Categorieën
Lifestyle maatschappij tv, film, theater

Bert en Ernie homostel?

Komen er nog meer duo’s uit de kast?

Jij hebt toch ook wel gehoord op het nieuws dat Bert en Ernie uit de kast gekomen zijn? Van mij hadden ze dit al veel eerder gemogen. Eigenlijk heb ik het altijd al geweten. Ik heb er totaal geen moeite mee dat twee mannen samen wonen. Zo zijn er nog van die koppels waar ik altijd mijn twijfels over had.

Laurel and Hardy in bed together

Laurel and Hardy

Dit duo maakte in de jaren ’20 t/m 40 zo’n 106 films. Het duo Stan en Ollie stortten zich iedere keer weer in een nieuw avontuur. Soms was er een vrouw bij betrokken maar toch sliepen de twee altijd samen in een bed. En er was niemand die daar iets achter zocht. Best vreemd eigenlijk. De dikke en de dunne, hoe ze ook wel genoemd werden, zijn nog steeds bij iedereen bekend. Ze waren een inspiratiebron voor vele komieken.

Peppi en Kokki

Peppi en Kokki

Van 1972 tot 1978 keken wij als kinderen naar Peppi en Kokki. De Nederlandse dikke en dunne. Zij maakten dezelfde soort avonturen mee als Laurel and Hardy en waren duidelijk geïnspireerd door het Amerikaanse duo. De geluidloze zwart/wit filmpjes waren speciaal voor kinderen. Er speelde een piano mee en er werd af en toe iets ingesproken. Later, in 1976, maakten Peppi en Kokki een heuse speelfilm. Ook deze volwassen mannen leefden samen. Er is nooit een discussie over geweest.

De Mounties

De Mounties

Piet Bambergen en René van Voren waren een populair duo in de jaren ’60, 70 en 80. Zij speelden bij het volkstoneel en in de revue. Later kwamen ze vaak als komisch duo op tv. Het koppel was een begrip op de Nederlandse televisie. Zij gingen vertrouwd met elkaar om. Maar nooit vroeg iemand zich af waarom die twee samen in bed lagen. Het was een prachtig paar, de Mounties. Ik ben er mee opgegroeid en kon er best om lachen als kind.

Batman en Robin in bed

Batman en Robin

Batman, de gemaskerde Amerikaanse superheld, afkomstig uit de jaren ’40, is wereldberoemd. Hij bestrijdt onrecht en misdaad, samen met zijn hulpje Robin. Er gingen ook toen al praatjes dat Batman en Robin een homostel zouden zijn. Maar dit is nooit bewezen. Het feit dat deze twee heren bijna niet naar dames omkijken, maakt het duo erg verdacht. Het tweetal is nog steeds populair. Maar ze zijn nog niet uit de kast gekomen.

Fokke en Sukke bloggen

Fokke en Sukke

Deze Nederlandse cartoonfiguren zijn ontstaan in 1994. Sindsdien verschenen ze in NRC Handelsblad en later ook in andere bladen. Ze zijn nóg bekender geworden in 2007 door hun dagelijkse optreden in De Wereld Draait Door. Je ziet ze vaak op de scheurkalender in een toilet hangen. Kortom, iedereen zal ze nu wel kennen.

De eend Fokke en de kanarie Sukke wonen samen, eten samen, werken samen, gaan op samen op vakantie en slapen samen. Deze twee zijn altijd negatief en hebben altijd een mening. Over alles. Bovendien dragen de viezeriken geen broek en kun je hun hele zaakje zien hangen. Wanneer komen zij uit de kast?

X Ka.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: