Categorieën
food&drinks health maatschappij

Corona-kilo’s

De kilo’s vliegen er aan tijdens de Corona.

Het kan echt niet meer. Ik ben te dik. Ik wás al behoorlijk aan de maat. Maar nu met die Corona, is het alleen nog maar erger geworden. Mijn broeken passen niet meer!

Wat begon als een enge en onzekere tijd: het begin van de lock down. Werd een vreet- en zuipfestijn want we kunnen-nergens-naar-toe-en-zijn-zo-zielig. En met dat mooie weer maakten we er-thuis-maar-iets-gezelligs-van, toch?

(foto: kruidenbotermaken.eu)

Het resulteerde in iedere dag borrelen (Wijnen, wijnen wijnen!). Gewoon omdat het kon. Mijn vriend (het zwakke geslacht) zat hele dagen thuis want hij mocht niet werken. Dus was het iedere dag rond 15u al borreltijd. En ik wou geen spelbreker zijn dus ik zei: ‘Ja hoor. Doe maar een wijntje.’ En daar nam ik dan gezellig een kaasje bij. En wat chipjes. ‘Dan eten we toch gewoon wat later?’ En dat avondeten ging er ook gewoon in.

En we hebben natuurlijk ook regelmatig gebarbecued. Want dat doet iedereen bij mooi weer. Dus wij ook. En dan eet ik me altijd al vol aan stokbrood met kruidenboter en kartoffelsalade en rauwkostsalade. En andere shit. Voordat ik aan de hompen vlees begin, waar het eigenlijk om draait. O ja, met daarbij een wijntje natuurlijk.

(foto: photopin)

Het werd een gewoonte, steeds dat eten en drinken. Maar op den duur vond ik dat ik zo niet door kon gaan. Ik groeide helemaal dicht joh. Ik besloot om iedere dag een flink stuk te wandelen. Samen met m’n vriend maakte ik een ronde van ruim 5 km. Welgeteld één keer. Daarna kwam het er niet meer van.

Bewegen is eigenlijk ook helemaal niet leuk. Vind ik. En ik had wel wat beters te doen op mijn vrije dagen: wassen, strijken, stoffen, kasten opruimen, dochter helpen met school, wijn drinken, Netflixen, etc.

Nu heb ik een yoga-matje gekocht. Want, buiten het feit dat ik geen conditie heb, voel ik dat ik steeds stijver wordt. Op mijn leeftijd en met mijn levensstijl groei ik niet alleen dicht, ik groei ook helemaal vast. Ik wil van mijn eeuwige rugpijn af. En ik vind het heerlijk om mijn spieren uit te rekken en strekken.


Helemaal fanatiek zat ik iedere ochtend mee te doen met een YouTube filmpje. Heerlijk is dat, yoga. Ik deed eerst “Yoga voor beginners”. En daarna zelfs nog een kwartiertje extra “yoga tegen lage rugpijn”. Dit was het. Ik had mijn sport gevonden. En zoooo trendy.

Maar ach. Zoals met alles. Ik verviel terug in m’n oude gewoontes. ‘s Morgens altijd haast. En dus geen tijd om te yoga-en. En daar staat dat matje dan. In de hoek. Met een opgerolde handdoek, voor de rugpijnyoga. Maar wat ik wel fanatiek ben blijven doen, is wijn drinken. En kaasjes en salades eten. En veel zitten en weinig bewegen.

Dus nu, tja. Mijn broeken passen niet meer. En als ik er dan één met moeite dicht krijg, puilt er een slagroomkraag bovenuit. En ik heb vaak een bouwvakkers decolleté omdat ik die broek niet helemaal over m’n kont krijg. Erg charmant.

(foto: Zoom.nl)

Nu kan ik twee dingen doen: 1. Ik let op m’n eten en ga echt iets aan sport doen. 2. Óf ik koop gewoon allemaal nieuwe kleding. Ik heb gekozen voor optie één. Gezonder eten en iets meer bewegen. Ik moet mijn levensstijl echt omgooien want het kan niet meer verder zo.

Ik moet afvallen. Voor m’n zelfvertrouwen. Voor m’n gezondheid. Vanaf nu minder eten, gezonder snacken. Én meer bewegen. Het maakt niet uit wat. Fietsen, wandelen, yoga.

(foto: Freepik.com)

Of net als daarnet. Ik heb zojuist een stukje gejogd. Ben helemaal buiten adem. Toch is het lekker. Vanille/chocola. Die ijscoboer. Die gaat veel te snel. Ik kan ‘m niet bijhouden. Waarom stopte hij nou niet. En moest ik helemaal. Dat stuk lopen. Was bang dat ‘ie me niet zag. Pffff! Maar wel lekker ijs. Echt een aanrader.

X, Ka.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: