Categorieën
food&drinks gezin, familie Lifestyle uitgaan

50 jaar jong

Over mijn feestje waar ik nog steeds van moet bijkomen.

Woensdag was ik jarig. Ik werd vijftig. Wat een mijlpaal. Wat een leeftijd. Wat een feestje. Want dat was het, afgelopen zondag. Ben nóg aan het bijkomen. Zou dat aan de leeftijd liggen? Toen ik 49 was, had ik nog nergens last van. Maar nu ik 50 ben, heb ik een week nodig om bij te komen van een avondje doorzakken.

Een heel jaar heb ik kunnen wennen aan het idee dat ik vijftig werd. En nu ben ik het. Een halve eeuw. Half bejaard. Best oud. En versleten. Nog steeds. Van m’n feestje op zondag. En zo veel heb ik niet eens gedronken. Toch?

Feesttent

We hadden een tent in de tuin gezet. Die paste precies. Daaronder zou het lang warm blijven. De tent hadden we leuk versierd met gekleurde lampjes. Met slingers en ballonnen. En ik had nog wat zelfgemaakte cactussen en een dansend salsakoppel (na)geschilderd voor een zomers sfeertje.

img_0018

Cocktails

Er was een barbecue geregeld en het vlees en de salades waren besteld. De drank stond klaar bij de slijter en de bartender had een paar geschikte cocktails verzonnen. Naast koffie, thee, water, ice tea green, cola, bier en wijn, hadden we de volgende cocktails: Mojito, Cuba Libre en de zelf verzonnen After Summer Cocktail.

2160fa9a-34f9-4225-9b69-ccedf20ce3a6
Op zaterdagavond even voorproeven. V.l.n.r. Cuba Libre, After Summer Cocktail, Mojito

Mojito  rum • limoen • munt • rietsuiker • bruiswater

Cuba Libre  rum • limoen • cola

After Summer Cocktail  passoa • likeur 43 • wodka • jus d’orange • eiwit

Opblaaspop

Toen was het zondag. De dag van m’n feestje. Wat was het prachtig weer. Een mooiere dag kon ik me niet wensen. Ik keek even naar buiten. ‘Huh?’ Ik keek nog eens. ‘Nee he, hebben ze nu… Ja, ze hebben… Dat meen je niet… Wat erg…’

img_0038

De niet-over-het-hoofd-te-zien-zo-grote Sarah pop op het grasveld voor ons huis. Ik dacht dat dit me bespaard zou blijven. Dit is toch verschrikkelijk? Niet de hele wereld hoeft te weten dat ik “al” vijftig word.

Sarah!

Over de dijk waar ik woon, rijden heel veel fietsers. Grote groepen wielrenners uit België. En ook mensen die gewoon ter ontspanning een toertje doen door de polder. En allemaal, maar dan ook állemaal moesten ze iets roepen. “Welkom bij de club!” “Aha, een Sarah!” “Kijk, een feestje. PROFICIAT!” En dat dus een hele dag door. In het begin had ik de neiging om iets terug te roepen vanachter de hoge heg. ‘Dank je wel!’ ‘Mercikes!’ Maar ze konden me toch niet zien. En er was geen beginnen aan. Het hield niet op. De hele dag. “Gefeliciteerd!” “Ha vijftig, da’s ne schoone leeftijd.”

Ik wist pas twee dagen later wie dit geintje op z’n geweten had…

Springkussen Western

Springkussen

Ik had een leuk springkussen geregeld bij Kiddyfun. Dat was een enorm succes bij de tien kinderen die (naast 35 volwassenen) op m’n feestje waren. We hebben ze haast niet gezien. Af en toe kwam er een bezweet kind met rood hoofd even snel iets drinken om vervolgens snel weer terug te gaan naar het springgeweld. Een echte aanrader voor mensen die ook een feestje geven incl. kinderen. Let wel: ik heb nog twee dagen een chagrijnige tiener in huis gehad die kwaad was omdat dat springkussen er niet meer stond.

After Summer Party

Het feestje begon om 15 uur en het liep gesmeerd. Iedereen dronk, at lekker en praatte met elkaar. Zoals een goed feestje hoort te gaan. Zelf heb ik bijna met iedereen kunnen bijkletsen. En heb ik geproost met al m’n vrienden met iedere keer een andere cocktail. Want die smaakten nogal, op deze warme dag. En het was mijn feestje, dus dan mocht het.

Er was genoeg van alles. Nou ja, bijna dan. Op een gegeven moment was het bier op. Maar tegen die tijd, zo tegen middernacht, maakte het onze gasten toch niet meer uit wat ze dronken. Als het maar gezellig was. Het werd uiteindelijk 2 uur ‘s nachts toen de laatsten met een taxi werden opgehaald. Het was een geslaagd verjaardagspartijtje.

The day after

De dag erna. Toen moesten we de zooi opruimen. De vieze glazen, de plakkerige slingers, de leeggelopen ballonnen. En alles schoonmaken. Gehuurde spullen terugbrengen. En bij het zien van, maar vooral de geur van oud bier en gemorste zoetigheid, denk ik dat het wel even zal duren voordat er weer zo’n feestje komt.

img_0050

img_0051

Kater

En nu ben ik nog steeds aan het bijtrekken van dit feestje. Hoe lang per cocktail duurt dat eigenlijk?

Ik kan wel merken dat ik wat ouder ben. Want daar ligt het vast aan 😉 Niet de drankjes, maar m’n leeftijd. Die 50, die maakt alles lastiger. Dan herstel je langzamer. Dan ben je officieel een ouwe taart.

Over taart gesproken. Er staat nog een stukje taart in de koelkast. Jammie…

X Ka.

9 reacties op “50 jaar jong”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d