Categorieën
health

Fit met Freya

Fit met Freya. Zo stijf als een plank.

freya 2
Freya van Futuro Fitness

 Hallo ladies,

In mijn vorige blog heb ik jullie beloofd om wat tips/oefeningen te geven. En dan vooral oefeningen die nut hebben en die makkelijk tussen de bedrijven door gedaan kunnen worden. Want laten we eerlijk zijn. Hoeveel tijd maak jij vrij voor jezelf? Laat staan dat je in die kostbare vrije tijd een aantal oefeningen gaat doen…

Tja, keuzes… Eigenlijk niet zo moeilijk. Je hebt namelijk maar één lijf. Dus wees er zuinig op! Ook jij wil toch de komende jaren fris en fruitig de dag door huppelen? Investeer dus iedere dag een paar minuten in jouw fittere versie van gisteren!

Ik hoor je denken: Hoe dan? Nou, daar is maar één antwoord op: DOEN! Ik bedoel, je tanden poets je toch ook iedere dag? Maak er een gewoonte van! En natuurlijk merk je niet in één dag verschil. Alhoewel, het “Yes, I did it” met vreugdedansje in je hoofd, is natuurlijk een goed begin. Dus, zijn jullie er klaar voor?

 

Zo stijf als een plank.

 

De eerste dagelijkse oefening die ik heb uitgezocht is de plank. Waarom? Deze zorgt voor een sterkere ‘core’. Je buikspieren zorgen ervoor dat je lichaam niet in elkaar zakt. Wist je dat heel veel rug- maar ook knieproblemen (slechte houding) komen door slappe buikspieren? Het grote voordeel van de plank is dat je niet alleen je buikspieren maar ook je rug, benen, billen en schouders meepakt. En daar houden we van.

Ik heb drie versies voor jullie:

 

Fit blog 2 oefening 1
Oefening 1

De eerste is voor beginners. Ellebogen onder je schouders. Voeten heupbreedte. Steun op je knieën. En heel belangrijk: zorg voor een rechte rug waarbij je je buikspieren aanspant.

Deze oefening doe je 3 x 30 seconden waarbij je langzaamaan naar 1 minuut toe werkt. In week 3 kun je afwisselen met een plank op je tenen. Dus duw jezelf op je tenen. Zo lang mogelijk. Dan terug naar je knieën (blijf aanspannen) en weer terug naar de tenen.

 

 

Fit blog 2 oefening 2
Oefening 2

De tweede versie kan je doen als je de eerste met twee vingers in je neus kan. En geloof me: oefening baart kunst.

Plaats je ellebogen onder je schouders. Duw je tenen in de grond en span je lichaam aan waarbij je rug in één lange rechte lijn is. Span je buikspieren goed aan. Probeer dit zo lang mogelijk vol te houden, waarbij je toewerkt naar 1 minuut.

 

 

Fit blog 2 oefening 3
Oefening 3

Nummer drie is voornamelijk voor je schouders wat uitdagender. Dus dezelfde houding als bij de vorige twee, met als verschil dat je je armen strekt. Plaats hierbij je handen onder je schouders. Probeer dit 3 x 1 minuut.

Succes dames!

In de volgende blog komt er weer een nieuwe oefening, zodat we over een tijdje een ‘full body workout’ hebben die we iedere dag kunnen doen. Kan je niet wachten om er tegenaan te gaan? Jullie zijn natuurlijk altijd welkom voor om een proefles te komen doen bij Futuro Fitness!

See ya!

 

 

 

 

 

 

 

Één reactie op “Fit met Freya”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d