Categorieën
bloggen persoonlijk

Goede voornemens.

Mijn 7 goede voornemens voor 2018.

Ik geloof niet zo in goede voornemens voor het nieuwe jaar. Je kunt het hele jaar door nieuwe plannen voor jezelf maken. Maar toch wil ik in het komende jaar een paar dingen anders aanpakken.

MIJN 7 GOEDE VOORNEMENS VOOR 2018:

 1. Afvallen. Er moeten wat kilo’s en wat centimeters af. Ik ga minder snoepen en beter letten op mijn voeding. Gewoon mijn gewoontes aanpassen. Niet meer bij ieder kopje koffie of thee iets lekkers nemen. Even wat minderen, en een stuk gezonder en bewuster eten.

  vers fruit
  (Foto: Picjumbo)
 2. Meer uren slaap. Ik slaap gemiddeld maar zo’n 5 uur per nacht. Dat is te weinig. En dat merk ik. Ik zie het ook aan mezelf. En ‘s avonds ben ik op. Ik heb na m’n werk niet veel energie meer. Door suikers krijg ik weer even energie maar dat is niet goed voor me. Het is een vicieuze cirkel. Voor mij werkt het ‘t beste om iedere dag (ook in de vakantie) op dezelfde tijd naar bed te gaan en altijd op dezelfde tijd op te staan. En mijn hoofd leeg maken. Dat valt natuurlijk niet mee. Maar op tijd naar bed gaan, moet toch te doen zijn dacht ik zo.

  wekker
  (Foto: Picjumbo)
 3. Ik ga weer terug naar twee blogs per week. De laatste maanden heb ik te veel tijd in de artikelen gestoken. Het schrijven mag geen ‘moeten’ worden en dat was het op een gegeven moment wel. Ik verdien er helemaal niets mee dus het moet een geintje blijven. Ik schrijf gewoon twee keer per week een interessant, grappig of persoonlijk verhaal. Dat vind ik het leukst en zo blijft het leuk.

  thuis werken rust
  (Foto: Picjumbo)
 4. Klussen. Ik wil al jaren de keukenkastjes wit verven. Het moet er toch maar eens van komen. Ik heb het nu aan jullie verteld dus nu móét ik wel. Jullie zijn getuige.
 5. Sowieso in huis van alles veranderen. Nieuwe meubels en wat leuke accessoires. Het is veel te lang geleden dat in mijn huis iets is veranderd. Ook dingen weggooien. Lekker aan de slag. Dit jaar gaat het gebeuren.

  myindustrialinterior.nl
  (Foto: myindustrialinterior.nl)
 6. Sparen. Hebben jullie ook altijd een stukje maand over aan het eind van je loon? Ik wel in ieder geval. Hier ga ik ook verandering in brengen. Ik word tenslotte 50 dit jaar. Ik kan toch niet blijven leven als een puber die gewoon maar uitgeeft en doet wat ie wilt? Nee, ik word serieus vanaf dit jaar.
 7. Me niet zo veel aantrekken van wat anderen van me vinden en denken. Of spijt hebben van dingen uit het verleden. Je kunt er toch niets (meer) aan veranderen. Dat is ook een voordeel van deze leeftijd:

Het schijt hebben aan alles! Het leven is te kort om je druk te maken over van alles en nog wat.

heels en boek
(Foto: Picjumbo)

Dit waren mijn goede voornemens voor 2018.

 

♥ IK WENS JULLIE ALLEMAAL EEN GEZOND, GELUKKIG EN STIJLVOL NIEUW JAAR ♥

X by KA.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: