Categorieën
fashion

Opruiming

Tweede hands kleding. Leuk!

Overal zijn de winkels aan het opruimen. Dat betekent dat de resterende maten van alle kleding en de laatste stuks van ander soort artikelen met korting verkocht worden om plaats te maken voor de nieuwe najaarscollecties.

Maar thuis ga ik ook mijn kast eens opruimen. Want ik heb wel mijn winterkleding weg gelegd. En m’n zomerspullen terug in de kast gehangen. Maar het hangt zo vol! En toch heb ik het idee dat ik helemaal niet zo veel heb gekocht. Ik heb me juist keurig ingehouden deze keer.

Ik moet gewoon eens heel kritisch kijken naar wat er allemaal in m’n kast(en) hangt. En dan kom ik dingen tegen van “O ja, die had ik ook nog” of  “Die wil ik bewaren voor als ik nog eens wat af val. Dan pas ik er weer in”. Maar stiekem weet ik heus wel dat dat er nooit van zal komen. Tegen de tijd dat ik daar weer in pas, is het allang uit de mode. Weg ermee! Draag ik toch nooit meer.

Ook kledingstukken die ooit heel duur waren en waar ik zó trots op was. Als ik ze niet meer draag, weg ermee! Mooie merkartikelen die zo goed als nieuw zijn, maar ze hangen al twee jaar onaangeroerd in de kast. Weg ermee!

Schandalig hoeveel kleren er in die kast hangen en liggen. En ik pak alleen maar het nieuwste. En vaak nog hetzelfde ook. Wat saai eigenlijk. Maar nu ben ik streng voor mezelf. Vorig jaar niet gedragen? Ga ik het nu ook niet meer aan doen. Hup, weg ermee!

En dan heb ik  R U I M T E  in m’n kast. Heerlijk.

Maar wat doe ik dan met al die mooie kleding? Weggeven? Leger des Heils? Da’s toch hartstikke zonde? Nee hoor, dan ga ik naar Anita. Ik breng mijn goede spullen naar ‘t Kanten Brocantje in Oud Terneuzen.

 

img_3221

Aan de Vissteeg 2-4,  in het oudste en gezelligste stukje Terneuzen, zit een leuke winkel met allemaal mooie tweede hands kleding en brocante. Heerlijk om te neuzen. Je vindt er de mooiste pareltjes.

 

Brocante en oud speelgoed.  Tweede hands, antieke en zelfgemaakte sieraden (door Kristine)

 

De openingstijden zijn di, do vr, za en koopzondag van 12.00 – 17.00 u. De kleding wordt alleen door de week aangenomen.

 

img_3225-1

Anita Klatt (55), geboren en getogen in Terneuzen. Woont samen met Antoine en dochter Muiz.

“Op mijn 15e ben ik begonnen als kapster en heb later  jarenlang mijn eigen kapsalon gehad. Helaas kreeg ik gezondheidsproblemen en ben na een half jaar thuis te zitten, begonnen met een klein winkeltje met tweede hands cadeau en brocante. Ik vond het heerlijk om weer onder de mensen te zijn.

Later besloot ik tweede hands kleding er bij te verkopen en we zijn nu uitgegroeid tot een ruime winkel met mooie merken.”

Er shoppen van allerlei mensen bij Anita. Meiden van 14 die iets hips willen scoren tot oudere dames die voor de klassieke merken komen.

Anita werkt op basis van inbreng. 40% van het verkochte kledingstuk is voor de klant. De eerste keer werkt ze op afspraak zodat ze, samen met de klant, de kleding na kan kijken en kennis kan maken zodat de klant weet waar ze aan toe is.

Het is altijd zo gezellig bij Anita. Echt een winkel waar je zomaar ineens iets geweldigs vindt in de rekken. Of waar je kunt kijken als je een themafeest hebt. Je weet dat je iets goeds koopt, want alles is merkkleding. Maar dan voor een zacht prijsje.

Vandaag sprong ik ook weer even binnen.

img_3187

Broek, shirt, jasje, schoenen. Alles van mooie merken.

 

 

img_3191

Ha, da’s lachen. Deze G-Star broek is ooit van mij geweest. Was ik zooo blij mee maar je ziet, hij zit wat strak. Hij hoort eigenlijk baggy. Maar ik vind ‘m nog steeds leuk. Heerlijk tutbloesje en leren jack in nude er op. Bijpassende sjaal. Geweldig om verschillende stijlen te mixen.

 

img_3188

Een slangenprintblouse als jurkje. Leuke oranje leren klompjes en oranje leren jack.

 

img_3189

Dezelfde jurk zonder ceintuur op m’n jeans. Leuk hoedje. Mix & match.

 

Nog steeds m’n broek aan maar nu met mooie trui, gebreid met gouddraad erdoor. De gouden tas en lichtbeige sjaal maken het af.

Ik zie zoveel leuks!

 

Ik draag niet vaak kleur maar er is in lekkere zomertinten heel veel moois te vinden.

 

img_3211-1

Ook de zakenvrouw die iets trendy zoekt, kan bij Anita terecht. Hier een paar van mijn all time favorites: mooie donkergrijze broek met klassiek wit bloesje. Prachtige zwarte loafers en een goed gesneden grijs colbert. Voor casual Friday een wit t-shirt en witte sneakers. Dit stijltje verveelt nooit.

 

img_3199-1

Mocht je nog eens iets zoeken in een bepaald thema, probeer dan eerst even bij ‘t Kanten Brocantje!

https://www.facebook.com/search/top/?q=tkantenbrocantje

 

 

 

8 reacties op “Opruiming”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d