Categorieën
gezin, familie Lifestyle maatschappij review vakantie

Safaripark Beekse Bergen.

Een leuke ervaring voor jong en oud.

Wij zijn in de laatste week van de schoolvakantie naar Safaripark Beekse Bergen geweest. Dat was erg geslaagd. Een dagje dieren kijken is altijd leuk. Of het nu een dierentuin, een vogelshow, het dolfinarium, apenheul of een safaripark is. Het is een leuk en leerzaam tijdverdrijf voor jong en oud.

Ik heb altijd medelijden met dieren die moeten leven in een (te) kleine leefruimte. Ook kan ik niet tegen zielige verhalen over hoe wij, mensen, dieren behandelen en verhandelen. Laat wilde dieren asjeblieft met rust. Dit doen ze bij De Beekse Bergen dus heel goed. Zij zetten zich in voor een betere wereld en het behoud van bedreigde diersoorten.

img_9475

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een enorm park met meer dan 150 diersoorten. Ze hebben allemaal een groot en eigen habitat. Je kunt op safari in de natuur tussen de wilde dieren op vier manieren:

  1. Autosafari. Gewoon met je eigen auto de route volgen zodat je langs alle dieren rijdt. Sta er niet van de kijken als er wilde dieren naar je auto toe komen lopen of de weg versperren. Superleuk natuurlijk.
  2. Bootsafari. Stap op de boot en vaar tussen de dieren. De gids aan boord vertelt je leuke weetjes over de dieren die te zien zijn. Er kan zomaar een zeeleeuw meezwemmen, zoals bij ons.
  3. Bussafari. In de bus rijd je langs allerlei dieren. En ondertussen leer je het een en ander over al deze mooie beesten.
  4. Wandelsafari. Wandel met je gezin langs alle dieren. Onderweg kom je leuke klim- en klautertoestellen tegen voor de kinderen. Ook kun je bij verschillende presentaties aanwezig zijn zoals een voederpresentatie. Erg leuk.

img_9489

Ik was samen met mijn vriend en mijn dochter (11). En ook mijn broer en zijn dochter (8) gingen mee. Een echt familie-uitje dus. Het was hartstikke lekker weer. Iets té goed misschien. Want met hoge temperaturen zijn de dieren, net als mensen trouwens, niet zo actief. Maar de dieren die origineel in tropische gebieden wonen, hadden natuurlijk nergens last van.

luie luipaarden
Luie luipaarden
olifanten Beekse Bergen
Jonge olifanten
zebra's Beekse Bergen
Zebrapaarden, wat zijn ze toch mooi
gorilla Beekse Bergen
De grootste mannetjesgorilla
drinkende giraf Beekse Bergen
Drinkende giraf

Eigenlijk wilden we de autosafari doen. Het leek ons zo leuk om aapjes op ons dak te hebben. Of een giraffekop door het raam. Maar het was die dag zó ongelooflijk druk, dat ze ons dat afraadden.

Er ontstaan tijdens de autoroute natuurlijk files doordat de dieren voor, tussen en rond de auto’s lopen, of op de weg gaan liggen. En door de enorme drukte was er meer dan een uur wachttijd voordat we de safari konden beginnen. Daar hadden we eigenlijk niet zo bij stil gestaan.

img_9541

Dus hebben we de wandelsafari gedaan. Het was mooi weer en er is zo veel te zien. We hebben leeuwen, beren, maki’s okapi’s, bevers, zebra’s, apen, neushoorns, nijlpaarden, giraffes, zeeleeuwen… Nou ja, we hebben zoveel dieren gezien. Prachtig. Tijdens de wandelroute was er een presentatie bij de gorilla’s. In de Beekse Bergen leven vier zoons van de beroemde Bongo. Deze broers hadden snack time, ze kregen witlof. En ondertussen vertelde een dierenverzorger allerlei leuke informatie en weetjes over deze grote gorilla’s.

img_9562

De vele klim- en glijbanen vonden de kids heel leuk. Er waren op genoeg plekken toiletten aanwezig, die overigens schoon en fris waren.  Ook restaurantjes en drinkgelegenheden waren voldoende aanwezig om even te zitten en iets te drinken. En er waren natuurlijk leuke winkeltjes met van allerlei souvenirs te koop.

Later zijn we op de boot gestapt voor de bootsafari. We zagen op deze manier weer andere dieren. En er zwom een vrolijke zeeleeuw met ons mee. Dat was leuk! Jammer genoeg heb ik daar geen foto van.

img_9491

Beekse Bergens is een mooi, leuk, goed verzorgd safaripark waar veel jonge enthousiaste mensen werken. Het is er zeer aangenaam en de dieren hebben het er goed. Dat zie je. En dat vind ik nog het belangrijkste, dat de dieren gelukkig zijn.

Sinds kort kun je slapen in het Safari Resort . Daar slaap je midden tussen bijvoorbeeld giraffen, zebra’s en struisvogels. Je bent in een avontuurlijke wereld waar een giraffe door het raam naar binnen kijkt en je ‘s nachts een leeuw hoort brullen. Dat zou ik graag eens meemaken.

Je kunt kiezen uit een lodge, boomhut of safaritent.

Lodge Beekse Bergen 3

Dus alweer een aanrader voor iedereen. Een dagje op safari in de Beekse Bergen. Het is niet al te ver weg vanaf ons in Zeeuws-Vlaanderen. En je beleeft er altijd wel wat. Een mooie dag voor de hele familie. Ik ga snel nog eens terug voor de autosafari. Maar liever nog voor een (of meer) overnachting(en) tussen deze mooie dieren.

🎶 In the jungle, the mighty jungle… 🎶

X Ka.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: