Categorieën
health

Zijn jouw voeten zomerklaar?

Ik mocht m’n voeten laten vertroetelen.

Eerlijk gezegd besteed ik niet zoveel aandacht aan mijn voeten. Raar eigenlijk, want ik heb een beroep waarin ik veel sta en loop. Ik zou juist goed voor m’n voeten moeten zorgen.

In de zomer draag ik heel graag open schoenen en slippers. En dan hoop ik altijd maar dat niemand naar m’n voeten kijkt want ik heb best veel last van eelt. Nou ja, last. Ik vind het maar normaal dat je in de loop der jaren een beetje verharde huid hebt. Het zal ook wel een natuurlijke bescherming zijn tegen scherpe voorwerpen en zo.                           Maar dat was in de oertijd misschien, toen de mensen nog geen schoenen droegen. Anno 2017 hoor je als vrouw verzorgde voeten te hebben. Okee okee, ik begrijp het.

Een poosje geleden had ik het erover met een kennis, Marian. Zij is ervaren pedicure en ze vertelde dat veel mensen te lang wachten om hun voeten te (laten) behandelen. Soms zelfs met pijnlijke klachten blijven mensen te lang doorlopen. Het kan te maken hebben met schaamte. Terwijl veel aandoeningen goed te behandelen zijn. Eelt met kloven, likdoorns, ingegroeide of schimmelnagels. Het zijn veel voorkomende voetklachten. En niks om je voor te schamen. Iedereen kan hier last van krijgen.

 

 

marian mechielsen
Marian Mechielsen (60)

 

“Ik heb sinds 1985 een praktijk voor voetverzorging in Terneuzen. In dat jaar is ook mijn eerste zoon geboren. In 1986 kwam mijn tweede zoon. Ik heb de zorg voor mijn kinderen altijd gecombineerd met de praktijk.

In de loop der jaren heb ik ongeveer alle cursussen gevolgd die er op dit gebied te volgen zijn. Sinds 2008 werk ik als medisch pedicure waarvoor ik specifieke technieken beheers. En vanaf 2016 mag ik mezelf ook sportpedicure  noemen. Ik ben dus ook gespecialiseerd in blessures aan de voet en onderbenen, veroorzaakt door sporten.

Doordat ik dit werk al lang doe en breed geschoold ben, heb ik een gevarieerde klantenkring met uiteenlopende klachten waardoor mijn werk nooit saai is.”

 

Woensdagochtend had ik een afspraak in de praktijk bij Marian. Ik wil m’n voeten in orde hebben voor de zomer. Als het eelt weg is en mijn nagels goed geknipt en gevijld zijn, kan ik er weer even tegen. Ik was benieuwd hoe het met m’n voeten is gesteld. Heb ik gezonde voeten? Heeft ze nog tips?

 

img_3531
M’n voetjes worden lekker verwend.

 

Marian gebruikt hoogwaardige producten. Ze werkt snel en efficiënt. Ik heb gelukkig gezonde voeten en nagels. Alleen knip ik ze te kort volgens haar. Zo krijg je makkelijk een ingegroeide nagel. Goed Marian, ik laat ze iets langer groeien, beloofd. Na de voet- en nagelbehandeling doet ze een kleurloze nagellak op mijn nagels om ze een beschermlaagje te geven. Het glanst mooi. Zo kan ik er zelf nog een kleurlakje overheen doen.

img_3532
Dit zijn mijn voeten en Marian. “Ik hoef niet op de foto hoor!”

 

Als bonus kreeg ik een voetscrub. Een heerlijke massage met een scrub cream waardoor mijn voetjes superzacht aanvoelen. En ondertussen kletsten we gezellig over voeten, nagels en schoenen.

 

Voetverzorgingstips:

  • Goede schoenen kopen. Volgens onderzoek kun je het beste in de namiddag schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen je voeten een beetje opzwellen. Ook hebben de meeste mensen 1 voet die langer is dan de andere. Koop altijd de schoenen op de maat van je grootste voet.
  • Prik blaren niet door! Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijk wijze af valt (in bad of douche). Was het gebied dan goed schoon, evt. ontsmetten, en bedek de huid met een steriel verbandje.
  • Koude voeten? Koude voeten zijn te voorkomen door minder vaak op hoge hakken te lopen. Deze schoenen knellen en voorkomen een goede doorbloeding.
  • Loop met blote voeten door het zand. In de zomervakantie is het heerlijk om met je blote voeten door het zand te lopen. Je verwijdert zo de dode huidcellen en je voeten krijgen ook nog eens een gratis massage! Let wel op dat het zand niet te heet is geworden door de zon.

 

Een veel voorkomende klacht:

Zweetvoeten, ofwel voeten die vies ruiken, worden veroorzaakt door afvalstoffen van bacteriën. Daar zijn producten voor.  Maar hier nog een paar tips:

  1. Verwissel regelmatig (minimaal eenmaal per dag) je sokken.
  2. Wissel om de dag van schoenen.
  3. Maak je voeten iedere dag goed schoon. Ook tussen de tenen!
  4. Draag, wanneer het klimaat het toestaat, zoveel mogelijk open schoenen.

 

img_3534
Een voetafdruk van mijn voeten.

 

Als laatste wilde ze een voetafdruk van mijn voeten zien omdat ze iets zag waardoor ik misschien later klachten zou krijgen. Mijn linkervoet staat niet helemaal goed. Er staat druk op een punt waar niet te veel druk op mag staan. Ik weet eigenlijk niet precies wat ze bedoelt. Maar mocht ik inderdaad klachten krijgen, ben jij degene die ik bel, Marian.

 

Mijn voeten zijn nu eeltvrij en gescrubd. Mijn nagels mooi geknipt en gelakt. Mijn voeten zijn klaar voor de zomer!

 

Ik heb mijn bezoek als zeer positief ervaren. Marian weet werkelijk álles over voeten, benen en nagels. Ze kent alle aandoeningen. Voor haar staat de gezondheid van de voet boven het cosmetische. Ze is eerlijk. En lief.

Dus mocht je met een voetprobleem zitten, aarzel dan niet. Wacht niet te lang.  En maak een afspraak. Bij Marian.

 

voeten in zand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: