Categorieën
fashion

Inkopen, hoe zit dat eigenlijk?

Ik ga op inkoop bij MOSCOW, kijk je mee?

Regelmatig vragen kennissen mij: “Waar kopen jullie je merken in? Op een beurs of zo? Of komen ze langs in de winkel met een rekje kleding?” Volgens mij zijn er meer mensen die zich afvragen hoe dat nu eigenlijk zit. Ik neem jullie mee met een dagje ‘op inkoop’.

Dinsdag gingen Carla (mijn bazin) en ik op inkoop bij het mooie merk MOSCOW. De showroom is in Noordwijk dus voor ons een heel stuk rijden vanuit Zeeuws-Vlaanderen. Ik was er nog nooit geweest dus was wel benieuwd hoe het er uit zou zien. Vaak zijn de showrooms van kledingmerken heel hip en inspirerend.

img_4177

Na twee en een half uur rijden kwamen we aan en we werden verwelkomd door Saskia, de vertegenwoordigster van MOSCOW. Een leuke blonde meid. Het zijn meestal leuke meiden, die vertegenwoordigsters. Saskia is eerlijk, nuchter en zonder gladde verkooppraatjes. Daar moet je bij ons, Zeeuwen, toch niet mee aan komen. En dat weten ze.

img_4174
De showroom van MOSCOW en Carla

 

We kregen een heerlijke cappuccino en lekkere koekjes (waar alleen ik van at) en praatten over hoe het ging in de winkel en winkels in het algemeen. Over MOSCOW en over andere populaire merken.

Daarna, zoals we dat bij ieder merk doen, gingen we ‘bladeren’ in de rekken. Zo krijgen we een overzicht van hoe de gehele collectie er uit ziet. Meestal is een collectie opgebouwd uit verschillende thema’s, dat kan zijn:

  • verschillende leveringen. Bijv. levering januari, levering maart, levering mei
  • verschillende sfeerthema’s. Bijv. thema sport, thema city, thema party
  • zoals MOSCOW: kleurthema’s. Een roze/ecru/framboos thema, een marine/wit/denim thema, een zwart/grijs/wit thema.

MOSCOW werkt met kleuren, lekker overzichtelijk. De thema’s zijn collectietjes binnen de totale collectie waarin alles precies op elkaar is afgestemd. Het is niet mooi als je uit ieder thema zomaar een paar stuks zou plukken, dan wordt het een onrustig en rommelig beeld in de winkel. En over een blauw/wit gestreept jurkje wil je een vest in precies dezelfde kleur blauw als in het jurkje, toch?

We hebben de beste en leukste items er uit gehaald, op een rekje gehangen en gekeken hoe het er samen uit zag. Hier en daar iets bij gehangen voor een beter totaalbeeld. Soms juist er iets uit gehaald. Als bepaalde dingen op elkaar lijken, moeten we een keuze maken. We discussiëren er over en maken een beslissing. Ook Saskia hielp mee met de beste opties en vertelde ons welke we zéker niet moesten overslaan, of welk stuk we juist beter konden weglaten.

img_4183

Nu heeft MOSCOW niet zo’n heel grote collectie dus op zich waren we niet heel lang bezig met uitzoeken. Maar toen waren we nog niet klaar. Saskia reed het rekje met de uitgezochte kleding naar haar tafel met computer. Bood ons nog zo’n lekkere cappuccino aan en toen gingen we ‘schrijven’.

img_4178

Per artikel gaf Saskia in haar computersysteem in

  • welk artikelnummer
  • welke kleur
  • welke maten
  • hoeveel stuks per maat

En dat beslisten we per uitgezocht artikel. We schatten in hoe groot of klein iets valt. Voor welke klant dit een goed artikel is: Een strak jurkje wordt meestal gekocht door slanke vrouwen dus hoeven we dit niet in maat 44 in te kopen. Een driekwart mouw is geliefd bij de wat oudere klant, dus daar passen we de maatserie ook op aan. En zo gingen we door tot we alles op papier (in de computer) hadden staan. Saskia printte alles voor ons uit en de koop was gedaan.

Zo gaat dat dus, zo’n dagje inkoop. Stiekem hebben jullie een voorproefje gekregen van de collectie voor spring/summer ’18. Nu weten jullie al wat er binnen gaat komen. Op de foto’s lijkt het niet veel bijzonders maar wacht maar tot het in de winkel hangt. De complete maatserie en de prachtige stoffen en kleuren bij elkaar. Wordt geweldig.

MOSCOW is een mooi merk met kwaliteitskleding. Ze doen niet aan gekke roesjes of hysterische prints. Zij gaan voor clean, sober, stoer. Mooie basiskleuren, rijke materialen en een eenvoudig, tijdloos design.

En laat dat nu precies mijn ding zijn. Ik vind dit merk super. Ook wat er nu in de winkel hangt voor fall/winter ’17/’18. Ik móet er iets van hebben. Ik denk de gestreepte jurk in burgundy/ecru. Met m’n kistjes er onder. Lang wollen vest er over. Sjaal erbij. Zo mooi.

Kom maar eens kijken in de winkel. Tot snel!

 

img_4197

 

 

3 reacties op “Inkopen, hoe zit dat eigenlijk?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: