Categorieën
beauty

Puur genieten.

Ik kreeg een hééérlijke gezichtsbehandeling bij Puur&Passie.

Drie weken geleden mocht ik mijn gezicht laten behandelen bij Puur & Passie in Terneuzen. Het was zo’n honderd jaar geleden dat ik eens bij een schoonheidsspecialiste geweest was. Maar deze salon werkt met natuurlijke producten. Dat sprak me erg aan.

Ik had Maureen al een paar keer in de winkel (waar ik werk) gezien en het viel me iedere keer op dat ze een leuke kledingsmaak had. Na wat kletsen, kwam ik er achter dat ze een huidverzorgingssalon heeft in Othene. En Maureen werkt uitsluitend met pure en natuurlijke producten. Dat sprak me erg aan en ze nodigde me een keertje uit voor een behandeling. Wat leuk, daar zei ik natuurlijk geen nee tegen.

ZEN

Op een doordeweekse avond had ik afgesproken en toen ik de salon binnen stapte, voelde, hoorde en rook ik meteen één en al ZEN. Een heerlijke geur hing in de moderne salon, het licht was gedimd en er klonk rustige muziek.

salon puur&passie

Ik mocht plaatsnemen op de lekkere ligstoel. En Maureen vertelde hoe ze alle eerste afspraken begon: met een gesprek waarbij ze de klant kan leren kennen. Eventuele huidproblemen, allergieën, wensen, verwachtingen en behandelingen en mogelijkheden kunnen besproken worden. Maar wie is Maureen zelf eigenlijk?

img_5898
Maureen

MAUREEN

Ik ben Maureen, 47 jaar oud, geboren in Sas van Gent. Ik ben getrouwd met Tom en heb een dochter van 20 en een zoon van 17.

Ik heb hiervoor in de mode gewerkt: bij Groosman, Van Westen en Vermeersch Sport. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan.

CARRIÈRE SWITCH

Bijna tien jaar geleden heb ik mijn carrière switch gemaakt en begonnen aan de opleiding schoonheidsspecialiste. Een jaar later kwamen de eerste klantjes in de salon en het werd al vrij snel drukker. Dit deed mij besluiten om mijn toen huidige baan op te zeggen en er vol voor te gaan.

PRODUCTEN

De producten waarmee ik werk zijn zorgvuldig gekozen. Hannah is een Nederlands product met een eigen visie op huidverbetering. Wanneer ik aan de huid bezig ben met de producten, wil ik de huid graag zien verbeteren onder mijn handen. Eerst de huidcellen aan het werk zetten om vervolgens de huid te voeden en natuurlijk te beschermen. Sinds een jaartje is er Juliette Armand bij gekomen, wat goed aansluit op de producten van Hannah.

Hanna serums

HUIDCOACH

De behandelingen die gegeven worden, zijn altijd op maat van de klant. En omdat wij als huidcoach opgeleid worden, wordt er veel advies en uitleg gegeven tijdens een behandeling en voor thuisgebruik. In het coaching centrum van Hannah leer ik de kneepjes van het vak, zoals de bindweefselmassage en rimpel reductie therapie. Ieder jaar daag ik mezelf uit om me te verdiepen en te verbeteren in huidverbetering.

HET LEUKSTE VAN DIT WERK

Het leukste aan dit vak is toch eigenlijk het contact met de klanten. En de mensen er van overtuigen goed voor zichzelf (en de huid) te zorgen, zodat ze er later ook nog fris en verzorgd uit zullen zien.

BUCKET LIST

Ik ben een heel tevreden persoon dus echt nog eens iets willen doen…? Ik ben heel blij met mijn fijne klanten en mijn salon Puur (puurheid van de producten) & Passie (met volle overgave mijn werk beoefenen)Puur&Passie gezichtsbehandeling

HUIDMETING

Allereerst heeft Maureen een huidmeting gedaan. Hierbij meet ze

  • de PH-waarde (zuurgraad)
  • het vochtgehalte
  • het vetgehalte

REINIGING, PEELING EN FRUITZUUR

Alles was best in orde, alleen mijn voorhoofd was een beetje vet. Maar het viel allemaal wel mee. Na de meting heeft Maureen mijn gezicht goed gereinigd. Daarna kreeg ik een peeling waardoor mijn hoornlaag  verdund werd. Ik voelde mijn huid tintelen. Daarna werd mijn gezicht behandeld met fruitzuur. Daardoor wordt mijn huid ontvankelijker voor producten.

STIMULEREN

Heel belangrijk is daarna de huid te stimuleren waardoor de doorbloeding van de huid weer goed op gang komt. Bij het ouder worden neemt de bloedcirculatie af waardoor de huid minder zuurstof en voedingsstoffen krijgt. Stimuleren is essentieel voor huidverbetering.

Bindweefselmassage

BINDWEEFSELMASSAGE

En dan kwam nu het onderdeel waarover ik al had gelezen en waarvan ik stukjes op tv had gezien. Het is een nieuwe methode om de huid te verjongen. Gecreëerd door Hannah. Het is een work out voor de huid. Nieuw…. en best pijnlijk. De bindweefselmassage. Bij deze intensieve massage worden verklevingen losgemaakt en de doorbloeding sterk gestimuleerd. De huid wordt weer aan het werk gezet om zich te vernieuwen en verjongt als het ware zichzelf. Het zorgt voor een gezonde uitstraling van de huid. Ik vond het een bijzondere ervaring. Maar ik voelde goed dat het behoorlijk effect had op m’n huid. Ik gloeide helemaal.

BEAUTY ANGEL

Met deze lamp krijgt je gezicht een lichttherapie. Het zorgt voor aanmaak van collageen en een betere hydratatie van de huid. Bovendien was het erg ontspannend nadat ik zo onder handen was genomen. Het was even een kwartiertje relaxen.

THE FINISHING TOUCH

Maureen sloot af met een lekkere crème, “Touch of Silk”. Daardoor voelde mijn huid zijdezacht aan. Heerlijk.

THEE

We kletsten nog even na onder het genot van een verkwikkende kruidenthee. Want ik moest nog terug naar huis rijden. Wat een bijzondere avond. Mijn huid heeft nog nooit zo goed aangevoeld als toen. En Maureen is een geweldig lieve vrouw. En gezellig. En zit vol passie voor het vak. En ze heeft nieuwe ideeën voor de nabije toekomst. Volg haar via haar site of via facebook.

DANK JE WEL

Zelfs de volgende dag voelde ik mijn huid nog nagloeien en het voelde zó zacht aan. Wat een vernieuwende en intensieve gezichtsbehandeling. Ik kan het iedereen aanraden!

Dank je wel, Maureen.

4 reacties op “Puur genieten.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: