Categorieën
vakantie

Girls week out

Mooie vijf dagen op Ibiza

Mijn moeder is 75 geworden dit jaar. Ze is sinds haar 40e nooit meer op vakantie geweest. En nu ze zich nog redelijk goed voelt, wilde ze nog graag één keer ergens naar toe. Naar de zon. Met haar familie. 

We zijn naar Ibiza gegaan. Mijn moeder met haar twee dochters, schoondochter en twee kleindochters. Een girls holiday. 

De zon, het strand, de restaurantjes en winkeltjes. Het is zo’n heerlijk eiland. Wij zitten in een rustig gebied. Geen grote feesten, geen lawaai en geen drukte. Het seizoen loopt ook op z’n eind.

Mijn moeder moest wennen aan de warmte. Thuis blijft ze binnen als de zon schijnt. Zij kan er niet goed tegen maar ze houdt zich goed. We wandelen veel maar het is heuvelachtig. Moeder heeft er zichtbaar moeite mee. 

Maar ze geniet. Ze heeft zelfs een kleurtje. Het lieve mens verandert. Ze voelt zich weer meer als één van ons. Niet alleen oma die af en toe komt oppassen op mijn dochter. Een vrouw die nergens over mee kan praten omdat ze nooit meer ergens komt. Zij heeft alleen verhalen van tv. Verhalen van een ander waarin ze zich inleeft. Zelf leeft ze al jaren aan haar keukentafel en voor de televisie.

En wat is het heerlijk op Ibiza. Dat eiland ademt hippie uit. Alles kan en alles mag. Van allerlei soorten mensen lopen door elkaar. En iedereen is welkom. Mijn moeder moet weer denken aan haar jeugd, in de jaren zestig, de hippiejaren.

Op de Hippiemarkt
Maar zoals jullie weten, hou ik van leuke plaatsen ontdekken. Op Ibiza worden veel trends geboren. Het stikt er van de hippe winkeltjes en heerlijke eettentjes.

Paella

Tropicana Beach

Niet dat deze club nieuw is, maar in Tropicana Beach Club kun je de lekkerste paella eten. Op dat mooie strand kom je totaal tot rust. Je kunt je er laten masseren en er zijn kraampjes met sieraden en kleding. 

Wat mijn moeder opvalt is dat er zo veel mussen zijn op Ibiza. In Nederland zie je ze niet meer zo veel. De musjes kwamen af op onze paella. Dat vinden ze heerlijk. Net als wij.

Ibiza heeft vele mooie baaitjes met rotsen en lekkere stranden. Ons appartement is op loopafstand van het heerlijk strand Cala Tarida. Het strand waar Yolanthe haar nieuwe Restaurant/Club Xaxa heeft. Die was al gesloten vanaf oktober. 

De nichtjes in de heerlijke en heldere zee.

Cala Tarida

Ook was het leuk om met een bootje naar Ibiza-stad te gaan en daar wat rond te lopen. Helaas werd het voor mijn moeder iets te veel en te warm. Nadat we wat winkeltjes hadden gezien, zijn we terug gegaan. Toch is de stad de moeite waard om te bezoeken met de oude gebouwen en straatjes.

In Ibiza-stad is een nieuwe winkel geopend met superleuke spullen: Oliver. Daar wilde ik toch wel even naar binnen. De mooiste tassen en interieurspullen liggen en hangen er. Ook de allerhipste kerstdecoraties. Ik werd verliefd op een heel dure leren tas maar heb er niets gekocht. Ik heb wel heerlijk wat inspiratie opgedaan. Oliver

We hebben geluncht in de übertrendy Rehab. Prachtige zaak met heerlijke gerechten. Rehab

Maar waar mijn moeder het meest van geniet zijn de avonden in het appartement. We drinken en we kletsen en halen herinneringen op. Er komen verhalen naar boven die we nog nooit verteld hebben aan elkaar. We hebben gelachen. De tranen over onze wangen. Want we hebben dezelfde humor. We zijn familie. En nu is ma er bij. Wat zit ze te genieten.

Het zal de laatste keer zijn dat het brave mens op vakantie gaat. Ze vindt het allemaal zo’n gedoe. Maar ze heeft gelukkig weer stof om over te praten. En niet alleen van-horen-zeggen. Nee, onze moeder was er zelf. Op Ibiza. Met haar gezin. 

Wat een heerlijke vijf dagen. Ik heb haar nog nooit zo gezien. Gebruind, lachend en genietend. Morgen is de laatste dag. Dan is het ook weer genoeg geweest voor onze ma. Maar het was fijn. We love Ibiza…

(Gemaakt met mijn telefoon op 12-10-17)

5 reacties op “Girls week out”

Wat een heerlijk verhaal Karin, ben er jaloers van omdat ik mijn mama al heel lang moet missen…
Geniet van elkaar want het kan op een dag heel anders zijn!!
X Anita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: