Categorieën
vakantie

10 vakantie-ergernissen.

Mijn 10 vakantie-ergernissen.

We zijn op vakantie in Turkije. Met z’n drietjes. We zitten in een super-de-luxe 5sterren all inclusive hotel. Aan álles is gedacht. Het is prima in orde hier. Zo erg zelfs dat je als verwende toerist toch nog minpuntjes vindt.

Hier 10 ergernissen van ons als hotelgasten:

  1. Te veel keus – Het eten (buffet) is hier heel goed. Voor ieder wat wils. Waar je ook vandaan komt, er is altijd wel iets dat je lekker vindt. Ook voor de kids. En het smaakt allemaal. Maar waarom zóveel keus? Ik weet niet wat ik moet kiezen! Als ik m’n bord heb vol geschept en ik loop naar ons tafeltje, passeer ik net weer iemand die iets anders lekkers op z’n bord heeft liggen. “Shit, had ik niet liever dát gehad?” Te veel keus en allemaal overheerlijk.
  2. Zonnebrandcrème – We gingen naar de zon dachten we. Maar déze hitte hadden we ook weer niet verwacht! Tegen de 40 graden! Daar kan mijn Nederlands huidje helemaal niet tegen! En zonnebrandcrème smeren, daar heb ik zó’n hekel aan!
  3. Te behulpzaam – Alle personeelsleden zijn zo vriendelijk en behulpzaam. Té behulpzaam. Ik durf geen ober, barman, vieze-borden-opruimer meer aan te kijken want dan staan ze meteen aan je tafel of ligstoel. “Can I help you? You want something to drink, miss?” No thanks, ik pak het zelf wel. “No let me bring it to you, please.” Okee dan.
  4. Wachttijden – Het hotel is groot. Heel groot en heel hoog. Honderden mensen lopen heen en weer, gaan naar boven en weer terug. Traplopen is geen optie. Het is immers vakantie, geen boot camp. Maar zo denkt iedereen. De wachttijden bij de liften zijn enórm. Soms wel twee minuten!
  5. Fauteuils te lekker – Het koelt hier ‘s avonds amper af. Om dan nog even een drankje te doen, potje te kaarten of even te internetten (gratis wifi natuurlijk) kun je in de enorme koele lounge zitten. De fauteuils zitten zó lekker dat we telkens bijna in slaap vallen. Dat is toch niet gezellig?
  6. Rij voor gratis drankjes – Over drankjes gesproken. Koffie, thee, verschillende frisdranken, ijskoffie, bier en allerlei cocktails. Alles is gratis. Maar dan verwacht je toch niet dat je daarvoor in de rij moet staan? Pfff wat een gedoe! Geef een ober een euro en hij rent voor je. Hij haalt je drankjes. “Extra ice sir?” Yes dank je wel.
  7. Warm zand – Bij dit hotel is een enorm zwembad met echt heerlijk water om in te zwemmen. Helaas is het dan wel ‘s morgens vroeg je bed uit voor ‘handdoekje leggen, niemand zeggen’. Maar er is ook een fantastisch strand met genoeg gratis bedjes, helder water en lekker zand voor kinderen om in te spelen. Maar ik verbrand m’n voeten als ik uit de schaduw op het zand loop! De vloer is lava!
  8. Niet hardop praten – Er komen hier allerlei mensen uit verschillende landen. Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Turkije, Iran. Maar als je dan lekker mensen zit te kijken en je maakt een sarcastische opmerking over bijvoorbeeld de veel te brede machoman. Of het belachelijke jurkje van de buurvrouw. Dan verwacht je toch niet dat zij mij verstaan? Gewoon Nederlanders dus. Kan ik nog met niemand spotten ook, en dat doe ik zo graag.
  9. Gewoon jezelf – Wat ik gewend ben van andere vakanties, is dat je ‘s avonds jezelf wat leuk aankleedt, je haar mooi föhnt (gratis föhn in iedere kamer) en een beetje make up op doet. Want dan is het een parade van mooi, mooier, mooist. Maar dat is hier niet. Iedereen is hier “gewoon”. Doodgewoon. Saai zelfs. Heb ik m’n leuke outfits voor niks meegenomen! En m’n sieraden. En m’n hoedjes. Je kunt hier gewoon lekker jezelf zijn.
  10. Veel te kort – We hebben tien nachten geboekt. Het is bijna de laatste dag. Veel te kort, zo’n vakantie. Ik zal de luxe missen: dagelijks opgemaakte bedden en schone handdoeken. Iedere dag een bijgevulde minibar (incl. snacks) op de kamer. Altijd eten. Altijd en overal. Een overvloed aan drank, altijd ‘happy hour’. Zon, zwembad en strand. Niemand die me hier kent, ook wel eens lekker. Het niks doen, wat bijna gaat vervelen. Bijna.

Zonnige groetjes vanuit het Miracle Hotel in Antalya, Turkije.

X, Ka.

2 reacties op “10 vakantie-ergernissen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d