Categorieën
gezin, familie persoonlijk

De kerststress top 10.

Stress voor de kerst!

De kerst komt er weer aan. Een periode van drie dagen waarin familie bij elkaar komt. Of vrienden weer eens afspreken. Om gezellig samen te zijn, veel te eten en nog meer te drinken. Het zijn dagen van gezelligheid. Maar veel mensen, vooral vrouwen, ervaren toch wat stress voor deze dagen. Hier de kerststress top 10.

  1. Een kerstboom. Wat gaan we doen, een echte of een nepperd? Een echte ruikt altijd zo lekker. En een echte is wel heel mooi natuurlijk. Nou ja, dat moet je ook maar afwachten, of ie mooi is. Ik heb al zielige exemplaren gehad. Dat zag je niet met zo’n net er rond. En die verkoper zei dat het eerste klas bomen waren. Dat moet je dan maar geloven. En dan die naalden overal! Nee, het wordt een nepperd.
  2. Oké, de boom staat. Nu de lampjes er in. Pffff, die zitten helemaal in de knoop. En ik had ze vorig jaar zo netjes opgerold. Dacht ik. Jemig. Nee, dat lukt niet hoor. Laat maar zitten die stomme lampjes. Ik koop wel nieuwe. Kosten toch geen drol meer tegenwoordig. Maar deze keer ga ik ze heel netjes opbergen, zodat ik ze volgend jaar weer kan gebruiken. kerstlichtjessnoer
  3. Is het dit jaar bij hen? Ik heb het liever bij ons, dan kan ik tenminste een paar glaasjes drinken. O, het is bij ons. Alweer? Waarom weer bij ons? Dan zit ik weer met de troep achteraf! Lekker makkelijk he, aanschuiven, je laten bedienen en dan oprotten. Volgend jaar is het bij een ander.
  4. Wat gaan we eten? Of we verdelen de taken: jullie het voorgerecht, wij het hoofdgerecht, zij het dessert of zo iets. O jee, moet ik om boodschappen, en koken. Daar heb ik helemaal geen tijd voor. Dan maar gewoon gourmetten of fonduen. Is lekker makkelijk en iedereen vindt dat heerlijk. Behalve ik dan. Gatver, altijd die zelfde stukjes vlees, iedere keer weer. Met die eeuwige sausjes. Bleh.christmas deeg.jpg
  5. Dan wil ik de tafel wel leuk aankleden. Met een mooi tafellaken en een tafelloper en zo. Mooie kandelaars. Waar heb je die? Een beetje leuke? En betaalbaar? Ikea. Ik wil naar Ikea. Maar ik heb geen tijd meer. Ja net voor kerst heb ik één dag vrij. Dan moet ik maar op die ene dag. Of heb ik nog iets liggen op zolder? Vast wel. Vanavond eens op zolder kruipen om te zoeken. Waar heb ik die spullen eigenlijk gelaten…?
  6. Shit, de kapper! Die zit nu natuurlijk helemaal vol tot in januari. Waarom wacht ik ook altijd zo lang? Hoe moet dat nu? Zit ik tijdens kerst met zo’n mega-uitgroei. Dat kan toch niet? Iedereen helemaal mooi en verzorgd en ik weer met zo’n landingsbaan bovenop m’n kop. Even om zo’n camouflage spray dan maar.
  7. Wat moet ik aan? Ach, kan mij het schelen. Gewoon iets zwarts. Ik heb nog wel wat. Maar m’n zus is ook altijd in het nieuw. Ik wil ook iets nieuws. Ik ben toch zeker de gastvrouw. Ja, ik wil iets nieuws. Iets feestelijks, met glitters en zo. Maar wanneer kan ik even de stad in dan? Pfff, alles weer last minute. Word zó niet goed van mezelf. kerstcadeautjes
  8. Cadeaus! Ik heb nog geen cadeaus! Ja, dat komt ook altijd op mij neer he. “Mam, koop jij effe voor mij een cadeautje voor oma? Ik weet niks.” En die vent van mij denkt daar ook helemaal niet aan. Moet ik dat weer doen. Okee, m’n nichtje, wat vindt zij leuk? M’n moeder, ook altijd zo moeilijk. Wat moet ik daar in hemelsnaam voor kopen? En m’n schoonvader? Die krijgt al jarenlang hetzelfde: sokken. Daar moet ik toch eens verandering in brengen. Och hemel…
  9. Moet ik natuurlijk wel de hele boel nog eens goed poetsen. Het hele huis moet opgeruimd en schoon zijn. Dat kost me ook weer een dag. Ik hoop wel dat iedereen het dan een beetje netjes houdt. En de katten ook. Niet dat ik er later achter kom dat een vies kattenbraaksel naast de bank heeft gelegen de hele tijd. En dat niemand er iets over heeft durven zeggen.
  10. Mijn vriend zegt het altijd. “Maak je toch niet zo druk. Als ze het hier niet goed genoeg vinden, dan blijven ze maar thuis.” En “Wat geeft een ander er om, wat jij aan hebt? Doe gewoon iets makkelijks aan. Doe ik ook.” Of “Waarom zou je poetsen? Dat kun je toch beter achteraf doen?” Hij heeft gelijk. Ik hoef me niet druk te maken. Het gaat toch om het samen zijn tijdens kerst? En een mooie boom. Lekker eten. Van een mooie tafel. In een nieuwe jurk. Met m’n haar in model. En cadeaus. Shit, cadeaus!

Cadeau-ideeën opdoen? Laat je inspireren tijdens het “PAKJES EVENT” in Hotlegs op zaterdag 25 en zondag 26 november. In ieder filiaal is er iets leuks te zien en te doen.

TIP: Zaterdag is het BOVENGRONDS GRATIS PARKEREN in Terneuzen!!

 

 

 

6 reacties op “De kerststress top 10.”

En gelijk heeft jouw vriendje😉 BJ denkt er ook precies zo over. En als ik heel eerlijk ben? Het maakt me niet meer zoveel uit hoor. Met oud en nieuw naar de Efteling is cool. Voor de rest lekker gaan dansen. Favoriete gerecht maken van mijn lieve schoonpaps die er niet meer bij gaat zijn, maar dan is hij er toch bij. En verder? Zal blij zijn als alles weer voorbij zijn.

Wat een leuk stukje weer en zooo herkenbaar !
Ik “mag” gelukkig ook nog werken op die dagen en daar geef ik helemaal niks om !! Al vind ik het ook best gezellig hoor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: