Categorieën
fashion Lifestyle

Modetrends herfst/winter ’19/20

De nieuwste modetrends voor dit najaar

Er hangt weer heel wat moois in de winkels. Veel prints en kleuren die je vorig jaar zag, blijf je ook deze winter zien. Maar toch zijn er nieuwe ontwikkelingen op mode-gebied. In dit artikel negen belangrijke trends voor het komende seizoen.

 • Hoge taille
 • Geisha blauwe tijgerjurk
 • Summum jurk chainprint

Deze winter wordt de taille extra geaccentueerd. De broeken en rokken worden heel hoog gedragen. Daardoor wordt de (brede) ceintuur weer erg belangrijk. Met een hoge taille creëer je een zandloperfiguur en lijken je benen langer.

 • Leer
 • Summum leren jas combi
 • Summum leren jurkjas
 • leren rok Smmum

Leer is helemaal ín. Jurken, rokken en broeken in echt leer zijn mooi om te zien en stralen luxe uit. Je ziet leer in het bruin in de 70’s stijl en natuurlijk ook in het zwart voor een meer stoere outfit. Leer en suède, daar kun je niet omheen dit najaar.

 • Retro
 • Summum blouse chainprint
 • Tramontana suède rok
 • Geisha patchwork jurk

De jaren ’70 zijn helemaal hot en daarom hangt er veel leer, suède en corduroy (ribfluweel) in de winkels. Ook de paisleyprint, Hermès print en patchwork zijn goed vertegenwoordigd in de retro stijl. Bruin is heel belangrijk bij dit hippie gevoel. Ook western invloeden horen bij deze stijl. Onder de seventiesrokken en -jurken draag je cowboyboots of hoge laarzen.

 • Hoge laarzen
 • cowboy boots wit
 • VIAVAI hoge laarzen cognac

Naast de sneakers, kistjes en western boots, zijn de hoge laarzen helemaal terug. Ze worden gedragen onder wijde broeken, rokken en jurken. Je ziet de hoge laarzen in alle lengtes: enkelhoogte, tot de knie en ver boven de knie. Ook de hakhoogte kan variëren van plat, half hoog tot zeer hoog. Een hoge laars is vrouwelijk en toch stoer.

 • Ruiten
 • Summum ruitpak op fiets
 • Object geruite rok
 • beige ruitrok
 • ruiten tas Vivienne Westwood

Vorig jaar zagen we natuurlijk al veel ruiten. De Engelse ruit en pied-de-poule zijn nog steeds erg belangrijk. Mooi met een coltrui of een klassieke witte blouse. Maar nieuw is de Schotse ruit. Deze ruit doet denken aan de punktijd. Het wordt dus anders gecombineerd dan de klassieke ruitjes. De Schotse ruit is vaak in rood, groen of zwart. En wordt gedragen met jeans, kistjes, zwart leer en grungy T-shirts en accessoires.

 • Gebreide truien
 • 10DAYS ecru outfit
 • 10DAYS kabeltrui

Gebreide truien zijn lekker warm en mooi om te zien. Ze zijn er in allerlei varianten: met of onder col, van wol of katoen, met ingebreid patroon of juist plain. Je draagt het op, of zelfs ín een rok of broek zodat de trui iets bloest. Deze comfortabele pulls zijn een must deze winter. Kies voor een natuurlijke tint als ecru, beige of camel. Of juist voor kleur als dit je outfit uniek maakt. Heb je het snel warm, dan zijn er mooie gebreide vesten.

 • Wijd en oversized
 • Giacomo teddy beige combi
 • gele outfit Summum

Het silhouet wordt wijder. Brede schouders en pofmouwen worden steeds belangrijker in de mode. Op dit moment zien we dit vooral bij de winterjassen. Een jas mag lang en te groot zijn. Heel voorzichtig komen ook de schoudervullingen terug (hello eighties!). Het mannenpak en de pantalons mogen weer wat meer baggy gedragen worden. Sommige rokken en jurken zijn extra lang voor een nonchalante maar luxueuze uitstraling.

 • Bontjes en dierenprints
 • Geisha panterprint jurk
 • Giacomo teddy beige combi
 • Giacomo teddy jas lang
 • lammy coat Giacomo

Nog steeds erg in en niet meer weg te denken: dierenprints en bontjassen. Dit najaar loopt deze trend gewoon door. Wel wordt de jaren ’70 lammycoat erg belangrijk. En zien we losse bontkragen die je op je jas kunt dragen. Maar ook als col op je trui of over je blazer. Lekker zacht, zo’n bontkraagje. En natuurlijk is het allemaal fake fur, maar niet van echt te onderscheiden.

 • Back to basics
 • Simple grijze outfit
 • jog combi zwartwit Penn&Ink
 • Penn&Ink ruitjespak

Naast de felle kleuren en heftige prints die je in alle winkels ziet, is er nu ook weer veel keus in mooie basics. Voor alle mensen die genoeg hebben van al het kleur- en printgeweld. Of die er sowieso niets mee hadden. Terug naar natuurlijke materialen en eenvoudige belijning. De uitstraling van luxe en comfort zie je in de homewear van merken als Simple the Brand. Of de sportieve mode van 10DAYS en Penn&Ink. Deze tijdloze stijl verveelt nooit en door de mooie kwaliteit blijf je het keer op keer dragen.

Er is dus van allerlei moois te vinden in de winkel. Ga snel eens kijken naar de nieuwe collectie van je favoriete merken. Laat je inspireren en maak jezelf blij met iets nieuws.

X Ka.

Één reactie op “Modetrends herfst/winter ’19/20”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: