Categorieën
vakantie

Stad van de Maand

Stad van de Maand oktober: Valencia.

TUI – De stad van de maand oktober is Valencia. Deze maand staat in het teken van deze verrassende Spaanse stad. Het heeft mooie gebouwen, gezellige buurten en hippe boetiekjes. Het is er in de winter meestal schitterend weer. Zo’n 16 tot 17°C in januari. Er is genoeg te zien in deze stad en er zijn goede **** hotels. Valencia is van alle markten thuis.

Over markten gesproken. Als je naar Valencia gaat, neem dan zeker een kijkje in ‘Mercado Central’. Een grote markthal waar je van maandag t/m zaterdag tot 14.00uur heerlijk fruit, vlees, vis, brood, noten, kaas en andere delicatessen kunt kopen. Of je geniet alleen al van de sfeer en het mooie gebouw. Ook kun je een proeverij boeken. Superleuk!

Mercado_Central.jpg
Mercado Central. (Foto: valencia.tips)

Wat ook heel leuk is, is de wijk Canovas. Daar zie je het echte Valencia van ooit. Je vindt er kleine boetiekjes en winkeltjes met lokale producten. Deze buurt is nu erg hip. Er komen veel kunstenaars en er is veel creativiteit. ‘s Avonds komt deze wijk helemaal tot leven.

Als je sowieso iets van het avond- en nachtleven in Valencia wil meemaken, ga dan naar Algiros. Daar zijn leuke terrasjes, barretjes en restaurantjes. Er is daar veel gaande en is op dit moment een steeds populairder wordende wijk.

 

centrum-valencia
Fontein in Valencia (Foto: Valencia.tips)

 

Ook het Oude Stadcentrum van Valencia is een must see. Dit centrum is gesticht door de Romeinen en werd later pas van de Spanjaarden. Dit kun je nog zien aan de architectuur.  Hier vind je veel cultuur en creativiteit. Je kunt er heerlijk winkelen, eten en drinken.

De wat rustigere delen van de stad zijn El Carmen en El Pla de Real. Hier kun je rustig wandelen en even tot rust komen. Voor voetballiefhebbers is het natuurlijk heel leuk om een stadiontour te doen in het voetbalstadion van Valencia CF.

En waar ik zelf graag naar toe zou gaan, is de stadswijk L’Eixample. Alles wat nieuw, hip and happening is, vind je hier terug. Niets is hier te gek, alles is mogelijk. Dat is ook te zien aan de verschillende bouwstijlen in deze trendy buurt. In L’Eixample zie je weinig toeristen, het is geen doorsnee bezienswaardigheid. My kind of thing dus!

Ik heb eens gezocht naar een goed hotel.

Neem nu bijvoorbeeld “Valencia Flats Rooms” ****  Valencia Flats

Vlucht vanaf Amsterdam-Valencia. 4 dagen logies, geen ontbijt. Dan kost het je €189,- p/p.

Wat je gratis krijgt van Tui:

  • €50 korting p/p
  • 4 dagen gratis je auto parkeren op de Schiphol parking. (Verlicht en cameratoezicht)
  • Eén dag een gratis stadsfiets, zo kun je makkelijk en snel naar alle bezienswaardigheden crossen.

En wie weet heeft TUI Terneuzen nóg een voordeeltje. Ze zijn niet voor niets

— het beste reisbureau van 2017! —

 

Mij lijkt dit heerlijk, in januari naar zo’n mooie hippe stad. En daar de paella proeven in het ‘paella-Walhalla’ El Palmar. Leuke buurtjes bezoeken. Stukje cultuur opsnuiven. En vooral heel veel genieten…

logo tui

 

 

 

Één reactie op “Stad van de Maand”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: