Categorieën
maatschappij

De aarde van de man.

Sekstoerisme en meer…

Wat ben ik blij dat ik geboren ben in Nederland. In een modern stukje van de wereld. Een land waar man en vrouw zo goed als gelijk zijn. Waar kinderen beschermd worden. Een rijk land. Er is hier weinig armoede zoals we die kennen in de ontwikkelingslanden.

Maar in arme gebieden, als bijvoorbeeld in Azië en Afrika, verkopen ouders hun        kind(eren) omdat ze het geld nodig hebben. Niet wetende waar het kind zal belanden. Vaak in bordelen, cafés, nachtclubs, massagesalons of bij een man in huis, waar het kind seksuele handelingen moet verrichten met toeristen. Een walgelijk iets, sekstoerisme. In Azië worden veel meisjes misbruikt als prostituee. En jongetjes bieden zich aan op straat. In Afrika zijn er veel meisjes, die in de huishouding werken, slachtoffer van seksuele uitbuiting.

terre des hommes

Onder seksuele uitbuiting valt

  • kinderprostitutie
  • kindersekstoerisme
  • cyberseks of webcamseks
  • seksueel misbruik
  • kinderpornografie.

 

img_3819

 

De stichting Terre des Hommes haalt deze kinderen uit de prostitutie. Verzorgt en verpleegt hen en geeft de slachtoffertjes onderdak. Het geeft de kinderen psychosociale hulp, onderwijs en een opleiding. Waardoor ze voor zichzelf kunnen zorgen. Zodat ze niet weer het slachtoffer worden van sekstoerisme. Terre des Hommes geeft steun op juridisch gebied aan de kinderen zodat ze aangifte kunnen doen. En ze zorgen dat de daders opgespoord en veroordeeld worden.

Terre des Hommes traint agenten hoe zij om moeten gaan met slachtoffers van seksueel misbruik. Ook proberen zij in de politiek dingen voor elkaar te krijgen voor een betere wetgeving (en naleving) omtrent kinderprostitutie en -toerisme.

 

kinderen azië

 

In 2016 bestond dit project 15 jaar en ze hebben veel bereikt. Er zijn al 380.359 kinderen geholpen door de vrijwilligers van Terre des Hommes. Helaas zijn er nog heel veel andere slachtoffertjes die deze hulp hard nodig hebben.

Ik vind dit project zo belangrijk, dat ik al jaren donateur ben van deze stichting. Ik wil helpen om zo veel mogelijk kinderen uit de handen van vieze kerels te halen en te houden. Blijf met je handen van kinderen af!

Voor een paar euro per maand help ik een klein beetje mee aan een nieuw leven voor vele kinderen. Zij hebben niets en ik kan het missen. Ik hoop dat Terre des Hommes nog veel kindertjes een betere toekomst zal geven. Kinderprostitutie is een van de walgelijkste dingen die er bestaan.

Vind je dit ook zo’n mooi project? Wil je ook je steentje bijdragen? Dan zou ik je zo dankbaar zijn. Kijk op de site van Terre des Hommes en word donateur.

Dank je wel.

(Dit artikel is niet gesponsord.)

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d