Categorieën
food&drinks Lifestyle uitgaan

Cocktail van de Maand.

De Valentijn Cocktail.

Na de drukke maand januari, waarin zo’n beetje mijn hele familie jarig is, keren we weer terug in het gewone leven. Ook van drank had ik eventjes genoeg na de feestmaanden. Maar daar ben ik weer vanaf. Ik heb wel weer zin in een alcoholische versnapering. En waar kun je dat beter nuttigen dan bij Mia’s restaurant & lounge? Nergens dus.

Op een koude, maar zonnige zondagmiddag stappen we, mijn vriend en ik, de winterlodge binnen bij Mia’s. Iedereen dacht hetzelfde als ons want het zat hartstikke vol. Zowel in de serre als de binnenlounge was geen plekje vrij. Wel nog buiten. We gingen aan de lange houten tafel zitten. Een vriendelijk meisje zette de haard aan en het was meteen gezellig.

img_6369

Ik pakte wat fleece dekens uit een mand en legde ze over m’n benen. Het haardje gaf genoeg warmte af om ons comfortabel warm te houden. Heerlijk. En sfeervol.

“Wat mag het zijn?” vroeg het meisje even later. ‘Nou, ik kom voor de Cocktail van de Maand’, zei ik.  “Ah, leuk, dat komt helemaal goed.” zei ze lachend. Mijn vriend nam een lekker biertje, een La Trappe.

Even later kwam dé cocktail specialiste, Heavenly, met ons drankje. “We hebben deze maand een heel speciale cocktail. De Valentijns Cocktail. Asjeblieft, smakelijk.”

‘O ja, Valentijnsdag. Dat is ook weer bijna. 14 februari om precies te zijn. Nou, als ik dit drankje zie, komt dat wel goed met die Valentijn.’ Wát een mooie cocktail! Volgens mij was dit de mooiste tot nu toe! Mooi rood met een roze schuimkraag en rozenknopjes er op. En witte chocoladesnippers. Als je nog niet verliefd wás, zou je het wel wórden na zo’n drankje!

img_6370

En hoe smaakt ie? Echt, niet gelogen, heerlijk. Hij is fantastisch. Een echte Valentijnscocktail. Romantisch zacht zoet en toch fris. De framboosjes die er op liggen heb ik er ook afgesnoept. Lekker hoor. Je weet niet wat je mist. Ik wel.

Mijn Valentijnsdag kan nu al niet meer stuk.

Wil je ‘m zelf ook maken voor je geliefde? Dan volgt hier het recept.

VALENTIJN COCKTAIL

  • 25 ml vodka
  • 25 ml frambozenlikeur
  • 7 ml witte chocoladesiroop
  • 70 ml cranberrysap
  • 10 ml melk

Goed shaken met ijs. Garneren met witte chocoladeschaafsel, twee frambozen en rozenknopjes.

 

HAPPY VALENTINE’S DAY EVERYBODY! ♥

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: