Volg je kleur met DI-NN

 

img_4229
Diana van DI-NN.

 

logo di-nn       Groen

 

Deze week bespreek ik de kleur groen.

 

Groen is de kleur van de natuur: harmonie, rust en evenwicht. Groen geeft vooral een associatie met nieuw leven. Jong, fris en vers. En verder met prilheid en natuurlijkheid.

groene wei

Het is ook de kleur van de hoop en de vrede. Vanwege deze associatie worden nieuwkomers of onervaren personen (bijv. in het leger, op zee of in studenteverenigingen) vaak aangeduid als ‘groentjes’.

Sinds het ontstaan van de milieubeweging heeft deze de kleur groen als symbool gebruikt. Ook worden producten en processen ‘groen’ genoemd als ze gunstig zouden zijn voor het milieu.: groene stroom, groen gas.

Groen is voor de meeste mensen een rustgevende kleur. In tegenstelling tot agressievere kleuren als rood, oranje en geel. Het heeft genezende eigenschappen en is dus heel geschikt voor slaapkamers. Groen heeft vaak de betekenis veilig, in orde. Doorrijden of doorlopen op bijv. verkeerslichten. En groen wordt gebruikt bij de aanduiding van de (nood)uitgangen.

groen stoplicht

Groen werkt revaliderend als je oververmoeid bent of veel stress hebt. Het maakt een stabiele en constante indruk. Het is de kleur van het hart.

Ook bevordert groen de concentratie en zelfzekerheid. Vanwege deze eigenschappen is het ook de kleur van de kleding in de operatiezaal.

Vanwege de camouflerende werking van verschillende tinten groen, wordt het veel gebruikt in uniformen van soldaten. Wat dan weer opgepikt wordt door modemerken. We zien op dit moment veel verschillende kledingstukken uitgevoerd in camouflageprint.

geisha camouflage sweat
Sweater van Geisha

 

Volgens PANTONE is dé kleur groen vooShaded Sprucer 2017:

 

Shaded Spruce (vervaagd dennengroen).

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Volg je kleur met DI-NN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.