Categorieën
Lifestyle

Modetrend: wijde pijpen

Voor een elegante stijl.

Deze week weer een nieuwe trend voor herfst/winter ’18/19: broeken met wijde pijpen. En dan bedoel ik niet de flare pijp uit de jaren ’70 maar het Marlène Dietrich model. Strak rond de heupen en vanaf daar wijd uitlopend. Een zeer elegante mode die je benen een stuk langer doet lijken.

Zelf heb ik altijd van deze stijl gehouden. Het liefst droeg en draag ik zo’n wijde broek in een wollen stof met ruit of visgraatmotief. En dan een dun ceintuurtje in de taille. Het mooist staat dit model broek met een pump of haklaarsje er onder. En dan met een puntige neus. Anders is je schoen niet zichtbaar onder de wijde pijp. Voor een meer sportieve look, draag je gewoon je sneakers er onder.

De taille van zo’n elegante broek mag lekker hoog. En de broeklengte “moet” je zo lang mogelijk laten. Dan lijken je benen oneindig lang en slank. En wie wil dat nou niet?

Zoals ik al zei hou ik enorm van dit soort broeken. Dus ik had er een paar verzameld en ging lekker passen om wat foto’s te kunnen maken. Maar ik kwam er al gauw achter dat de broeken allemaal erg lang voor me zijn. Geeft niks. Kunnen vermaakt worden. Ze staan allemaal mooi en zitten geweldig, alleen, ik loop er gewoon op. Ik ben nu eenmaal niet zo’n heel lange vrouw met m’n 1,68m.

Dus heb ik de setjes neergelegd en op die manier gefotografeerd. Een kleine selectie uit de broeken met wijde pijpen:

img_0063

Heel leuk en zeer comfortabel, deze gestreepte broek in travel kwaliteit. Je kunt het gekleed combineren met bijvoorbeeld een zwarte blouse. Of anders, doe eens gek, een knalpaarse sweater. Maar ik heb het rustig gehouden met een camelkleurige wollen trui. Broek, trui en blouse zijn van Penn&Ink N.Y..

Deze tweed broek kun je combineren met een sjieke blouse. Dan krijg je een klassieke look. Maar zelf zou ik hem lekker sportief dragen met een t-shirt en sneakers. Één fel kleurtje er bij frist het wat op. Deze set is van Expresso. De rode sjaal van Penn&Ink N.Y..

Deze combinatie is van Yaya. Een grijze, wijde ruitjesbroek met een beetje rood er in en een zwarte bies aan de zijkant. Daarop een mooie rode wollen trui met turtle nek. Wat kan rood toch mooi zijn.

Het luxe merk MOSCOW heeft verschillende wijde broeken. Deze is donkergroen en van een comfortabele tricot. Daarboven een mosterdkleurige blouse en grof gebreid katoenen vest. Deze herfsttinten zijn nooit uit de mode. De mooie geruite sjaal met meerdere kleuren is van Expresso.

De sportieve wijde broek van Summum Woman is zwart met een bronskleurige bies. Hier gecombineerd met een zwarte blouse van Expresso met goudkleurige streepjes op de boorden. Ik ben helemaal verliefd op dit grof gebreide camelkleurige vest van Aaiko.

Wat dat betreft mag het voor mij herfst worden. Maar ik moet nog even geduld hebben, als ik de weersvoorspellingen moet geloven.

Heb jij ook al zin in de herfst?

X Ka.

2 reacties op “Modetrend: wijde pijpen”

Zeker al zin in de herfst !
Al zijn die wijde broeken niet zo mijn smaak….
Superleuk zwart shirt van Expresso met die rode sjaal….ik kom snel langs !!
Groetjes, Sandra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: