Waarom de mannengriep veel erger is dan een gewone griep

Mijn man is ziek. Hij heeft de griep. De mannengriep. Hij loopt te kuchen en te proesten. Hij ziet enorm af. Ik heb het met hem te doen. Want:

1. Zijn hoest komt van heel diep Mijn man is best lang en de gemiddelde medemens is een stuk kleiner. Dus zijn hoest komt van veel dieper en is dus veel pijnlijker dan die van de rest van de wereld.

2. Als hij flink hoest, krijgt hij hoofdpijn door de druk op z’n schedel. Ja hoofdpijn, daar hebben vrouwen eigenlijk nooit last van. Toch, dames?

3. Zijn buik voelt ook raar Hij heeft het over een vervelend, weeïg gevoel in z’n buik. Heb je het nu over weeën? Ik heb anderhalve dag met échte weeën gelopen toen onze dochter geboren werd. Dát zijn weeën. Niet dat zeurderige gevoel in je onderbuik.

(foto: picjumbo)

4. Bier en wijn smaakt niet Wanneer we ‘s avonds lekker zitten te Netflixen, drinkt hij graag een biertje of een wijntje. En dat smaakt ‘m nu jammer genoeg niet zo goed omdat hij niet helemaal fit is. Aaaacchh, zielig. De afkickverschijnselen zijn duidelijk zichtbaar: zweten, bibberen, droge mond en toch niet zonder die alcohol kunnen.

5. Hij heeft nergens energie voor Van de bank naar de koelkast. Pfff. En weer terug. Zucht. Dat valt echt niet mee hoor, als je ziek bent. Nee dat is zwaar he. Zal ik je pantoffeltjes even voor je halen?

6. Zijn smaakpapillen zijn lam Niks smaakt ‘m. Alles is flauw en geurloos. Ja dat heb je als je de griep hebt. Weet je wat ook vervelend is? Een zwetende zieke man naast je in bed. En nu ik in de overgang ben, ruik ik alles tien keer zo sterk. Ik zou willen dat ik een verstopte neus had.

(foto: picjumbo)

7. Hij slaapt slecht door de hoestbuien die hij ‘s nachts heeft O ja, dat is verschrikkelijk. Maar gelukkig kun je lekker in je bedje blijven liggen. Jij kunt tijdens je ziekte natuurlijk niet weten dat je me een hele nacht heb wakker gehouden met je grensoverschrijdende decibellen. En mijn wekkertje gaat gewoon om zes uur. Welterusten schat, tot vanavond.

8. Nu moet hij zijn mannenavond afzeggen Ja, je kunt het echt niet maken om op stap te gaan. Of ben je toch aan het twijfelen? Je bent toch zo ziek? Maar hey, nu kunnen we samen gezellig die romantische komedie kijken. O, je wordt ineens heel misselijk?

9. Hij is strontchagrijnig Je wordt er ook niet vrolijk van hè, zo vreselijk ziek zijn. Heb je eindelijk een écht excuus om iedereen af te blaffen.

10. Hij vindt zichzelf heel zielig Gelukkig, dan is er toch íemand die medelijden met je hebt. Want een vrouw gooit gewoon een paracetamol in haar keel, slikt een keer en gaat verder met leven.

Beterschap lieve man van mij. Ik hoop dat je snel beter wordt.

X Ka

Gepubliceerd door X by KA

Hoi, ik ben Karin. Geboren in 1968 en woon samen met m'n partner, dochter en part time stiefzoon in Zeeland. Ik werk al 28 jaar met veel plezier in de mode: Hotlegs Fashion&Lifestyle. Tijdens mijn werk merk ik dat veel vrouwen van rond de 50 het moeilijk vinden om passende kleding te vinden. "Kan dit nog wel" en "M'n figuur is zo veranderd" zijn dingen die ik vaak hoor. Zelf heb ik daar natuurlijk ook mee te maken. Momenteel heb ik maat 42/44. Ik geef jullie een kijkje bij m'n kledingkeuze en geef daarmee tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ook laat ik af en toe een gastblogger aan het woord. Verder schrijf ik over mijn leven, gedachten en hersenspinsels. Veel leesplezier! X, Ka.

4 gedachten over “Waarom de mannengriep veel erger is dan een gewone griep

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: