Lifestyle

Volg je kleur met DI-NN

 

img_4229
Diana van DI-NN.

 

logo di-nn       Groen

 

Deze week bespreek ik de kleur groen.

 

Groen is de kleur van de natuur: harmonie, rust en evenwicht. Groen geeft vooral een associatie met nieuw leven. Jong, fris en vers. En verder met prilheid en natuurlijkheid.

groene wei

Het is ook de kleur van de hoop en de vrede. Vanwege deze associatie worden nieuwkomers of onervaren personen (bijv. in het leger, op zee of in studenteverenigingen) vaak aangeduid als ‘groentjes’.

Sinds het ontstaan van de milieubeweging heeft deze de kleur groen als symbool gebruikt. Ook worden producten en processen ‘groen’ genoemd als ze gunstig zouden zijn voor het milieu.: groene stroom, groen gas.

Groen is voor de meeste mensen een rustgevende kleur. In tegenstelling tot agressievere kleuren als rood, oranje en geel. Het heeft genezende eigenschappen en is dus heel geschikt voor slaapkamers. Groen heeft vaak de betekenis veilig, in orde. Doorrijden of doorlopen op bijv. verkeerslichten. En groen wordt gebruikt bij de aanduiding van de (nood)uitgangen.

groen stoplicht

Groen werkt revaliderend als je oververmoeid bent of veel stress hebt. Het maakt een stabiele en constante indruk. Het is de kleur van het hart.

Ook bevordert groen de concentratie en zelfzekerheid. Vanwege deze eigenschappen is het ook de kleur van de kleding in de operatiezaal.

Vanwege de camouflerende werking van verschillende tinten groen, wordt het veel gebruikt in uniformen van soldaten. Wat dan weer opgepikt wordt door modemerken. We zien op dit moment veel verschillende kledingstukken uitgevoerd in camouflageprint.

geisha camouflage sweat
Sweater van Geisha

 

Volgens PANTONE is dé kleur groen vooShaded Sprucer 2017:

 

Shaded Spruce (vervaagd dennengroen).

 

 

 

 

 

 

 

Over auteur

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland.
Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode:
Hotlegs Fashion&Lifestyle.
Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44.
Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord.
Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels.
Veel leesplezier!
X, Ka.

1 Reactie

  1. Ik denk dat een groene kleur heel mooi kan zijn. Ik heb wat groene kleding, maar dan ook wel in de donkere kleuren en dat gaat wel goed bij mijn huidskleur.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: