Lifestyle

Volg je kleur met DI-NN.

img_4229
Diana van DI-NN. logo di-nn

 

Een nieuwe week, een nieuwe kleur.

Deze week is het de kleur

BLAUW

 

 

De uitdrukking “Een blauwtje lopen” kennen we allemaal. Toch gaan heel veel mensen graag in blauw gekleed. De negatieve kant hiervan is dat het saai kan zijn, voorspelbaar en conservatief. De positieve kant is dat het sereen, betrouwbaar, constant en ordelijk kan overkomen. Intense blauwe kleuren stralen gezag uit (bijv. politie in uniform).

 

Kenmerken van donkerblauw: 

  • Drukt je persoonlijkheid naar de achtergrond.
  • Mijden van extravert gedrag
  • Vertrouwen, zekerheden en rust
  • Symbool van aanpassing aan bestaande traditionele opvattingen.

 

Kenmerken van lichtblauw:

  • Je komt (te) braaf over
  • Tederheid en licht
  • Jeugdigheid

 

Deze twee tinten zijn door PANTONE gekozen als dé blauwe tinten voor de herfst van 2017. Wat uiteraard niet wil zeggen dat het voor iedereen flatterende kleuren zijn. Wil je daar meer over weten, neem dan contact op met DI-NN.

Blauw is symbool voor energie en staat voor kalmte en sereniteit. Blauw geeft verkoeling. Kleur van de hemel en water. Staat voor puur en zuiver. Blauw is de kleur van onschuld. In blauwe ruimtes zal spanning afnemen en blauw is dus zeer geschikt voor een kantooromgeving. Het wordt tegenwoordig ook gebruikt in ziekenhuizen. In de horeca worden blauwe handschoenen en pleisters gebruikt omdat deze beter traceerbaar zijn en zodoende niet terechtkomen in voedsel.

horeca handschoenen

Sollicitatie: Marineblauw is de beste kleur voor een pak omdat het zelfvertrouwen uitstraalt. Je zult de baan sneller krijgen als je marineblauw draagt naar een sollicitatie dan welke kleur dan ook. Maar wees wel voorzichtig met het kiezen van marineblauw voor een creatieve baan want dan zul je te conservatief overkomen.

donkerblauw damespak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over auteur

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland.
Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode:
Hotlegs Fashion&Lifestyle.
Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44.
Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord.
Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels.
Veel leesplezier!
X, Ka.

1 Reactie

  1. Mijn favoriete kleur is o.a. blauw. Geweldige kleur en ik maak er veel combi’s mee.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: