Categorieën
Lifestyle uitgaan

Avondje bios

Over de pop up cinema in Hulst

Wie mij een beetje kent, weet dat ik graag een goede film zie. Ik ga dan ook regelmatig naar de bios. Het is een leuk avondje uit. En de geluidseffecten in een bioscoop zijn zoveel heftiger dan dat je gewoon televisie kijkt. Bovendien wil ik graag de allernieuwste films zien.

Pop up cinema

Na 11 jaar zonder bioscoop te hebben gezeten in Hulst, zijn ze begonnen aan de bouw van een nieuwe cinema: De Koning van Engeland. Gewoon de oude naam en op het oude plekje, de Houtmarkt, in het centrum. (Vlakbij de vroegere Joy, weet je nog?) Nu is er sinds 14 december 2018 een pop up cinema aan de Steenstraat in Hulst. Ook met de naam De Koning van Engeland.

Benieuwd

En ik was zó benieuwd hoe dat er uit zou zien. Het kwam er steeds niet van om te gaan. En eerst draaiden ze alleen de wat oudere films. Er was (nog) geen vergunning voor de allernieuwste. Sinds kort is daar verandering in gekomen. Ook hebben ze nu de modernste apparatuur om films te kunnen vertonen. Er kwam er een die ik heel graag wilde zien: The Favourite. Deze film won een Oscar voor beste actrice. Ik heb meteen kaarten gekocht.

De oude Koning van Engeland

Vroeger, toen ik jong was, ging ik altijd in Hulst naar de bios. Ik vond dat natuurlijk heel spannend en bijzonder. Daar heb dus ik mijn eerste film, “Grease”, gezien. En daarna “The Breakfast Club”, “Labyrinth”, “Dirty Dancing” en nog veel meer. Later kwamen naast de bioscoop twee café’s: L’Entrée en Première. Daar heb ik ook heel wat uurtjes doorgebracht.

De kleine Koning van Engeland

Dus nu ging ik op m’n 50e weer naar De Koning van Engeland. En ik was blij verrast. De entree begint met een rood gordijn waar je door moet lopen. Heel erg jaren 20. En dan kom je in de bar met lounge. De witte lichtgevende bar is trendy en fris. Ik liet de reservering op mijn telefoon scannen en bestelde twee wijntjes. Er zijn verschillende drankjes en lekkere knabbels te krijgen.

Dan kom je in de lounge met knaloranje leren banken, fauteuils en lampen. Ook dit oogt trendy en fris. Overal oude filmposters voor een nostalgische touch. Erg leuk. De wijn was heerlijk, gelukkig geen goedkope Chateau Migraine bij De Koning.

Links aan de zijkant, voor het raam, staat een artistieke creatie van een pop in pak met een ouderwetse filmprojector. Hier kijk je niet overheen. Dit was het eerste dat ik zag toen ik binnen kwam. Het is een opvallend beeld. Modern met oud gecombineerd. Superleuk.

Er is ook een ietwat afgezonderde kamer waar een tafel staat met luxe barkrukken. Hier kun je bijvoorbeeld napraten en -discussiëren over de film die je net hebt gezien. Dit lijkt me interessant als je lid bent van de filmclub. Bij een abonnement op de filmclub krijg je films te zien die net even anders zijn dan de commerciële/populaire films. Na het genieten van zo’n film heb je vaak zin om nog even na te kletsen.

Welcome back in de Koning van Engeland en Enjoy the Movie.

Er is maar één zaal in de Hulsterse bios. Een gezellige zaal met 50 plaatsen. De knalrode zetels komen uit de oude bioscoop. Ze zitten geweldig en iedere fauteuil heeft z’n eigen twee armleuningen, heeeerlijk. Je kunt je drankje meenemen de zaal in, er is een plankje waar je je glas op kunt zetten (Dat mis ik zo enorm in Cinecity). Ook staan er lampjes op maar deze keer brandden er romantische kaarsen. Heel sfeervol.

Initiatiefnemers Perry Mulder en Paul en Colette Morres
(foto: PZC)

Perry Mulder

Voordat de film begon, kwam mede-initiatiefnemer Perry Mulder de zaal binnen om het een ander te vertellen. Hij heette iedereen welkom en vertelde over hoe ze op het idee kwamen voor een pop up cinema. Ook hoorden we hoe ver de bouw van de nieuwe bioscoop was. En welke activiteiten er nog in het gebouw zouden komen. Daarna promootte hij films die verwacht worden. En als laatste vertelde de filmkenner over de film die we gingen zien. Deze informatie stel ik erg op prijs en ik vond het leuk hoe iedereen werd betrokken bij de ontwikkelingen. 

De grote nieuwe Koning van Engeland

Heb je de plannen voor de nieuwe bioscoop al gehoord? Het moet fantastisch worden. Ik kan haast niet wachten. Het is niet zomaar alleen een bioscoop, het wordt een entertainment centrum. Naast een filmpje pakken, kun je er ook bowlen. Er komt een klein theater voor bijvoorbeeld cabaret. Een podium voor bands. Je kunt er eten en natuurlijk ook iets drinken. Kortom, een avondje uit in Hulst is binnenkort leuker dan ooit.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Ga dan eens een filmpje doen in De Koning van Engeland in Hulst. De films die binnenkort draaien staan op dit overzicht.

Enjoy the movie!

X Ka

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d