Categorieën
fashion gezin, familie Lifestyle

Shoppen met tienerdochter

Shoppen in Terneuzen met mijn tienerdochter.

Mijn tienerdochter Evi had nog wat extra kleding nodig. Die paar sets die ze had, waren niet genoeg. Ik kreeg het nooit op tijd allemaal gewassen en gestreken. Dus we zijn met z’n tweetjes op pad geweest. In Terneuzen, op een woensdagmiddag.

Nu de kledingsmaak van mijn dochter helemaal veranderd is, en ze niet meer in kindermaten past, kunnen we lekker shoppen in de hippe damesmodezaken. Ik had al eerder kleding voor mijn dochter gekocht, maar ze had nóg wat nodig. Je wil niet weten hoe hoog de bergen vuil goed zijn, die nog gewassen moeten worden. En dan de stapels kleding die weer gestreken moeten worden. Ik krijg het echt allemaal niet weggewerkt. De stapels worden steeds weer aangevuld. Tijd om te shoppen dus.

Haar lievelingswinkel in Terneuzen is ONLY. Het trendy Scandinavische merk heeft veel leuke items voor tienermeiden. De wat meer volwassener lijn van hetzelfde modehuis is Vero Moda. Die zit iets verder in de straat. Ook bij Hotlegs kunnen wij goed slagen voor bijvoorbeeld een leuke trui of sweater van het merk Geisha, Object, Vila of Freequent.

Evi wilde een modereportage in de winkel. Ik moest dus foto’s maken van hetgeen zij zou passen etc. We hebben er echt een gezellige shopmiddag van gemaakt. Ik zocht kleding uit, zij vond bijna alles leuk. Ze paste het. En ik maakte foto’s. Hier het resultaat van een dagje passen en shoppen bij ONLY in Terneuzen.

img_0545

Mijn kleine grote meid is eigenlijk best hip, vind ik. Print-op-print, helemaal ín! Deze leuke zwarte krijtstreep broek heeft bandplooi, steekzakken, elastiek aan de achterkant en een strop door de band. Het is nu al haar lievelingsbroek. Daarboven draagt ze een bloemetjesbloesje met gestreepte boorden.

img_0548

Omdat dit dus meteen al de lievelingsbroek was van onze diva, namen we er dit okergele t-shirt bij met de tekst “yellow”. Ook nog een biljartgroen shirt met “Monday”. Die is dus alleen voor op maandag 😉 Ze hebben t-shirts met voor iedere dag een andere kleur. Heel leuk.

img_0556

Deze bordeaux-kleurige broek heeft bandplooien, steekzakken en een ceintuur. Hij moet hoog in de taille gedragen worden, met de top er in. Net als in de jaren ’80. Mijn dochter houdt van setjes, dus we hebben er een leuk t-shirt op genomen in dezelfde tint als de broek. Eigenlijk is het de trend om er expres helemaal iets anders op te combineren. “Kan me niet schelen” zegt de tekst.

Ondertussen was het best een rotzooi geworden in het kleedhokje. Eerst even een beetje opruimen, Evi.

img_0573

Deze knalrode joggingbroek (op de foto lijkt ‘ie roze) was te groot maar daar geven we dus helemaal niks om. Dat is juist leuk, vinden wij. Hij heeft een strop en een zwarte bies aan de zijkant. Dus gaat Evi er haar eigen t-shirt (Bristol) op dragen. Helemaal goed.

img_0574

Om het rock chick gevoel toch te koesteren, een extra t-shirt genomen. Een zwart shirt met wit/glitter print van een of andere roofvogel. Very ‘heavy metal’ hoor Evi.

Hier kun je zien hoe het er eigenlijk aan toe ging in de winkel. Ik denk dat er toch wel mensen raar naar ons gekeken hebben. Of geërgerd, dat kan ik me best voorstellen.

Maar “Je m’en fous”. Kan me niet schelen. Het was leuk. En we zijn goed geslaagd. Met een volle tas gingen we, heel tevreden, terug naar huis. ‘Goh’ zeg ik. ‘We hebben helemaal geen sweaters of truien gekocht. Die waren er niet zo veel. Tja, dan zit er niks anders op…

Volgende keer gaan we weer shoppen met z’n tweeën. Gezellig.

X Ka.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: