Categorieën
beauty fashion Lifestyle review

Mijn miskopen.

Ik koop wel eens iets waar ik later spijt van heb.

Iedereen heeft dat toch wel eens? Een miskoop? Jij hebt toch ook wel eens iets gekocht waarvan je later dacht: “Waarom heb ik dit in hemelsnaam gekocht?” Ook ik heb af en toe een miskoop. In deze blog ga ik laten zien wat ik dit voorjaar heb gekocht. En waar ik nu dus spijt van heb.

Het begon al vroeg in het voorjaar. Ik moest een nieuwe lipstick want m’n andere was op. Ik wil altijd een beetje roze/nude met een beetje glans. Het merk maakt me niet uit. Nu vond ik de vorige die ik had best okay dus ik wilde precies dezelfde gewoon nog een keer.

Maar ja, die was uit de collectie natuurlijk. Volgens mij doe ik altijd zo lang met mijn make up dat ik twee collecties achterloop. Met andere woorden, ik moest zoeken naar een soortgelijke, nieuwe lipstick. Dus hup, naar Etos. Na een hele poos kijken en lipsticks proberen had ik het nog steeds niet gevonden. De bovenkant van mijn hand zat al helemaal onder de bruinige strepen van de lipstick testers.

img_8786

Dan maar aan iemand vragen. Het aardige winkelmeisje wilde me graag helpen en maakte tijd voor me. ‘Goh, ik zoek een mooie roze-achtige lipstick. Met een beetje glans graag.’ Ze liet me van alles proberen maar het zat er gewoon niet bij. ‘Nee, deze is te bruin.’ ‘Sorry nee, deze is weer te beige.’ ‘Het spijt me maar deze kleurt knalrood op mijn lippen.’ Toen kwam ze met eentje dat me wel wat leek. Hij heette Sensual Nude en hij was maar €3,99. “Deze is heel mooi dekkend en heeft een glansje. Deze kleur zal U prachtig staan, mevrouw.” Dus die nam ik dan maar.

‘s Avonds had ik een feestje dus ik was blij met m’n nieuwe lipstick. Ik had me mooi opgemaakt en als finishing touch deed ik mijn nieuwe lipstick op.

img_8789

Gatver, als dit geen foute kleur is, dan weet ik het niet meer. Wat een vieze kleur. En wat een smeuïge crème. Dit is helemaal niet wat ik bedoelde. Deze is afschuwelijk. Die troep snel van m’n lippen af. Dan maar geen lipstick.

Weet je wat ik tegenwoordig met deze lipstick doe? Ik gebruik ‘m als blusher. Hij is hartstikke mooi op m’n wangen. Juist met dat beetje glans. Hoef ik ook geen highlighter te kopen. Die zijn meestal weer te wittig. Dus deze miskoop is niet helemaal een misser.

img_8533

In april had ik een mooie lange jurk gezien op SHEIN. Dit was nou precies waar ik naar op zoek was. En voor maar € 22,05 (incl. verzendkosten)! Een leuke lange, maar toch luchtige jurk. Ik kon haast niet wachten tot ‘ie binnen was. Hij was er in zwart met witte strepen en in het wit met zwarte strepen, zoals op de foto. Ik koos voor wit, lekker zomers. Ik zag mezelf al lopen in deze gave gestreepte jurk. Met m’n witte sneakers of nieuwe sandalen er onder. Leuk leuk leuk!

img_8535

Na een aantal weken kwam mijn droomjurk eindelijk binnen. Bij het uitpakken zag ik al dat het helemaal geen Indiakatoen was, zoals ik me had voorgesteld. Het was van 100% polyester gemaakt. ‘Nou ja, geeft niet. Als ie maar leuk staat.’ dacht ik. En het was ook helemaal geen zwart streepje, maar een blauw streepje. ‘Ach, ook leuk.’ hield ik vol. Met het beeld in mijn hoofd van de dame op de foto, ging ik voor de spiegel staan.

Shein jurk

Tja. Wat kan ik er over zeggen. Bij mij staat ie toch anders dan op de foto. Had ik ‘m dan groter moeten nemen? Bij de boezem staat het helemaal open. Er moet altijd een topje onder. Mijn borsten zijn te groot waardoor het elastiek in de taille er precies onder zit. En over taille gesproken, die heb ik niet dus kan ook niet geaccentueerd worden.

Shein jurk zijkant

Vanaf de zijkant gezien, poft ie zodanig dat ik 9 maanden zwanger lijk. Eerlijk gezegd zijn dat niet de plooien in de jurk, ik ben het zelf. Mijn buik staat er helemaal in. Die heb ik nu eenmaal, maar dat hoeft er toch niet zo overduidelijk in te zien zijn? Het gaat ‘m echt niet worden, deze jurk. Ik word hier niet blij van.

Maar bij deze firma kun je helemaal niks retour zenden. Er zat geen brief of bon bij. Wat een stom idee om deze jurk te bestellen. Ik kon toch zeker wel al weten dat het niet veel zou zijn. En dat het me sowieso niet zou staan? Pff, zou ik er een rok van laten maken? Welnee. Het is niks en wordt ook nooit wat. ‘U heeft een miskoop gedaan. Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen.’

img_8714

Ook heb ik heel lang moeten wachten op een geweldige uitvinding: de wenkbrauwpen voor €17,70 (incl. verzendkosten) van MOO Gadgets. Ik heb verschillende filmpjes voorbij zien komen over deze pen. Het werkt fantastisch! Je kunt er heel natuurlijke wenkbrauwen mee tekenen. Ze zijn er in drie kleuren.

img_8716

Ik koos voor de kleur chestnut. Volgens mij was dat de kleur die het dichtst bij mijn eigen wenkbrauwkleur kwam. Op de filmpjes lieten ze zien hoe makkelijk je haartjes kon tekenen. En hoe natuurlijk het er uit zag. Ik zag het helemaal zitten. Maar het kwam weer uit Vaag-en-Verweggiestan. Even anderhalve maand geduld aub.

wenkbrauwpen

Dit is wat ik na lang wachten binnenkreeg. Een klein borsteltje om mee te … eh… ik zou het niet weten. Het slaat helemaal nergens op. Wat kan ik hier in hemelsnaam mee? Hier heb ik dus €17 voor betaald. Voor niks dus. En terug sturen? Nee hoor, kan niet.

Dus hartstikke bedankt, Chao Ting.

Vriendelijke groeten,

Ka-Tjing! ¥ £ €

Één reactie op “Mijn miskopen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d