Categorieën
Lifestyle tv, film, theater

Eddie.

Van deze acteur krijg ik een heel apart gevoel van binnen…

Zo af en toe word ik gefascineerd door een acteur of actrice. Ook deze week overkwam me dat. Al heel lang wilde ik de film “The Danish Girl” zien. En ik zag dat ie op Netflix stond dus dit was mijn kans. Ik heb lekker op m’n vrije dag, in m’n eentje, de heerlijke film gekeken. Wat een bijzondere acteur, Eddie Redmayne.

Eddie Redmayne, een Engels acteur en model. Geboren op 6 januari 1982. Het is een jonge man met volle lippen en een blanke huid met veel sproetjes en moedervlekjes. Geen stoere kerel. Maar wat een opvallend acteur, die Eddie. Hij speelt graag in kostuumdrama’s en historische romans. My kind of movies dus daarom ben ik zo weg van hem.

Ik  had ‘m al eens eerder gezien in de musicalfilm “Les Misérables” uit 2012. (Hij kan dus nog zingen ook.) Echt een aanrader voor wie deze film nog niet gezien heeft.

01-eddie-redmayne

Voor zijn rol als Stephan Hawking in de ontroerende film “The Theory of Everything” uit 2014, heeft hij een Oscar gewonnen. Prachtige film.

the-theory-of-everything-eddie-redmayne-

En dan dus nu de film waarin hij een actueel onderwerp aansnijdt: transgender zijn. In de film “The Danish Girl” speelt hij een man in de jaren 20 die zich graag hult in vrouwenkleding. Maar zo komen weggestopte gevoelens terug naar boven: hij voelt zich vrouw. Hij worstelt met zijn probleem. Zijn vrouw heeft er moeite mee en mist haar man. Maar ze steunt hem. En nu wil hij als eerste in de wereld, een geslachtsoperatie ondergaan wat in die jaren nog nooit was uitgevoerd. Een waargebeurd en bijzonder verhaal met mooie acteurs en actrices.

the-danish-girl

Ook heeft hij in 2016 in de populaire fantasyfilm “Fantastic Beasts and Where to Find Them” gespeeld. Een spin-off van de Harry Potterfilmserie. Zelf ben ik niet zo voor fantasy dus deze film sla ik even over.

Mochten jullie de film “The Danish Girl” ook gezien hebben of nog gaan bekijken, laten jullie eens weten wat je er van vond? Ben benieuwd.

Veel kijkplezier!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d