Categorieën
bloggen home&garden Lifestyle maatschappij

Masters and Crafters.

Via Facebook kreeg ik de vraag of ik iets wilde schrijven voor een nieuwe site, “Masters and Crafters”. Ik ben eens gaan lezen wat het precies was want ik had er nog nooit van gehoord. Ondertussen ben ik helemaal enthousiast over dit initiatief.

 

img_6618
Jeanne (filmmaker en stylist)
img_6617
Mariska (grafisch ontwerper)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twee meiden, Jeanne en Mariska, verwonderden zich er over dat alles overal te koop is. Maar alles is massa en bijna niets is meer origineel. Wil je een mooie houten tuintafel, dan zijn die er maar in een paar houtsoorten en met een beperkte keuze in afmeting. Daar moet je het mee doen.

Wil je een sieraad? Keus genoeg, of toch niet? Waarom niet zelf iets ontwerpen? Dan maak je het pas echt persoonlijk. Of zoek je gordijnen in een afwijkende maat en in een bepaalde stof? Jammer, dat is er niet.

En hoe leuk zou het zijn om voor je kind een op maat gemaakt bed of speeltuig te hebben? Helaas, in de winkel vind je nèt niet dat ene speciale.

Zelf zou ik wel eens een schilderij boven de bank willen hebben. Er hangt na 15 jaar nog steeds niks. En ik denk al te weten wat het moet worden.

We hebben een deur met een glas-in-lood raam er in. Eén glaasje daarvan is kapot. Dat zou ik ook graag gemaakt hebben. Maar waar vind ik iemand die dat kan?

Op “Masters and Crafters” komen makers en zoekers bij elkaar.

img_6399
Jeanne en Mariska:

“Masters and Crafters wordt geen verkoopsite voor handgemaakte producten (zoals Etsy) maar wordt een matchmaker tussen consumenten en makers in Nederland. Een site voor consumenten die zelf in de hand willen hebben wat ze laten maken en door wie. En voor alle makers die gevonden willen worden op het web.

De maker: Ben jij fotograaf, dakdekker, tuinarchitect, interieurstylist, puntlasser, edelsmid, programmeur, verhalenschrijver, houtbewerker, pottenbakker, illustrator, zeilmaker, hoefsmid, portretschilder, crypto specialist, maak je bruidsjurken of leren schorten? Meld je dan aan want we hebben iedereen nodig in alle vakgebieden om deze site en uiteindelijk jouw vindbaarheid tot een succes te maken!

De consument: Heb jij een idee voor een inbouwkast, wil je je glas-in-lood raam laten repareren, een voor jou gebrouwen biertje voor je 50e verjaardag, je oldtimer laten reviseren, een Japanse tuin aan laten leggen, een kraamcadeau laten maken, je huis opnieuw laten inrichten, stalen deuren in je huis, de fronten van je keukendeuren opknappen, bootkussens laten maken, een zelf ontworpen ring laten maken, een openhaard met pizzaoven laten metselen, je oude schuur ombouwen tot sauna, je rokersstoel laten stofferen. Je kan het zo gek niet bedenken of er zal binnenkort een maker voor jouw idee op MastersandCrafters staan.”

img_6400

ALLE HANDGE MENSEN OP EEN SITE

VIND MAKERS VOOR AL JE IDEEËN

Een servies met een bepaalde print. Een schilderij met een afbeelding dat al jaren in je hoofd zit. Een tekst of gedicht voor een bijzondere gelegenheid. Een rietdekker. Een meubelmaker. Een tattooeerder. Een siersmid. Een fietsontwerper. Een tegelzetter. Een tuinman.

Er zijn heel veel mensen die iets goed kunnen. Of het nu hun beroep is, of ze doen het als hobby, iedereen is welkom op de site van Masters and Crafters. Ook ZZP-ers en mensen met een klein bedrijf (max. 5 man personeel of een eenmanszaak).

meubelmaker

MELD JE GRATIS AAN ALS MAKER

VIND MENSEN MET IDEEËN

Masters and Crafters brengt zoekers en makers bij elkaar. Ze hebben al veel vaklui onder hun hoede maar zoeken er nog meer. Ook hier in Zeeland en een stukje België. Masters and Crafters is een on line Gouden Gids waar creatief talent vindbaar is voor iedereen.

Op de site krijg je je eigen werkplaats of showroom die je zelf kunt inrichten (tekst, foto’s, filmpjes etc.) Zo laat je zien wat je te bieden hebt.

Jeanne en Mariska zijn dit initiatief begonnen met zelf veel kennis in huis en zoeken nog meer mensenhanden. Ben jij ergens heel goed in? Ben jij een vakman/vrouw? Beoefen jij een ambacht? Kijk dan eens op de site en meld je gratis aan. Bij 350 aanmeldingen is het officieel en gaat de site on line. Ze zitten nu op 230 dus ze zijn er bijna.

Misschien meld ik mezelf ook wel aan als schrijver van korte verhalen en gedichten. Wie weet wat er op m’n pad komt dan.

Ben je ook geïnteresseerd of gewoon nieuwsgierig? Kijk dan op MASTERSANDCRAFTERS.COM

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: