Categorieën
food&drinks Lifestyle uitgaan

Cocktail van de Maand.

Cocktail van de Maand. WILLIE’S SPECIAL.

We hebben al mooie zomerse dagen gehad dit voorjaar. Dan krijg je zin in barbecue, terrasjes en lekkere drankjes. Ook ik had zin in een lekkere mix of cocktail. En waar zijn die het lekkerst? Juist. Bij Mia’s Restaurant & Lounge in Axel.

De winter lodge heeft weer plaats gemaakt voor de mooie summer lounge. Het is daar heerlijk vertoeven als de zon schijnt. Wat is het toch een mooie tuin. De ideale plek om bij te kletsen met vriendinnen of familie. Voor een lunch of high tea. Drankje, tapa. Of een heerlijk diner met een goed glas wijn. Genieten.

Ook op Koningsdag is natuurlijk iedereen welkom om te proosten op onze koning. Ze hebben een speciale Koningsdag cocktail, de WILLIE’S SPECIAL. En ik mocht ‘m alvast proeven!

img_7649

Dit is ‘m. Wat ziet ie er lekker zomers uit he? Donkerrood op de bodem, daarna oranjegeel. Een crèmige schuimkraag on top. Een schijfje sinaasappel over het glas en een koninklijk kroontje van sinaasappelschil. Wat chique!

Hoe drink je deze WILLIE’S SPECIAL? De bartender vertelde me hoe deze cocktail het beste tot z’n recht komt. Begin met je rietje onderin het glas en trek al zuigend het rietje naar boven. Zo krijg je alle smaken opgestapeld in je rietje en is hij het lekkerst. Ik deed precies zoals het hoorde. En inderdaad. Er glijden verschillende smaken langs je tong. Van een zoete tot een friszure fruitsmaak. Heerlijk.

Mocht je binnenkort bij Mia’s langsgaan. En wil je een toost uitbrengen op de Koning of Koningin. Vraag dan om zo’n overheerlijke WILLIE’S SPECIAL.

OP ONZE KONING

PROOST!

img_7648

 

WILLIE’S SPECIAL

  • 40 ml perziklikeur
  • 10 ml aardbeisiroop
  • 20 ml wodka
  • 15 ml eiwit

Goed shaken en door een fine strain (fijne zeef) in een glas gevuld met ijsblokjes gieten. Klaar!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: