlen en dessins. Je kunt een faux fur prima combineren met een bloemenblouse en een geruite broek. Of een strikblouse op een trainingsbroek met dad sneakers er onder. Natuurlijk kun je het ook lekker rustig houden zoals ik hierboven heb gedaan. Maak er je eigen stijl van. Het is soms even durven, maar het is vooral gewoon doen!

Ook zo gek op faux fur? Kom dan deze leuke jassen eens passen in Hotlegs Fashion&Lifestyle.

X Ka.

3 reacties op “10 leuke ‘faux fur’ jassen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Mode voor de 40+ vrouw

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder