Categorieën
Lifestyle

Silhouetvorm.

Di-NN over silhouetvormen en kledinglijnen.

img_4229
Diana van DI-NN

Kleur, stijl en imago door Di-NN.

tennisbal di-nn

Ja, je ziet het goed, een tennisbal. En nee, ik ga het niet over sport hebben deze keer. Je zult je vast afvragen wat heeft een tennisbal te maken met styling? Neem nu even de vorm goed in je op en dan ga ik het verder uitleggen.

cadeaus di-nn

Kijk nu even goed naar de volgende foto. Ja, ik weet het, supergezellig hè, al die leuke pakjes onder de boom. Nu gaat het mij ook bij deze foto weer over de vorm van de pakjes.

Wat denk je? Met welke materialen (stoffen) zal je de tennisbal makkelijker inpakken? En met welke de rechte pakjes?

Ook ons lichaam is opgebouwd uit lijnen en vormen. Deze lijnen en vormen gaan een wisselwerking aan met de lijnen en vormen van onze kleding (onze verpakking) en accessoires die we dragen. Ze bepalen voor een groot deel onze uitstraling. Harmoniërende lijnen en vormen zorgen voor een aantrekkelijk en natuurlijk beeld. Contrasterende lijnen laten onderdelen opvallen waardoor bijvoorbeeld ongewild de aandacht naar een bepaald lichaamsdeel wordt geleid. Voor een karakteristiek  totaalbeeld is het creëren van harmonie het uitgangspunt.

Het gebied boven de taille is het gebied waar de meeste aandacht naar toe gaat in het persoonlijk contact. Vaak is dit ook het enige deel van het lichaam dat zichtbaar is. Denk maar aan de vergadertafel, het spreekgestoelte of een televisie-interview. Omdat het gebied boven de taille zo bepalend is voor de indruk die we maken, concentreren we ons op dat specifieke lichaamsgedeelte. De silhouetvorm boven de taille wordt voornamelijk bepaald door de vorm van het hoofd en de vorm van de schouders. Deze vormen lopen zowel bij vrouwen als bij mannen van zeer recht naar rond.

De kledinglijnen dienen als het ware de lichaamslijn te volgen. Als we dus bepaald hebben of je lichaam een rond of een recht silhouet heeft (dit heeft zeker niets te maken met dik of dun) kan ik je een aantal zeer belangrijke tips geven. Zo past een T-shirt met een V-hals bij de rechte gelaatsvorm en een T-shirt met een ronde hals bij de ronde gelaatsvorm. Eenvoudig gezegd:

vierkant klein

vierkant grootrecht hoort bij recht

cirkel klein

cirkel grooten rond hoort bij rond.

logo di-nn

Word zelfverzekerd op het gebied van mode en uitstraling. Ontdek je natuurlijke kleuren en persoonlijke stijl!

Di-NN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: