Categorieën
maatschappij muziek persoonlijk

Moederdag top 3.

Wat is GO-TV en hun Moederdag top 3

go tv logo breed

steven profielfoto
Steven Hamelink

 

 

En zo word je plots gevraagd om een bijdrage te leveren met een Moederdag muziek top 10 als GO-TV, voor een Moederdageditie van Karin’s blog. Het kostte geen seconde om daar ja op te zeggen.

 

Karin en ik hebben al een lange geschiedenis maar wel met een gat van ruim 25 jaar. Blijkbaar is er niet veel veranderd. Karin combineerde als 16-jarige in de discotheek, waar ik dj was, haar kleding al zó dat ze me altijd opviel. Onlangs zag ik een foto van haar in een spijkerbroek en ik kan je verzekeren, niets is veranderd. En haar glimlach is nog altijd haar beste accessoire. Ook bij mij is er niet veel veranderd. Ik geniet elke dag van het leven en hou me dagelijks bezig met mijn grote liefde: muziek.

Mag ik GO-TV even voorstellen? We zijn een TV station op de kabel bij Delta en zijn gratis te zien in 93% van de Zeeuwse huiskamers. We zenden 24/7 muziekclips uit waar je blij van wordt. Van “Happy” van Pharrell Williams naar de Beatles en via Oases naar U2. De focus ligt op FEEL GOOD muziek. We zijn een merk maar ook een levensstijl. We bieden Zeeuwse bedrijven de mogelijkheid hun naamsbekendheid te vergroten en te koppelen aan een Feel Good gevoel. We zijn een stichting met als doel Zeeuws-Vlaanderen mooier te maken. De winst geven we daarom ook aan goede doelen in de regio.

We zijn Zeeuws. Onder de clips laten we nieuws uit de wereld én uit de regio voorbij komen in een ticker (lopend tekstbalkje).

MOEDERDAG! Of ik een Moederdag top 10 wil samenstellen met GO-TV. Dol op lijstjes zijn we allemaal. Een lijst samenstellen als vj ging als een speer. Ik had zo 100 clips met iets van “moeder” er in, maar een selectie maken… Dat was minder eenvoudig. Ik heb er mijn eigen SUPER TOP 3 van gemaakt:

 

VARIOUS

Nummer 3: The Rolling Stones – Mother’s Little Helper.   Een jonge Mick Jagger zong dit, begrijpend dat zijn moeder zo nu en dan wel eens een grijze haar van hem kreeg. Moeder zijn is soms een zware job. Even meegillen met deze tekst helpt altijd. Hij komt zondag zeker voorbij op GO-TV.

What a drag it is getting old

“Kids are different today”

I hear ev’ry mother say

 

Queen

Nummer 2: Queen – Bohemian Rhapsody.   Ook dit is een meezinger, vooral met de woorden MAMA kan je helemaal los gaan. Maar de lyrics zeggen alles over zijn gevoel voor zijn moeder. Hij zingt dat hij zojuist een moord heeft gepleegd. Maar het ergste voor hem is dat hij z’n moeder verdriet doet. Zij is de belangrijkste persoon in zijn leven.

Mama, just killed a man.  Mama, ooh, didn’t mean to make you cry.

 

Crosby, Stills, Nash&Young

Nummer 1: Crosby, Stills, Nash & Young – Teach Your Children.   Het ultieme GO-TV nummer wat mij betreft, waarbij elke zin van het nummer je hart raakt. En het einde doet je besluiten het nummer nogmaals te willen horen. De tekst drukt zo mooi uit dat de band tussen moeder en kind het mooiste is dat er bestaat.

So just look at them and sigh and know they love you.

 

img_2295

 

Gelukkig zijn er nog honderden andere mooie nummers. Zet GO-TV aan op kanaal 114 en geniet van het beste. Like ons op Facebook met een duimpje. Want van een schouderklopje groeien we allemaal. Ook de vrijwilligers van GO-TV.

 

Steven Hamelink, VJ GO-TV.

 

Wat een lieve woorden van Steven. En een mooie MOEDERDAG TOP 3.

Hebben jullie, bloglezers, een favroriete moederdagsong?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: