Categorieën
fashion Lifestyle

7 schoenentrends herfst/winter ‘18/19

Nieuws uit de schoenenwereld

Naast de motorlaarzen en soldatenkistjes kun je je witte of zwarte sneakers nog gewoon blijven dragen. Voorlopig zijn ze nog steeds niet weg te denken uit het straatbeeld. Zelf vind ik ze ook nog erg leuk. Maar er komen wel wat nieuwigheden op de schoenenmarkt. De 7 opmerkelijkste schoenentrends voor herfst/winter ’18/19 op een rij:

pump zilver puntige neus

  1. Puntige neuzen. Veel laarzen en pumps hebben tegenwoordig een puntige neus. Dat is het mooiste onder de wijde broeken die je deze winter veel gaat zien.

viavai laarsje luipaardprint

2.  Dierenprint. Net als in de kleding, zie je dit najaar veel dierenprints. Een leuke eye catcher onder een eenvoudige outfit. Een slangen-, croco- of zebraprint is superhip. Maar de luipaarsprint is al bijna niet meer weg te denken uit de schoenenmode voor deze herfst.

kitten-heels-viavai-e1537560737533.jpg

3. Kitten heels. Ook wel queenie hakje genoemd. Het kleine hakje uit de jaren ’80 is helemaal terug. Deze hakhoogte is elegant maar niet te hoog. Op deze hak kun je het makkelijk een middag of avond volhouden. Heb jij deze vroeger ook gedragen? Je moest ze regelmatig naar de schoenmaker brengen om de hak terug te laten bekleden. Weet je nog?

cowboylaars Bronx

4. Cowboy boots. In de boho-stijl zijn western laarzen weer helemaal hot. Ze staan leuk onder een jurk met bloemenprint. Maar ook onder een wijdvallende broek. Ze zijn er in klassiek bruin met de bekende stiksels. Maar ook in uitbundige kleuren of met opvallende details. Lekker stoer.

afzaklaars VIAVAI

5. Afzaklaars. Terug van weggeweest, de lange laars. Deze winter te zien op de catwalk in verschillende lengtes. Tot ver boven de knie, tot de knie en de halfhoge laars. En ze hebben een leuke nonchalante uitstraling door het afzakkende leer of suède.

Chunky sneakers combi

6. Dad sneakers. Ook chunky sneakers of statement sneakers genoemd. Letterlijk de lelijke, veel te grove gympen die mannen vroeger droegen. Ze zijn een hit in de damesmode. Zelf ben ik hier helemaal weg van. Ze hebben een veel te grove zool en de kleuren zijn afschuwelijk. Dus leuk. Combineer ze met een supervrouwelijke wijde broek. Of draag ze onder een lange jurk of rok. Zo is het contrast leuk en komen ze het beste tot hun recht.

witte boots

7. Witte boots. De echte modemensen dragen ze nu al. Wij 40plussers wachten misschien tot het voorjaar. Maar dit wordt echt getipt in de schoenenmode: witte laarsjes. Van elegant tot stoer. In iedere stijl zijn ze te combineren. Hou deze trend in de gaten!

X Ka.

5 reacties op “7 schoenentrends herfst/winter ‘18/19”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: