Categorieën
gezin, familie Lifestyle

Spelletjes.

Deze spelletjes speelden wij tijdens kerst.

Zo, de kerst zit er weer op. Het is weer goed geweest. Lekker gegeten. Genoeg gedronken. Familie gezien. Vrienden gesproken. Weer bij gekletst. En veel gelachen. Ik denk dat het bijna bij iedereen zo gegaan is. Ook bij ons.

Net als mijn moeder, komt ook mijn broer ieder jaar kerstavond bij mij thuis vieren. Met zijn vriendin en dochter. Hij is een spelletjesgek en neemt elk jaar een spel mee. Ieder jaar een nieuw spel waar wij nog nooit van gehoord hebben. Er is in Tilburg, waar hij woont, namelijk een winkel met alleen maar spellen, De Dobbelsteen. Dat zou bij ons niet lang leven, zo’n winkel. Maar daar loopt dat als een tierelier.

dixit
(Foto: dedobbelsteen.com)
spelmagazijn.be
(Foto: spelmagazijn.be)
DIXIT

Vorig jaar kerst kwam mijn broer met het spel Dixit van Libellud. Ik had nog nooit zo’n spel gespeeld.

Een korte uitleg: Iedere speler krijgt 6 kaarten met daarop een vreemde, geschilderde afbeeldingen. Laat je kaarten niet aan elkaar zien. Als het jouw beurt is, geef je een omschrijving van een kaart, bijvoorbeeld ‘angst’, en iedereen zoekt in z’n eigen hand een kaart met een afbeelding waar dat ook op zou kunnen slaan. Nu moet iedere speler raden welke de kaart van mij is. Daarna volgt er een puntentelling en mag je je pionnetje verzetten.

Een bijzonder en verrassend spel. Heel leuk voor mensen die houden van creativiteit en een goed inbeeldingsvermogen hebben.

regenwormen
(Foto: dedobbelsteen.com)
fun.be
(Foto: fun.be)
REGENWORMEN

Dit jaar kwam hij met het spel Regenwormen van 999Games. Alweer een erg leuk en makkelijk spel.

Een korte uitleg: Als het jouw beurt is, gooi je met de 8 dobbelstenen. Zo probeer je één van de tegels met een aantal regenwormen te winnen. De volgende doet hetzelfde maar kan ook jouw steen afpakken zodra hij precies het juiste aantal ogen gooit. Wie aan het eind de meeste regenwormpjes heeft, heeft gewonnen.

Een superleuk spel voor het hele gezin. Ook met kinderen vanaf een jaar of 8.

Het is ondertussen een echte traditie aan het worden dat mijn broer (-tje, hij is 9 jaar jonger dan ik) ieder jaar met een leuk nieuw spel komt. En tradities moet je koesteren.

Hebben jullie ook leuke familie en/of kersttradities?

Groetjes, KA.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: