Categorieën
food&drinks Lifestyle review uitgaan

Nieuw: restaurant & wijnbar “Bij Camiel”

De nieuwe hotspot in Zeeuws-Vlaanderen!

Er is een nieuw restaurant geopend in Zeeuws-Vlaanderen. Met daarnaast een hippe wijnbar. En wel in de bekende mosselstad Philippine. Ik besloot om eens een kijkje te nemen in dit mooie restaurant en natuurlijk een wijntje te proeven in de wijnbar.

restaurant Bij Camiel

Philippine, de mosselstad

Op een zondag besloten we met z’n drieën (mijn vriend, dochter en ik) een kijkje te nemen in het pas geopende restaurant & wijnbar “Bij Camiel” in Philippine. Deze Zeeuws-Vlaamse stad staat van oudsher bekend om haar goede mosselen. Al generaties lang komen massa’s Belgen, Zeeuwen en veel toeristen de befaamde mosselen eten.

Volgens kenners en liefhebbers is de Zeeuwse mossel de lekkerste. Daarom telt Philippine wel acht mosselrestaurants. “Bij Camiel” geeft er een moderne draai aan, door met nieuwe gerechten te komen en een trendy wijnbar te beginnen. Dit alles in het ruime pand van het vroegere restaurant “De Fijnproever”.

De wijnbar

We kwamen binnen rond borreltijd en besloten eerst een wijntje te nemen in de wijnbar. Door de vriendelijke gastheer Alain werden we welkom geheten en hij nam onze jassen aan.

Het prachtige cafégedeelte is ruimtelijk en modern. De fluwelen banken en barkrukken ogen chique en comfortabel. De oranje verlichting geeft een warme, gemoedelijke sfeer.

Sommelier Jeroen adviseerde me een mooie Pinot Blanc en mijn vriend koos de Merlot. Dochterlief is nog lang geen achttien dus zij kreeg een frisdrank.

In no-time zaten we gezellig met kennissen aan de middelste tafel waar we kletsten over van-alles-en-nog-wat. We lieten een paar heerlijke bites klaarmaken. We kregen zelfgemaakte garnalenkroketjes, kaaskroketjes, buikspek en olijven. Dat smaakte naar meer want we kregen best al honger.

openhaard Bij Camiel
restaurant Bij Camiel

Het restaurant

We besloten na een paar wijntjes, samen iets te eten. Toen ik het restaurant-gedeelte binnen kwam, viel mij meteen de enorme ruimte op. Het is een groot restaurant dat plaats kan bieden aan zo’n 120 gasten. De moderne eetzaal is warm en sfeervol ingericht. De glazen openhaard scheidt de ruimte in twee delen waardoor er een intieme sfeer gecreëerd wordt.

Gevarieerde menukaart

Naast de klassieke Zeeuwse mosselen op Philippiense wijze, is er een ruime keus in verschillende vis- en vleesgerechten. Ook aan de vegetariër is gedacht, er staan verschillende lekkere vegetarische gerechten op de kaart.

Zelf ben ik helemaal dol op vis dus ik nam de zeebaars-filet. Wat was dat heerlijk zeg! Mijn vriend koos voor de ribeye. En mijn dochter had een groot uitgevallen tournedos.

Nieuw is de Josper charcoal-oven. Een combinatie van grill en oven ineen. In dit apparaat worden vele gerechten bereid op moderne wijze. Ook mijn zeebaars was in de Josper bereid. Ik overdrijf niet, maar je moet ‘m echt eens proeven. Hij is heerlijk!

De chefkok Thieu en zijn assistent Steven zijn ervaren en creatieve koks die garant staan voor eigentijdse en verrassende gerechten.

Aanrader

Wat mij betreft is “Bij Camiel” een mooie aanwinst voor Zeeuws-Vlaanderen. Of je nu voor een goed glas wijn of voor heerlijke mosselen gaat, “Bij Camiel” heeft met z’n deskundige personeel alles in huis. Je zult mij er regelmatig vinden, voornamelijk in de wijnbar. Proost.

  • openhaardvuur Bij Camiel
  • Bubb bij Camiel
  • gastheren Bij Camiel
  • wijnbar bij Camiel
  • tafel bij haard Bij Camiel

Tot ziens in “Bij Camiel”!

X Ka.

Één reactie op “Nieuw: restaurant & wijnbar “Bij Camiel””

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: