fashion Lifestyle

Figuurtje!

 

img_4229
Diana van DI-NN

logo di-nn

            Figuurtje!

 

         We hebben allemaal een andere lichaamsbouw. Niemand is gelijk. Het goed leren kijken naar je eigen lichaam is daarom van groot belang.

Het eigen lichaam als uitgangspunt nemen en daar bewust mee omgaan, is niet altijd zo eenvoudig. We doen onszelf echter te kort als we niet kiezen voor datgene wat in overeenstemming is met onze natuurlijke karakteristieken en bouw. En óók als we niet trachten met meer evenwicht in onze lichaamsverhoudingen te brengen.

A figuur tekening

Zo heeft een A-type smalle schouders. De verhoudingen van het lichaam zijn optimaal als de schouders iets breder zijn dan de heupen. Zijn jouw schouders wat smaller, dan kan dit optisch met kleding worden gecompenseerd. Zodat het totale beeld toch in evenwicht is.

Het gaat daarbij om voldoende breedte-werking ‘bij’ de schouders, en niet ‘op’ de schouders. De aandacht dient niet naar de schouders te gaan want dan komt het accent juist op datgene waar te weinig is. Enkel de suggestie van breedte moet worden gewekt.

A figuur foto

Ga eens in een topje en legging voor de spiegel staan. En kijk eens goed naar je eigen lichaam. Je silhouet geeft je sterke punten aan. Ga proberen om deze sterke kenmerken naar voor te halen door je kleding zó te kiezen dat deze op je pluspunten gaat werken.

Je zult zien dat het je zelfvertrouwen een boost geeft. Als jij je lekker voelt in je kleding, straal je dat ook uit.

Diana, kleur- stijl- en imago advies.

Di-NN.com

 

Over auteur

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland.
Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode:
Hotlegs Fashion&Lifestyle.
Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44.
Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord.
Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels.
Veel leesplezier!
X, Ka.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: