Categorieën
Lifestyle vakantie

11 dingen die ik denk tijdens het koffers inpakken

Ik hááát koffers inpakken!

Binnenkort gaan we op vakantie. Lekker naar de zon. Een weekje hotel met zwembad. Aan het strand. Vlakbij een gezellig dorp. Er moet dus heel veel kleding mee. En nu moeten de koffers worden ingepakt. Dit zijn 11 dingen die door m’n hoofd gaan tijdens het inpakken van de koffers.

†1. Onderbroeken en beha’s

Oké, voor iedere dag een schone onderbroek, plus één extra. Je weet maar nooit. Een paar witte, een paar huidskleur en een paar zwarte onderbroeken. Of nee, zwart schijnt door een lichte broek of jurk. Dan draag ik maar een huidskleur onder m’n donkere kleding. De zwarte laat ik thuis. En ik neem twee beha’s mee. Een witte en een huidskleur. Kan onder alles. Of moet er nog een derde mee? Welnee. Overdag loop ik toch in bikini. Ik draag m’n beha’s maar een paar uur per dag.

2. Bikini’s

Ik heb twee bikini’s die nog passen. Ze zijn al een aantal jaartjes oud, het mooie is er af, maar dat ziet niemand. Maar stel, en dat zou echt weer iets voor mij zijn, dat er eentje kapot gaat op vakantie. Dat ik word verrast door een megagolf, en mijn bovenstukje knapt. Of ik glij uit op de tegels en ik val een gaatje in m’n broek. Of ik heb iets verkeerds gegeten en ik kríjg me daar toch diarree! Gatver. Dan heb ik nog maar één bikini over. Dan neem ik de reservebikini ook nog maar mee. Zoveel ruimte neemt dat niet in.

aan het zwembad met hoed
(foto: picjumbo)

3. Pareos

Ik wil natuurlijk wel een beetje in stijl over het strand en langs het zwembad paraderen hè. Eens kijken. Bij m’n oranje bikini heb ik de zwart/witte omslagdoek. Maar die is dan weer niet leuk bij m’n bloemenbikini. En m’n reservebikini is een sportief model met legergroen, zwart en oranje. Wtf, ik neem alleen die donkergrijze blousejurk mee. Die draag ik al jaren op het strand. Leuk met m’n zwart/witte TOM slippers.

4. Slippers

Ja, slippers. Daar loop ik natuurlijk de hele dag op. Mijn TOM’s. Mijn zilveren teenslippers. En zou ik m’n Crocs teenslippers ook mee durven nemen? Voor in het zand, en het water? Die zitten zó lekker. Daar loop ik thuis al jáááren op. Ze zijn afschuwelijk maar onverslijtbaar. Ja hoor, die gaan ook in de koffer.

strand met rotsen en palmbomen
(foto: picjumbo)

5. Jurkjes

Hoeveel jurkjes moeten er mee? Voor iedere dag een andere? Of draag ik twee keer dezelfde? Ik neem er twee mee. Of nee, drie. Hoe vouw ik die een beetje kreukvrij in de koffer? Dat kan natuurlijk niet. Balen.

6. Bermuda’s.

De jurkjes zijn voor ‘s avonds. Maar bij het ontbijt en rond het zwembad vind ik een geklede bermuda ook altijd mooi. Eens kijken. Een blauw/wit gestreepte, een witte en een … eh … Ik heb er maar twee. Nou die gaan dus allebei mee. Trouwens, ik heb mijn benen nog eens goed bekeken. Ik krijg van die slappe knieën en magere beentjes. Echt van die ouwe-vrouwen benen. Dus een bermuda niet te vaak aandoen. Kan niet meer. Te oud.

koffer inpakken
koffer inpakken

7. T-shirts.

Op zo’n korte broek moet natuurlijk ook een T-shirt. Wat een saaie T-shirts heb ik eigenlijk! Wit, groen, zwart en grijs. Zo, dat gaat snel. Ik heb echt geen leuke shirts. Moet binnenkort maar weer eens gaan winkelen.

8. Blouses.

Een geklede bermuda is eigenlijk het mooist met een mooie witte blouse er op. Mouwen oprollen. Mooie ceintuur. Chique hoor. Zo’n blouse is ook mooi op een kale spijkerbroek. O ja, spijkerbroek.

9. Lange broeken.

Een spijkerbroek dus. Daar gaat natuurlijk de eerste avond al een glas sangria over. Dus er moet nog een lange broek mee. M’n mooie Penn&Ink, die neem ik mee. Of juist niet. Jawel, die gaat ook in de koffer. O, dan moet ook m’n zwarte blouse mee.

Evi's koffer
Evi’s koffer

10. Truien, vesten en jasjes.

‘s Avonds koelt het behoorlijk af waar wij zitten. Dus ik heb echt iets warms nodig. Een vestje, dat heb ik niet. Een trui, geen leuke. Een jasje dan, heb alleen blazers. Ik ga daar toch niet in een blazer zitten? Over m’n jurkje? O ja, ik heb nog een grijs spijkerjackje dat niet meer dicht kan. Misschien met een sjaal. Dat moet dan maar. Of ik ga morgen nog even shoppen. Voor een paar T-shirts en een vest of jackje of zo…

11. Sieraden.

Eigenlijk wilde ik die niet meenemen. Waarom zou ik het me iedere dag moeilijk maken? Want ik ken mezelf. ‘Doe ik vanavond de beige armband aan met m’n witte ring? Nee, bij deze outfit doe ik zwart met grijze sieraden aan. Met een touch of pink.’ En dan friemel ik die armbanden aan en niemand die het ziet. Dus nee, sieraden laat ik thuis. Denk ik.

cremes e.d.
crèmes en meer

En dit is dan alleen nog maar kleding. Er moet ook heel wat make up, genoeg crèmepjes en douche spullen mee. Dat past nooit in die ene koffer. Hoe moet dit nu? Zucht. Ik hááát koffers inpakken.

X Ka.

2 reacties op “11 dingen die ik denk tijdens het koffers inpakken”

Ik met mijn koffer inpakken. Alles wat kan kreuken? Oprollen, zoals dus mijn te leuke jurkjes en blouse.
Inderdaad altijd iets extra mee.
Ken je de Ikea zakjes? Daar je producten in doen en tip, neem mini’s mee…ideaal!
Sieraden? Ik heb precies hetzelfde, ik laat altijd alles thuis, op mijn trouwring na. Ik kan altijd wel iets op vakantie vinden 😉 mooi excuus.

En de kat? En poezen in mijn geval? Altijd in de koffer, ze weten het, en dan ben ik weer verdrietig, dus, hoppa, mee op vakantie..
In my dreams…

Fijne vakantie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: