Categorieën
tv, film, theater

#FirstDates

Heb je #FirstDates gezien? Mijn mening over dit programma.

Ik denk wel eens bij mezelf: Stel dat ik alleen kom te staan. Om welke reden dan ook. Zou ik dan lekker alleen blijven? Misschien wel. Of zou ik na een poos toch weer een relatie willen? Vooral omdat ik zo lang gewend ben geweest om veel samen te doen en alles te delen. Altijd samen op vakantie, samen filmpje kijken, samen eten, samen de dag doorspreken, samen, alles samen.

Maar een nieuwe relatie zoeken, hoe doe je dat? Ja, er zijn natuurlijk wel genoeg gelegenheden waar je een nieuwe man/vrouw kan ontmoeten. In de kroeg, op je werk, via vrienden en kennissen, op internet. Maar als je wat ouder bent, word je wat kritischer. Je vindt niet snel iemand leuk. Je hebt al gauw zoiets van: “Ojee, dat is zo’n type als Willem, ik herken die trekjes meteen. Da’s niks voor mij”. Of  “O gatver, hij draagt van die overhemdjes met korte mouw en van die lullige schoenen”. En dat heeft die ander op zijn beurt misschien bij jou. “O bah, zo’n zweefteef met haar ‘Ik was mezelf niet meer maar ik weet nu wie ik ben'” of “Pfff, daar zit weinig vrouwelijks aan. Geef mij maar lang haar, een sexy jurkje en een paar hoge hakken” en dat soort gedachten. Je hebt dus niet zomaar een match.

Óf je geeft je op bij het geweldig leuke programma #FirstDates van BNN/VARA. Het, van oorsprong Engelse, programma koppelt twee mensen aan elkaar en laat ze daten. Singles van allerlei leeftijden hebben zich opgegeven. En een heel team van psychologen, matchmakers en programmamakers koppelen de twee aan elkaar. En dat doen ze heel goed want ik verbaas me soms dat ze die twee mensen zo gevonden hebben. Met zoveel overeenkomsten. Of juist iemand die de ander aanvult.

Als ik dan naar dat programma zit te kijken, denk ik altijd: Hoe zou ík me voelen op zo’n date? Volgens mij doe ik het in m’n broek van de zenuwen. Heb twee weken van tevoren niet kunnen slapen. En heb op de dag zelf niks door m’n strot kunnen krijgen. Ik weet het zeker. Na twee drankjes ben ik dronken en de date wordt niks.

Dit is het tweede seizoen van de Nederlandse versie. (Ik keek graag naar de Engelse versie. Heb de Nederlandse versie vorig jaar gemist.) In de eerste aflevering van #FirstDates afgelopen dinsdag 29 augustus zie je mensen binnenkomen waar je in eerste instantie niks mee hebt. Maar na de kennismaking en na een poosje, begin je met die mensen mee te voelen.

Zo kwam als eerste Monique (45) – die mij wel héél bekend voorkwam – waarbij ik eerst dacht: Wat een muts, dat accent, dat haar… Maar dan leer je haar beter kennen, en dat doet haar gesprekspartner Arjan (46) ook. En dan voel je helemaal mee met die vrouw. Op het laatst was ik dus ook hartstikke blij dat die twee zo leuk bij elkaar pasten. Eindelijk een man die haar echt leuk vond en heel serieus over de toekomst dacht. Wát gunde ik het haar.

Daarna kwam Bart (25) die het belangrijkste aan de vrouw vindt: een mooi lichaam. Zijn date was Angelica (19) met een mooi lichaam. Ze is barmeisje en candygirl maar is heel verlegen. Jaja. Het meisje is blond, lief en heel sexy. Maar ik betwijfel of ze zelf in de gaten heeft dat ze alleen maar SEKS uitstraalt. Volgens mij is ze zich helemaal niet bewust wat ze die mannen aandoet. Of ik ben zelf zo naïef om te geloven in de onschuld van zo’n lief meisje van 19? Daar heb ik wel vaker last van.

img_4213-1
Angelica

 

Dan gebeurt er een wonder. De bijzondere match tussen de onhandige Twan (39), die nog niet zoveel ervaring in de liefde heeft. En Petra (39), moeder van 3 kinderen. Dit koppel vind ik zó goed gevonden. Na de gesprekken te hebben gezien, gun ik ze allebei alle geluk van de wereld.

Dan de ‘ouwe snoeper’ Piet (82) en Gezina (77) waarbij het gesprek ineens een vreemde wending krijgt. Ik heb hartelijk gelachen.

En toen kwam er een héél knappe jongen, Jaïr-Marc (29), die vroeger als kind veel gepest werd. En hij deelde een tafel met Jordi (30), die kinderpsycholoog is. Nou ja, dat móet wel een match zijn! Hoe vinden ze die twee zo bij elkaar.

img_4208-1
Jaïr-Marc

 

Mocht je het niet gezien hebben. Hier is aflevering 1 van #FirstDates. Geniet er van en laat weten wat jij er van vond. Ik vond het in ieder geval een genot om naar te kijken. Een eerlijk en sympathiek programma. Heerlijke tv, oordeel zelf maar.

P.S. Bij nader inzien geef ik me nu toch op voor een date. Met Gastheer Sergio. Graag zou        ik hem een week mee op zicht nemen. Dank u wel.

 

 

 

Één reactie op “#FirstDates”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: