Categorieën
bloggen

Geld verdienen met bloggen?

Hoe je geld kunt verdienen met bloggen.

Nu ik steeds meer bezoekers op mijn site heb, wordt het interessant voor bedrijven om mij te benaderen voor reclameblogs. Ik ben nog maar een kleintje in de bloggerswereld, maar wel vrij uniek met m’n doelgroep.

Ik heb me daarom ingeschreven bij on line bureaus waar bedrijven en bloggers elkaar ontmoeten. Wel heb ik mij voorgenomen om alleen te schrijven over wat mij echt interesseert. En ik accepteer uitsluitend opdrachten en/of producten waar ik achter sta. Het lijkt me gewoon grappig om te proberen. Sommige bedrijven sturen gratis producten op om over schrijven. Superleuk natuurlijk. Anderen betalen gewoon met geld.

Zo heb ik me aangemeld bij ‘inzpire.me’. Een sympathiek en jong bedrijf die adverteerders en influencers (schrijvers) bij elkaar brengt. Gelukkig is de site niet te ingewikkeld. Het is al moeilijk genoeg allemaal. Ik moest opgeven hoeveel bezoekers/lezers ik heb. Mijn doelgroep. De onderwerpen waarover ik schrijf. En hoeveel Facebook-volgers ik heb, enz. Zij beoordelen dan of ze iets aan me hebben en zoeken een match. Als je wilt, kun je eens een kijkje nemen op hun site.

img_4171

Ben je zelf ook blogger? Dan kun je je hier inschrijven zodat je misschien ook een centje kunt gaan verdienen. Als je deze link gebruikt, ga ik al ietsiepietsie verdienen. Dit is dus mijn eerste opdrachtje.

Wanneer ik betaald wordt voor een reclame, zal ik dat altijd aangeven in desbetreffende blog. Het is zelfs verplicht om te vermelden dat je iets hebt gekregen of dat het bericht gesponsord is. Nu zou ik dat sowieso vertellen want ik wil open en transparant zijn. Ik wil vooral mezelf blijven en niet te commercieel gaan schrijven. Dat is ook niet leuk om te lezen.

Hopelijk krijg ik snel een opdracht of eens iets opgestuurd. Zelf vind ik het allemaal reuzespannend. Ik weet ook niet of het iets voor me is. Maar enfin, dat zien we dan wel weer!

4 reacties op “Geld verdienen met bloggen?”

Ik zit er ook bij een paar. Leuk om te doen, wat reclame op je site. Waarom niet eigenlijk. En als ze via jouw link gaan? altijd meegenomen toch?
Ik zet ook bij mijn advertentie’s dat het een advertentie is. En welke ik gebruik, is idd wel zo netjes.
https://my.daisycon.com/https://www.affili.net/nl/home – Bol.com (Persoonlijk vind ik dit een geweldige winkel) Tradetracking heb ik er ook nog bij zitten.
En ook ik pak die advertentie die het meest bij de producten op de site passen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: