Categorieën
Lifestyle

Volg je kleur met Di-NN

Di-NN over de kleur roze.

img_4229
Diana van DI-NN

logo di-nn

Pink

De kleur roze vertegenwoordigt zorg, medeleven en liefde. Roze is een kleur die wordt verkregen door rood en wit met elkaar te mengen. Daardoor dragen beide kleuren een beetje toe aan de kenmerken hiervan.

Het krijgt de wens voor actie uit de rode kleur. En de witte kleur geeft het de kans op succes en inzicht te behalen. Passie en kracht van de kleur rood, verzacht met de zuiverheid en openheid van wit. Hoe dieper de roze kleur, hoe meer passie en energie het uitstraalt.

De kleur roze is in de kleurenpsychologie een teken van hoop. Het is een positieve kleur die warm en troostende gevoelens inspireert. Roze geeft het gevoel dat alles goed gaat. Vandaar het gezegde “alles rooskleurig inzien” en “op een roze wolk leven” of “door een roze bril kijken”.

suikerspin
Roze is een zoete kleur, denk maar aan de suikerspin op de kermis.

De kleur roze staat ook symbool voor homoseksualiteit. En we kennen het ook allemaal als symbool voor Stichting Pink Ribbon.

pink ribbon

Roze is romantisch en intiem, vrouwelijk, liefdevol en zorgzaam. Het toont tederheid en vriendelijkheid. De kleur roze brengt ons naar ons innerlijke kind en roept vaak herinneringen op uit onze jeugd. Het is de kleur die ongecompliceerde emoties, onervarenheid en naïviteit symboliseert.

meisje met paraplu

De negatieve kant van roze is dat het een gebrek aan wilskracht, zelfvertrouwen en zelfbeeld kan vertegenwoordigen. Het kan een gevoelige en overdreven voorzichtige aard aanduiden. Als je het vaak gebruikt in je kleding of alleen maar roze draagt, maakt het té meisjesachtig.

Pantone pink

 

De kleur roze uitgeroepen tot kleur voor de herfst 2017, door PANTONE, is ‘Ballet Slipper’.

 

 

Niet iedereen staat met de kleur roze. Weten of het jouw kleur is? Maak een afspraak met Diana van Di-NN en leer welke kleuren het beste voor jou zijn.

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: