Categorieën
persoonlijk

(Kom)kommer en kwijl.

De meest romantische en lekkerste acteurs van toen en nu.

Het is komkommertijd. Op televisiegebied. Geen goede films, geen nieuwe programma’s. Iedereen is op vakantie dus er is niks leuks voor de thuisblijvers. Of gewoon voor mensen die ‘s zomers ook graag tv kijken. Het is niet veel soeps op de zenders. Alleen herhalingen. Van herhalingen.

Maar soms heb je gewoon zin in een lekkere film.

Gewoon een heerlijke film om bij weg te dromen. Iets romantisch. Een echte vrouwenfilm. Een chicklit.

Wat een vies woord: chicklit. Waarom heet dat zo? (Dat interesseert mij altijd: waar een woord vandaan komt.) Chicklit komt van chick, van chickies = meiden. En lit is een afkorting van literatuur. M.a.w. boeken e.d. voor chickies. Chicklits dus.

Ik weet nog dat ze vroeger in de zomervakantie altijd oude films uitzonden. Met Fred Astaire en Gene Kelly en zo. En dat ik dan helemaal verliefd kon worden op de acteurs in die flauwe films. Vooral in de zwart/wit films. Zó romantisch. En wat waren ze knáp, die mannen! Dit waren mijn kwijlmannen:

 

 

Cary Grant Wikipedia
Cary Grant (1904-1986)

O, wat was ik weg van deze man. Ik vond ‘m zó knap!

Deze Engelse Amerikaan heeft in vele goede films gespeeld, o.a.: ‘Blonde Venus’ (met Marlene Dietrich), ‘She Done Him Wrong’ en ‘I’m No Angel’ (beide met Mae West).

En hij was de favoriete acteur van Alfred Hitchcock. Grant heeft in veel van zijn films gespeeld.

Heerlijk, de Hitchcock films. Die zouden ze gewoon nog eens moeten uitzenden.

 

 

 

paul newman
Paul Newman (1925-2008)

 

Deze mooie man speelde in o.a ‘The Hustler’, ‘Butch Cassidy and the Sundance Kid’ en later in ‘The Color of Money’.

Een blond-met-blauwe-ogen-stuk.

 

 

 

 

img_3745
Elvis Presley (1935-1977)

 

 

Wie kent ‘m niet,  Elvis the Pelvis, The King. Naast populaire zanger, acteerde hij ook in films. In bekende titels als ‘Jailhouse Rock’, ‘Fun in Acapulco’ en ‘Viva Las Vegas’.

Ik was niet echt weg van hem, de rest van wereld wel. Maar de films keken zo makkelijk weg. Heerlijk tijdens de vakantie.

 

 

 

img_3746
Henry Fonda (1905-1982)

 

 

Henry Fonda was een ietwat verlegen man maar een goed acteur. Zo speelde hij o.a. in ‘Mister Roberts’, ‘Twelve Angry Men’ en ‘Once Upon a Time in the West’. Zijn dochter Jane werd ook een beroemd actrice. En zijn kleindochter Bridget Fonda is ook een bekende actrice.

 

 

 

 

Er zijn ook een paar acteurs in de huidige tijd, waar mijn hart een klein sprongetje van maakt. Dat zijn deze gentlemen:

'Megamind' Paris Premiere
Brad Pitt (1963)

Ja, ‘t is gewoon een lekkere vent. En een heel goede acteur. Vooral als hij een klootzak speelt. Dan istie op z’n best. Hij acteerde o.a. in ‘Legends of  the Fall’, ‘Se7en’, ‘Seven Years in Tibet’ en ‘Fight Club’. Maar mijn favoriete film met Brad is ‘Kalifornia’.

colin firth
Colin Firth (1960)

 

 

 

Colin is een echte romanticus. Hij speelt vaak de zwijgzame goedzak in zijn films. Om verliefd op te worden in de tv-serie ‘Pride and Prejudice’ en de film ‘Love Actualy’. Hij speelde een depressieve gay man in de prachtfilm ‘A Single Man’ en kreeg een Oscar voor zijn hoofdrol in ‘The King’s Speach’.

 

 

 

 

 

johnny depp
Johnny Depp (1963)

Johnny speelt vaak eigenaardige karakters in ongewone films. Dat vind ik leuk (en sexy). Volgens mij heeft hij heel wat uurtjes in de schmink gezeten voor al zijn rollen. Denk aan hoe hij er uit zag in ‘Edward Scissorhands’, ‘Pirates of the Caribbean’, ‘Charlie and the Chocolate Factory’ en ‘Alice in Wonderland’.

Ik ga eens kijken of ik toch zo’n chicklit van vroeger kan vinden. Eentje met de allerknapste, Cary Grant. Iemand een suggestie?

7 reacties op “(Kom)kommer en kwijl.”

Oké jij snapt m. Goeie titel ook! Wat een heerlijke blog om mee wakker te worden, haha! Mijn hart maakte serieus een sprongetje bij de foto van Colin Firth trouwens, hahaha. Misschien heb je gelezen dat onze kat Darcy heet?;) Geniaal trouwens, die ontcijfering van het woord chicklit trouwens, ik vond het ook altijd maar een vies woord. Succes met je films! Geen suggesties helaas 🙁

Ik kwijl niet op deze pagina haha, maar ik vond het wel grappig om te lezen hoe je jouw waardering uit voor deze mannen. Benieuwd wat ze zouden vinden als ze dit eens konden lezen over zichzelf 😉
En Johnny Depp is mijn favo, maar dan om zijn acteerwerk!

Chick lit is inderdaad literature for chicks, maar dus niet van toepassing op films. Dat zijn chick flicks… 😉
En ik ben het met je eens wat betreft Paul Newman, maar je hebt Robert Redford overgeslagen! 😉 En dan kan ik je gelijk een film met beiden aanraden: The Sting. Geniale film. Voor als je die nog nooit hebt gezien, echt doen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d