Categorieën
Lifestyle tv, film, theater

Netflix serie “White Lines”

De nieuwe Netflix-hit: White Lines.

Ook al is het nu niet echt weer om binnen te zitten, toch wil ik je attenderen op de nieuwe Netflix-hit “White Lines”. Mocht je ‘m nog niet gezien hebben.

Ibiza

White Lines is een Spaans/Britse serie, gemaakt door de makers van La Casa de Papel, Vis a Vis en The Crown. Het speelt zich hoofdzakelijk af op het Spaanse eiland Ibiza. Leuk voor degenen die vaker op dit eiland geweest zijn. Al herken ik zelf weinig plekken. Maar dat kan aan mij liggen.

Moord

Axel, de broer van Zoe, is op geheimzinnige wijze vermoord op Ibiza. Hij was een redelijk bekende dj en feestte er op los, samen met zijn Engelse vrienden die hij nog kende van school.

Het is onduidelijk wat er is gebeurd en de moordzaak is nooit opgelost. Zoe heeft als meisje veel moeite gehad met het verlies van haar geliefde broer.

20 jaar later

Na twintig jaar krijgt ze het bericht dat het lichaam van Axel is gevonden op Ibiza. En de politie start met een nieuw onderzoek. Zoe wil het met haar eigen ogen zien en vertrekt naar het Spaanse eiland.

Mysterie

Daar ontmoet ze zijn vrienden en vriendinnen, wiens verhalen stuk voor stuk erg vaag zijn. Ook de politie vertrouwt ze voor geen meter. Zoe besluit om te blijven en het mysterie rond de moord op haar broer zelf te ontrafelen.

Drank en drugs

De film laat mooie baaien en stranden zien. Het toont het prachtige azuurblauwe water. Luxueuze villa’s, mooie mensen, enorme house party’s en sensuele seksscènes.

De Engelse Zoe heeft moeite met de overantwoordelijke manier van leven van Axels oude vrienden. Hun leven wordt bepaald door drank en drugs.

Boxer

We zien de verschillende verhaallijnen. Het lijkt wel of iedereen iets te maken heeft met Axels dood. Ondertussen zien we een romance opbloeien tussen Zoe en de stoere uitsmijter “Boxer”.

Wisselende reacties

De meningen over deze serie zijn verdeeld. De één vindt het smullen. De ander komt niet verder dan aflevering 2. Weer iemand anders vindt het een meesterwerk. En weer een ander vindt dit een middelmatige jaren ’90 serie.

Mijn mening

Zelf vind ik het een spannende serie, ik blijf kijken en ben iedere keer benieuwd naar de volgende aflevering. Wel vind ik dat het onnodig vaak over seks gaat. Maar “sex sells” dus dat zal de reden zijn. Ik houd wel van Spaanse series met veel drama en vreselijke familiegeheimen.

Acteurs en actrices

De hoofdrolspelers met de rol die ze vertolken:

Snoepje van de maand

Verder vertel ik lekker niks. Alleen dat Boxer het snoepje van de maand is. Oordeel zelf maar.

X, Ka.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: