Categorieën
fashion Lifestyle

10 Fashion come backs.

10 trends van vroeger die weer hélemaal terug zijn.

Wanneer je terug denkt aan vroeger. Welke kleding je toen droeg. Daar kun je je nu toch écht niet meer in vertonen? Denk je. Maar je hebt het mis. Sommige dingen uit de jaren 70, 80 en 90 zijn weer helemaal hip. Lees en huiver. Hier de 10 belangrijkste come backs op een rij.

 

crop sweater

     1. Crop tops.

In de jaren ’90 liep ik er ook in. Toen kon ik dat nog. Ik had namelijk nog een platte buik. De korte brede naveltruitjes zijn weer terug. Echt. En we gaan ze weer dragen. Maar dan op een hoge broek.

 

ruffles blouse

2. Ruffles.

Deze trend komt uit de jaren ’80. Blouses met roesjes en plooien om volume te creëren. Volle bovenkant met smalle broek of rok. Óf andersom: wijde broek met getailleerde bovenkant. Met een volle boezem en/of buikje is het oppassen met roesjes en franjes. Het maakt nóg volumineuzer.

silver top

3. Bling en shine.

Veel glansstoffen en futuristisch uitziende materialen. Vooral zilver en goud krijgen een come back. Iedereen mag schitteren. Het heeft iets chique maar mag ook sm-achtig zijn, denk aan de invloeden van Fifty Shades. Deze trend ken ik nog van eind jaren ’90. Een nieuw millennium kwam er aan en we waren bang dat de wereld zou veranderen. In de mode zag je veel industriële, vernieuwende stoffen in blinkend zwart of zilver.

 

slogan tshirt

4. Logo en slogan t-shirts.

Ja, die kennen we nog wel hè? Van Wham bijvoorbeeld in de jaren ’80. Echt weg zijn logo t-shirts nooit geweest maar nu zijn ze weer helemaal hot. Ik ben voor, ik hou er van. Simpel maar leuk.

 

track pant

5. Track pants.

De foute trainingsbroeken zijn terug. “Daar is gabbertje”, ken je ze nog in hun aussies? Ja, erg hè? En ze zijn weer back, en hoe! De foute broeken uit de ’90er jaren zijn supertrendy. Ik wil er één in een volwassen, luxe uitvoering. Met rechte pijp en ritsje onderaan zodat ik er een flare pijp van kan maken. Leuk. Combineer ze met een sportieve sneaker of mooie hakschoen. Een must-have deze zomer!

 

lingerie boven

6. Lingerie als bovenkleding.

Afgelopen winter zag je pyjama-achtige blouses en nu zie je de negligé, corset en bodytocking als bovenkleding. Maak het niet te sexy maar draag het op een klassieke, stijlvolle manier. Of combineer het stoer of sporty. Ik vind het prachtig onder een oversized blazer. Het corset doet me denken aan Madonna in de jaren ’80 met haar revolutionaire kledingstijl in haar puntige bh en corset gecombineerd met de stoere knie- en elleboogbeschermers.

 

silver boot

7. Discolaarzen en -schoenen.

Deze trend komt echt uit de jaren ’70. Denk aan bijvoorbeeld ABBA. Lekker schitteren met deze zilveren, gouden of bronzen schoenen. Je kunt ze combineren met meerdere stijlen. Onder een trainingsbroek, een ripped jeans, een mannenpak of een gave jurk. Deze eyecatcher past bij iedereen.

 

trucker cap

8. Trucker cap.

De cap met retro-logo is terug. Jee, wat heb ik vaak zo’n pet gedragen in the 90’s. Lekker makkelijk op een ‘bad hair day’. De caps van Von Dutch waren ooit een echte hype. Erg leuk in combinatie met een mannenpak en sneakers. Zou het me nu nog staan?

 

flared pant

9. Flared pants.

De ’70jaren stijl is er altijd wel geweest maar is er deze zomer meer dan ooit. De flared jeans combineer je met een strikbloes of kort logo-t-shirt. Ook de trackpant mag een overdreven wijde pijp hebben. Met een hoge taille en extra lange pijp lijken je benen oneindig lang.

 

choker

10. Chokers.

Deze kennen jullie toch ook nog wel uit de jaren ’90? Iedereen droeg toen een kunststof kanten chokertje. Zelf droeg ik dag-in-dag-uit een leren veter rond m’n nek. En eigenlijk vind ik het nu gewoon wéér leuk. Als ik ’s zomers mijn sjaal niet meer kan dragen, vul ik m’n decolleté op met zo’n choker.

Wat veel “nieuwe” trends. Ik heb er helemaal zin in. Jullie ook?

(Bron: Fashionbeans)

Één reactie op “10 Fashion come backs.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Mode voor de 40+ vrouw

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder