Categorieën
Lifestyle tv, film, theater

Hoe word je crimineel?

De leukste Netflix series over gewone mensen op het foute pad

Stel, je hebt een huis, een man en twee kinderen. En door omstandigheden kom je in enorme geldproblemen. Wat zou je dan doen? Hierover gaan de volgende Netflix series.

In de volgende drie series draait het om gewone mensen die ‘per ongeluk’ in de criminaliteit terecht komen. Het zal je maar gebeuren. Je denkt door één keertje iets strafbaars te doen, van je gelzorgen af te zijn. Maar door omstandigheden raak je niet meer uit het wereldje en kun je niet meer terug.

Breaking Bad
Breaking Bad

Breaking Bad

Dit is één van de meest bekende series op Netflix. De realistisch geschreven serie gaat over scheikundeleraar Walter White die te horen krijgt dat hij ongeneeslijk ziek is en niet lang meer te leven heeft. En dit terwijl zijn vrouw zwanger is van hun tweede kind. Omdat hij zich niet goed verzekerd heeft weet hij dat zijn gezin in een financiële crisis zal komen. Hij besluit daarom om één keer veel geld te verdienen met het maken van crystal meth. Als compagnon kiest hij een van zijn studenten: Jesse Pinkman, die volgens hem misschien wat connecties heeft in het foute wereldje. Doordat hij scheikundeleraar is, maakt hij de zuiverste, beste meth in de buurt. Daarom verkoopt hij goed maar wordt hij ook gezocht door andere drugdealers.

Een fantastische serie die je echt gezien moet hebben. Breaking Bad heeft meerdere prijzen gewonnen.

2013. Amerika. 5 seizoenen. Hoofdrollen: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn.

Eigen Kweek
Eigen Kweek

Eigen Kweek

Een boerengezin in België wordt opgelicht waardoor vader al z’n spaarcenten verliest. Omdat ‘de patatten’ (de aardappelen) niet meer zo veel opbrengen, gaan ze voor één keer wiet telen om snel terug wat geld bij elkaar te sprokkelen. Vader Jos werkt samen met zoon Steven, een echte blower. Moeder mag van niks weten. En broer Frank heeft het te druk met zijn auto en zijn nieuwe Filipijnse vrouw Julita. We zien de brave familie in allerlei problemen met criminelen verzeilen wat hilarische momenten oplevert.

Een must-see, vooral als Zeeuw.

2017. België. 3 seizoenen. Hoofdrollen: Dirk van Dijck, Sien Eggers, Wim Willaert, Sebastien Dewaele. Maaike Cafmeyer.

Good Girls Netflix
Good Girls

Good girls

Twee zussen en ook een goede vriendin komen alle drie door verschillende redenen in geldproblemen. Beth is moeder van vier kinderen. Haar man heeft haar bedrogen. Beth wil scheiden maar er is geen geld. Haar zus Annie is een jonge, alleenstaande vrouw en heeft een dochter. Ze heeft een baantje in een supermarkt waar de bedrijfsleider een klootzak is en altijd achter haar aan zit. Beth’s jeugdvriendin Ruby heeft een ernstig zieke dochter en zou diens leven kunnen redden door een superdure operatie. Ze zitten in zak en as en besluiten samen om één keer een supermarkt te overvallen. De supermarkt waar Annie werkt. Dit zorgt natuurlijk voor onvoorziene problemen en ze komen steeds weer in de shit. De drie doodnormale en brave huismoeders rollen van het ene in het andere avontuur.

Erg komisch en spannend. Een echte chicklit.

2019. Amerika. 2 seizoenen. Hoofdrollen: Christina Hendricks, Retta, Mae Whitman.

Veel kijkplezier!

X Ka.

2 reacties op “Hoe word je crimineel?”

Je hebt helemaal gelijk hoor. Breaking Bad is geweldig goed. Ik vond het feit zo opvallend dat alle drie de series gaan over ‘gewone mensen’ die in de criminaliteit verzeild raken, terwijl dit eigenlijk nooit echt hun bedoeling was.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: