Categorieën
beauty Lifestyle review

Wenkbrauwpen, aan- of afrader?

Natuurlijk volle wenkbrauwen met de wenkbrauwpen.

Ik heb ‘m binnen! De wenkbrauwpen. Een half jaar na de bestelling heb ik ‘m dan eindelijk in m’n bezit. Of het nu een misverstand was, óf ze hebben m’n blog over miskopen gelezen. Ik weet het niet. Maar ik heb hem. Eindelijk. En nu ga ik ‘m testen natuurlijk.

Volle wenkbrauwen. De laatste jaren zijn de wenkbrauwen belangrijke eyecatchers geworden. Ze moeten getekend, ingekleurd, vol en gestyled zijn. In de jaren ’80 zagen we ook dikke wenkbrauwen. De populaire actrice Brooke Shields stond er bekend om in die tijd. Toen hoefden we als jonge meisjes niks te doen aan onze wenkbrauwen. Laat maar groeien. Niks borstelen, gel in doen en bijtekenen.

Dunne lijntjes. In de jaren ’90 moesten we opeens allemaal aan de pluk. Natuurlijke volle wenkbrauwen moesten ineens uitgetrokken worden tot dunne lijntjes. Een mooi stijl icoon vond ik toen Gwen Stefani van No Doubt. Het was helemaal hip in de grunge stijl (een mix van retro, sport en streetwear). Ook ik deed daar natuurlijk weer volop aan mee. Dus hupsakee, wenkbrauwen kaalplukken en oren vol hangen met piercings. Helaas zijn mijn toch-al-niet-heel-volle wenkbrauwen nooit meer helemaal terug gegroeid.

Eindelijk. Ik was het al lang vergeten. Nou ja niet helemaal. Ik voelde me opgelicht toen ik dat gekke borsteltje opgestuurd kreeg, in plaats van de veelbelovende wenkbrauwpen. Maar na exact een half jaar kreeg ik dan eindelijk toch de pen in de brievenbus. Ik heb ‘m meteen uitgeprobeerd natuurlijk.

img_9408

Borsteltje. Ik denk dat het eerste borsteltje bedoeld is om de wenkbrauw in model te borstelen. Maar het zou net zo goed iets voor in je oren of neus kunnen zijn. Als je weet waar dit borsteltje voor dient, wil je me dat dan eens vertellen? Dan heb ik er misschien toch nog iets aan.

 

img_9447

 

Wenkbrauwpen. Dit is dus de veelbelovende wenkbrauwpen. De pen heeft drie puntjes waardoor je natuurlijk ogende wenkbrauwhaartjes kunt bijtekenen. Mijn wenkbrauwen zijn nogal dun en er zit zelfs een stukje tussen waar helemaal geen haar meer groeit.

img_9446

Effect. Op de plaatjes zijn de bovenste wenkbrauwen “normaal” en de onderste zijn wat extremer. Je kunt de pen iets meer rechtop zetten of juist platter houden voor een ander effect. Het blijft 24 uur lang zitten. En je wrijft het niet uit. ∗ long-wear ∗ easy to color ∗ smudge-proof. Dat belooft wat. Ik kan niet wachten om ‘m uit te proberen.

 

img_9434

Moeilijk. Het valt best tegen met zo’n pen. Ik ben maar meteen begonnen met streepjes zetten. “Dat doe ik gewoon even” dacht ik. Maar ik zie ook niet veel verschil. O wacht, misschien iets platter houden. Dat stond er toch? Even proberen.

 

img_9437

Raar zicht. Het resultaat vind ik nou niet zo geweldig. Misschien moet ik eerst wat vaker oefenen met die pen. Ik weet ook niet zeker of ik de kleur goed vind. Even opnieuw beginnen. Alles er af en nog eens opnieuw.

 

img_9424

Beetje beu. De moed zakt in m’n schoenen. Na een paar keer alles er af poetsen en opnieuw proberen, ben ik het een beetje beu. Ik krijg er ook geen drie streepjes uit. Gewoon maar één. Het lijkt wel of ‘ie leeg is, die pen. Of ik kan er geen donder van. Ik weet het niet.

 

img_9442

Eindresultaat. Zie hier het eindresultaat. Prachtig toch? Dit is de zebrow (zebra brow) look. Iets nieuws. Helemaal hot in de jaren ’20 van deze eeuw. Dan weet je ‘t alvast. Je kunt ze tekenen, net als ik gedaan heb. Of je scheert streepjes wenkbrauw weg. Ik zou voor het laatste gaan.

Aan- of afrader? Deze fine sketch liquid eyebrow pen is niks voor mij. Ik denk dat hij helemaal is uitgedroogd gedurende de zes maanden dat ik er op heb zitten wachten. Er kwam iedere keer maar één streepje inkt uit in plaats van drie. En al zou hij het wel goed doen, ik krijg het niet onder knie. Het leek zo mooi, maar het is een tegenvaller. Wat mij betreft is de Music Flower liquid eyebrow pen dus een afrader.

X Ka.

 

 

4 reacties op “Wenkbrauwpen, aan- of afrader?”

Nee, het is inderdaad niks als ik het zo zie. Ik gebruik zelf op het moment de wenkbrauwmascara van Babor. je hebt ze ook in verschillende tinten. Voor mij is het net voor een beetje extra kleur, want wenkbrauwen heb ik wel. En zeker de laatste tijd, omdat ik ze behandel met mijn eigengemaakte serum..ook een idee 😉

Nee, dit is het niet 🙂
Ik gebruik altijd wenkbrauwpoeder van Anastasia
Super werkt dat. Er zitten sjabloontjes bij die leg je op je wenkbrauw en dan inkleuren met de poeder

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: