Categorieën
fashion

Mannenmode.

Een kijkje bij ‘Van Westen Mannen’ in Zaamslag.

Heb jij ook zo’n man die zegt ‘nooit iets nodig’ te hebben? Je loopt nu al drie jaar in die spijkerbroek, ik ben ‘m hartstikke beu. “Ja maar die zit zo lekker. En hij is toch nog goed?” Het ziet er niet meer uit, joh. En je hebt echt geen fatsoenlijke T-shirts meer. “Hoe kom je daar nou bij? Ik heb er genoeg.” Welke dan? “Nou eh, die blauwe en eh…” Ja de rest kan écht niet meer!

En waar ga je dan naar toe als je echt genoeg keus wil en graag goed geholpen wil worden? Naar Van Westen in Zaamslag. Verkozen tot de beste zelfstandige winkel van dit jaar. Dit is een van de mooiste herenkledingwinkels van Nederland. Ze hebben een groot aanbod in merken en zijn bovendien gespecialiseerd in trouw- en maatpakken. Mijn lieve ex-collega Simone werkt bij Van Westen en ik ben eens langs gegaan.

 

Gelukkig was er genoeg parkeergelegenheid voor de deur dus ik hoefde geen parkeerplek te zoeken. Ik stapte uit en heb eerst eens rondgekeken op dit dorp. Zaamslag. Niet groot, en toch is er alles. Op en rond het plein alleen al vind je herenmode, meerdere damesmodezaken, kinderkleding, een schoenenzaak. Twee bakkers, een slager, een kapper, een café, een bistro en een supermarkt. Er is zelfs, voor de liefhebber, een schelpenmuseum. Er staan mooie gebouwen op het plein.

img_5614
Het oude Raadhuis wacht op een opknapbeurt. Wat een mooi pand.

Als je voor het Raadhuis staat en je draait je om, sta je voor het mooie grote hoekpand van Van Westen. De etalages zijn altijd de moeite waard. Ik veroorzaak vaak bijna een aanrijding als ik er langs rijd. Dan zit ik zó te kijken dat ik vergeet dat ik op de weg zit. Nu was het thema in de etalages “London Dandy”. Heel leuk, een beetje in de stijl van Schorem, stijlvol en elegant met een rauw randje.

img_5616
Het pand heeft drie etalages omdat het een hoekpand is. Hier zie je de ‘London Dandy’.

Bij binnenkomst werd ik verwelkomd door Simone en haar collega, een stagiair en een klusjes-hulp. Na een overheerlijke cappuccino in het gezellige horeca gedeelte, kreeg ik van Simone een rondleiding door de winkel. Bij Van Westen werken ze met de nieuwste technieken op het gebied van service voor de klant en samenwerking met de merken. Als je maat er niet meer hangt, kun je het in de winkel bij het desbetreffende merk bestellen en naar Zaamslag laten komen. Ideaal.

Simone liep met mij langs de rekken en vertelde over de merken. Het begon bij de namen die ik zelf ook verkocht heb tot een paar jaar geleden: PME Legend, Cast Iron en Vanguard. Dat zijn vertrouwde merken die redelijk bekend zijn bij iedereen.

Daarna kwamen we bij de wat meer trendy merken. Hier zie je invloeden van de jaren 60 zoals een coltruitje onder een colbert bij Drykorn en tweed pantalons en retro prints bij Scotch&Soda.

 

Het Deense merk Bertoni en het Engelse Pearly King hebben ook een eigen stijl. Hier zien we de gilets terug en wollen ruiten colberts. Dit vind ik heel leuke kleding voor de modebewuste man. Hierin gaan de volwassen hipsters gekleed. Mooi baardje, goeie bril, de juiste schoenen. Dat soort types. En dan deze kleding met een knipoog naar de jaren 40.

 

Een eyecatcher in het midden van de winkel is het oude Volkswagenbusje. Helemaal roestig en gedeukt. Hiermee geven ze de shop een vintage en stoere look. Hierin hangen wat jacks en het vormt de achtergrond voor de schoenen die ze verkopen. De trendy schoenen staan op een antieke werkbank.

 

Achterin de winkel kwamen we bij de pakken en kostuums. Simone vertelde dat de smalle snit voor mannen nog steeds mode is. Ook het ondervest is een must. De broek mag iets ’te kort’ en wat ik zelf heel leuk vind is dan een blote enkel in een mooie leren schoen of een witte sneaker. In de winter zijn Happy Socks een leuke oplossing tegen koude voeten.

 

Helemaal achterin kun je een paar treden op, naar een andere afdeling: de trouwpakken. Ook hierin zie je dezelfde trends. Smalle pakken, een stropdas die eigenlijk tussen een sjaal, choker en stropdas in zit. Erg leuk. En ook kun je voor je trouwpak eens kiezen voor een andere kleur. Bijvoorbeeld knalblauw, een opvallende kleur die bijna iedereen staat. Maar trouwen, ik moet er niet aan denken. Snel weer weg hier, dacht ik.

img_5629

 

Ik heb met plezier een kijkje genomen in de trendy mannenwinkel op Zaamslag. Voor alle mannen die iets nieuws willen of alle vrouwen waarvan de man niet mee wil, zou ik zeggen: Ga echt eens kijken. Het is meer dan alleen een herenmodezaak. Het is een Lifestyle shop voor de moderne man. Kijk maar eens op de site van Van Westen Mannen voor de geschiedenis van de winkel en voor alle merken en stylingtips.

Dank je wel, Simone!

img_5634-1
Simone bij ‘Van Westen Mannen’

 

Iets voor jouw man/vriend:

Ben jij een echte kerel die van mode, goed eten, sigaren, tattoos en barbers houdt? Geniet dan van een echte mannenavond tijdens het ‘Men Only Event’ op donderdag 23 november:

MENSPIRATION (klik op deze link voor meer info)

 

 

 

 

4 reacties op “Mannenmode.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Mode voor de 40+ vrouw

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder