Categorieën
Lifestyle persoonlijk

Pickwickvragen.

Ik geef antwoord op een paar stomme Pickwickvragen.

Je kent ze wel toch? De vragen die op de kartonnetjes aan de theezakjes van Pickwick staan? Ik vraag me af wie ze verzonnen heeft, al die vragen. Het zijn er heel veel. In deze blog ga ik een paar van die achterlijke vragen voor jullie beantwoorden.

img_6084

Nou, da’s niet zo moeilijk. De perfecte baan. Want iedereen weet toch: geld maakt niet gelukkig. Een baan waarin je je ei kwijt kan en waar je iedere dag met plezier naar toe gaat, dat is toch goud waard? En zo’n baan, die heb ik al, ha!

img_6085

Tja, weet ik veel. Een zakmes. Heel veel maandverband. En eh… Een boek “Hoe overleef ik op een onbewoond eiland”.

img_6086

Eigenlijk ben ik een binnenmens. Ik had het graag anders gezien maar het is nu eenmaal zo. Als kind al zat ik graag binnen. Gewoon lekker rustig te tekenen, schrijven, knutselen of tv kijken. Natuurlijk kom ik ook graag buiten. Lekker in de tuin als de zon schijnt. Of een dagje strand of terras. Heerlijk! Maar het antwoord op deze vraag is toch het laatste, een binnenmens.

img_6087

Dít is een moeilijke vraag. Want ik zou het echt niet weten. Romantisch… Dat is zo lang geleden… Er komt geen een herinnering boven. Wat erg. Waarschijnlijk ligt het gewoon aan mezelf. Ik ben misschien zélf niet romantisch dus ik herken het niet. Misschien toen ik jong was en heel lang verliefd was op iemand en dat ie me dan eindelijk zag staan. Of zo iets. Geen idee. Romantisch. Kan me niks herinneren…

img_6088

Jaaaa, weer zo’n rare vraag. O wacht, ik weet het al: Karin de Nuchtere. Spreekt voor zich. Geen toelichting nodig. Of weten jullie een betere?

img_6089

O jee. Dit vind ik echt moeilijk. Ik heb meerdere leuke mensen ontmoet dit jaar. Via m’n werk. En privé, tijdens een feestje. Of door het bloggen. Sommige mensen heb ik béter leren kennen. En dan ontdek je dat er veel leuke mensen zijn hier in de buurt. Met allemaal hun eigen geschiedenis. Hun eigen verhaal. Hun eigen twijfels. En hun eigen ambities. Mooie mensen. Ik heb er veel leren kennen in het afgelopen jaar, 2017.

img_6090

Pfff, tja. Pas heb ik  e i n d e l i j k  de Spaanse Netflix dramaserie ‘Velvet’ helemaal afgekeken. Alle 4 seizoenen. Ik heb er lang over gedaan maar hèhè, ik heb ‘m helemaal gezien nu. En hoe zoetsappig de verhaallijnen ook zijn, ik heb toch af en toe een traantje in m’n ogen gehad of een brok in m’n keel. Dus dat was vorige week nog maar.

img_6091

Welke taal? Ik vind talen wel heel leuk. Taal an sich vind ik erg interessant. Maar welke taal zou ik willen leren? Nou, doe dan maar Spaans. Dat is een niet zo moeilijke taal om te leren denk ik. En na het zien van de serie ‘Velvet’ lijkt het me een heerlijke taal om te kunnen spreken. En Spanje is ook één van mijn favoriete vakantielanden. Spaans dus, por favor.

img_6095

Ja, Spanje dus. Ook zou ik nog wel eens terug willen naar Marokko, zo’n mooi land. En in Italië ben ik nog nooit geweest. Er zijn heel veel Italië-fans. Dus wil ik daar ooit ook eens naar toe.

img_6093

Bij welk spel? Ik verlies heel vaak bij spelletjes. Soms win ik, soms verlies ik. Het zal ‘Regenwormen’ geweest zijn. Dat is het laatste spel dat ik gespeeld heb, op oudjaarsavond.

img_6092

Nou, dat klinkt misschien raar. Maar ik draai bijna nooit muziek thuis. Op m’n werk is er continu muziek op de achtergrond. In de auto staat altijd de radio aan. Dus thuis vind ik het heerlijk om gewoon helemaal niets te horen. Één van mijn all time favorites is “Golden Brown” van The Stranglers. Maar het nummer hoor ik iets te vaak voorbij komen, waardoor het z’n ‘magie’ verliest. Ik raak ‘m bijna beu. Jammer.

img_6094

Een carrière-switch. Ook weer zo’n moeilijke vraag. Pfff… Dan zou ik misschien iets doen waar ik nu mee bezig ben. Schrijven, copy writen, editen, reportages maken. Wie weet, misschien komt het ooit zo ver dat ik ander werk moet zoeken. En maak ik misschien écht een carrière-switch. Als ik daar nog zin in heb tegen die tijd…

img_6096

Wat maakt mij uniek? Dit is wel de moeilijkste vraag van allemaal. Iedereen is uniek, maar wat maakt mij uniek?  Op deze vraag weet ik het antwoord echt niet. Misschien moet een ander die voor mij beantwoorden.

Nou, dit waren een paar achterlijke Pickwick-vragen met daarop mijn eerlijke antwoorden.

Groetjes, KA.

3 reacties op “Pickwickvragen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: