Categorieën
Lifestyle

Van de hoed en de rand.

Di-NN over accessoires.

 

img_4229
Diana van DI-NN 

 

logo di-nn

Prinsjesdag is hoedendag. Leuk om naar te kijken natuurlijk. Maar we zien hoeden en geen politici.

Draagster en hoed vormen zelden een eenheid. Toch kan dit beter neergezet worden zodat draagster en hoed een eenheid vormen. Ook een bijzondere of flamboyante creatie kan flatteren. De persoon allure geven en de uniciteit vergroten. Jammer dat de vrouwelijke politici deze gelegenheid niet aangrijpen om een beeld neer te zetten dat hun eigen identiteit versterkt en bij de kijker een andere beleving oproept van hun persoonlijkheid.

Accessoires hebben net als kleding door hun vormen en lijnen, het materiaal en de verhoudingen invloed op het beeld dat we neerzetten. Ze kunnen optisch voor ons werken en iets wezenlijks aan onze uitstraling toevoegen. Accessoires betekent ook letterlijk: attribuut dat tot aanvulling dient.

steen di-nn.png

We richten ons speciaal op de accessoires die dicht bij het gezicht worden gedagen en het gebied boven de taille sprekender en aantrekkelijker maken. Onze gezichtskenmerken vormen tezamen een unieke compositie.

  • de vorm van de neus
  • de wenkbrauwen
  • de hoogte van de jukbeenderen
  • de grootte van het kaakoppervlak
  • de hoogte van het voorhoofd

Voor accessoires geldt de kunst van het weglaten. Hiermee bedoel ik de verscheidenheid aan accessoires en niet de hoeveelheid van één bepaalde accessoire. Meerdere kettingen of een aantal ringen worden gezien als één accessoire en kunnen, vooral bij het ronde type, heel goed samen gaan. Het zorgt voor volume. Soms combineren vrouwen echter een sjaal én een ketting én oorbellen én een bril, waardoor ze zelf helemaal wegvallen. Minder is echter meer.

De accessoires dienen de aandacht niet af te leiden van de persoon, maar zodanig te worden gekozen, dat ze de eigen uniciteit optimaal recht doen. Past een accessoire bij de persoon, dan versterkt het de eigenheid en vormt het als het ware een verlengstuk van de persoonlijkheid. Het regelmatig dragen van dezelfde accessoires is dan ook geen enkel probleem.

Neem bijvoorbeeld de bretels van Jort Kelder, journalist en presentator. Zijn bretels passen uitstekend bij zijn vloeiend rechte lichaamssilhouet. Het opvallende karakter van het accessoire versterkt zijn identiteit. Door de bretels bijna dagelijks te dragen, werken ze voor hem als een soort handelsmerk. Pas op, men kan dus ook het tegenovergestelde bereiken door de verkeerde keuze.

Met het oog op de feestdagen is het leuk om daar eens beter naar te kijken. Wat past echt goed bij je persoonlijkheid?

p&p di-nn

Bij Hotlegs hebben we 25 november een “pakjes event” waar ook weer mooie accessoires van Pimps & Pearls je outfit compleet kunnen maken. We willen met de feestdagen toch allemaal dat éne mooie accessoire dragen?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: